• BIST 9079.97
  • Altın 2324.29
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9427
  • İzmir 16 °C

​Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü

​Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü
Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Gönenç mesajında şu ifadelere yer verdi;

BUGÜN 1 EYLÜL DÜNYA BARIŞ GÜNÜ

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç, 1 Eylül Dünya Barış Günü ile ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Gönenç mesajında şu ifadelere yer verdi;

Barışa, kardeşliğe ve huzura daha çok ihtiyacımızın olduğu günlerden geçiyoruz. Savaşlar ve terör saldırıları masum insanların canını almaya devam ediyor. Ortadoğu’da yaşanan kaos milyonlarca insanı mülteci konumuna düşürdü. 15 Temmuz darbe girişimi ardından ise ülke olarak olağanüstü bir süreçten geçiyoruz.

İşte böyle bir ortamda yaşamını Ülkesinin bağımsızlığı, özgürlüğü, huzuru için adamış Liderimiz, Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyeti ve “Yurtta Barış, Dünyada Barış” sözünü daha iyi anlıyoruz. 

Tabii ki ‘Barış’ mücadele gerektirir. Çaba gerektirir. Sosyal adaletçi, eşitlikçi, hukukun üstünlüğüne dayalı bir devlet için demokrasiden yana olmayı gerektirir.

Hep birlikte Barış çığlıklarını haykırabilmeliyiz. Çünkü savaşların kazananı hiçbir zaman olmamıştır.

Savaşlara hayır, darbelere hayır, diktatörlüklere hayır.

Çocuklarımızın ölmesini değil, barış içinde, kardeşçe yaşamasını istiyoruz. Onlara güzel bir gelecek bırakmak istiyoruz.

Bu düşüncelerle demokrasinin, huzurun ve herkesin din, dil, ırk bakılmadan eşit olduğu bir dünya diliyor, Dünya Barış Günü’nü kutluyorum.” Dedi.
/ EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894