• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İzmir 18 °C

Büyükşehir’den Turgutlu’ya 274 Milyonluk Yatırım

Büyükşehir’den Turgutlu’ya 274 Milyonluk Yatırım
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’da mahalle muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’da mahalle muhtarlarıyla öğle yemeğinde bir araya geldi. Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçede hayata geçirdiği projeleri anlatan Başkan Ergün, “Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün Turgutlu’ya yaptığı yatırımların bedeli 274 milyon liraya ulaştı. Günübirlik değil, geleceğe yatırım dedik ve buna göre çalışmalarımızı yaptık. Siyasi söylemlerle vakit geçirmedik, Manisa sevdasıyla işimize baktık. Hiçbir ayrım gözetmeden geleceğe yönelik proje ve hizmet üretmenin çabasında olduk ve bu çizgimizi bozmadan hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 

Sık sık ilçeleri ziyaret ederek Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarını yerinde inceleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’ya ziyarette bulundu. Başkan Ergün, Turgutlu programında ilçede görev yapan Mahalle Muhtarlarıyla da öğle yemeğinde bir araya geldi. Programa Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Genel Sekreter Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Başkan Danışmanı Mimar Azmi Açıkdil, Daire Başkanları, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Cemal Gürefe, Turgutlu Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Gürel, Meclis Üyeleri, Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü İbrahim Kara ve mahalle muhtarları katıldı. Toplantı öncesi MASKİ Genel Müdürlüğünün sergisi gezildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Turgutlu Muhtarlar Derneği Başkanı Avni Gürel, ilçeye kazandırılan yatırımlar nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkürlerini iletti. Ardından Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin konuştu. Konuşmasında Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ aracılığıyla 61 mahallede 297 milyon liralık yatırım yapıldığını belirten Şirin, Büyükşehir’in yatırımlarından aslan payını Turgutlu ilçesinin aldığını söyledi. Kavşak projesinin ilçede gerdanlık gibi uzandığını dile getiren Şirin, prestij caddelerine de değindi.

“ALTYAPI HİZMETİ YAPMAKTAN KAÇIYORLAR”

Toplantıda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de söz aldı. Manisa’nın ilk defa 2014 yılında Büyükşehir Belediyesi olduğunu söyleyen ve Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün kuruluş aşamasından bahseden Başkan Ergün, “17 ilçemiz ve 1088 mahallemiz bizden hizmet bekliyordu. Altyapısı olmayan, kanalizasyonu bulunmayan, yolu bozuk, köprü ihtiyacı olan mahallelerimiz, köylerimiz olduğunu üzülerek gördük. Dedik ki, Manisa’da yaşayan her vatandaşımız merkezde ne varsa aynı hizmeti alsın. Tabi altyapı olmadan çalışma yapmak, günübirlik siyasetçilerin işidir dedik. Bizler geleceğimize yatırım yapalım, çocuklarımız temiz su içsin, kanalizasyon hatlarını yenileyelim bulaşıcı hastalıklar olmasın dedik ve büyük bir altyapı yatırım hamlesi başlattık. Belediye isimleri vermeyeceğim, hepsi meslektaşım. Ancak birçok belediye başkanı altyapı hizmeti yapmaktan kaçıyor. Bunun aksine biz oy kaygısı gütmeden paslanmış borulardan, içler acısı halde olan su depolarından halkımız su içmesin düşüncesiyle bunların yenilemelerini yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bu çalışmalarımızda ortaya çıkan eski boruları, boruların ve depoların içinden çıkanları zaten sergilemiştik bunları hepiniz gördünüz ve biliyorsunuz” dedi. 

“TURGUTLU BU ZAMANA KADAR BOŞ VERİŞMİŞ”

Turgutlu’nun altyapı konusunda eksiği ve şanssızlığının çok olduğunu vurgulayan Başkan Ergün, “Ne yazık ki bu zamana kadar görülmemiş ya da boş verilmiş bilemiyoruz. Kimseyi suçlamak gibi bir niyetimiz de yok tabi, ancak Manisa merkezine yakın böylesi önemli bir ilçenin altyapısı, kanalizasyon hattı, yağmur suyu hattı ve arıtma tesisi gibi sorunlarının büyük ölçüde çözüme kavuşmuş olması gerektiğini düşünüyorum. Yine de bunlarla vakit geçirmeden hızla kollarımızı sıvadık ve MASKİ Genel Müdürlüğümüz aracılığıyla Turgutlu’muzun muhtelif mahallelerine yaptığımız plan dahilinde gerekli altyapı çalışmalarını kazandırmanın gayretini gösterdik. Manisa’mızın metropol ilçesi olan Turgutlu’nun büyüyen nüfusuna hitap edecek modern atık su arıtma tesisini 46 milyon liraya ilçemize kazandırdık” diye konuştu.

“GELECEK SEÇİMLERİ DEĞİL, GELECEK NESİLLERİ DÜŞÜNÜYORUZ”

Suyun çok önemli bir kaynak olduğunu ve hızla tüketildiğini söyleyen Başkan Ergün, “Bu tür önemli ve modern arıtma tesislerini yapmak ve işletmek de oldukça masraflı bir iş. Ama bunları bir kenara bırakırsak, bu tesisler atık suyun geri dönüşümü için oldukça faydalı. Bu yatırımları yapıyoruz çünkü gelecek nesillere temiz ve yaşanabilir bir Manisa bırakmak istiyoruz. Eğer arıtma tesislerini yapmazsak, zaten kısıtlı olan Manisa’nın içme suyuna atık suların karışması demek, bu ciddi bir çevre felaketi anlamına geliyor. Bunu düşünerek atık su arıtma tesislerini bedeli ne olursa olsun ihtiyaç olan tüm ilçelerimizde bir bir hayata geçirdik. Çünkü biz gelecek seçimleri düşünerek değil, gelecek nesillerimizi düşünerek hareket ediyoruz” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARINI ANLATTI

Altyapı, kanalizasyon, içme suyu hattı düzenlemeleri kapsamında başlatılan 101 Mahalle Projesi’nden bahseden Başkan Ergün, “Irlamaz, Akçapınar, Hacıisalar, Kabaçınar, Karaköy, Ören ve Yunusdere Mahallelerimizin 62 Kilometre İçme Suyu ve Kanalizasyon Hattı yapıldı. Ören Mahallemizdeki fosseptiğin hat bağlantısı yapıldı ve Karaköy Mahallemizdekinin de temel betonu atıldı. Bu yatırımların toplam bedeli yaklaşık 3 milyon lirayı buluyor. Turgutlu’muzun muhtelif mahallelerinde 55 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı çalışması yaptık. 18 kilometreyi bulan dere temizlikleri, MASKİ Pratik ve Sumatik cihazlarının kurulması, içme suyu elektrik tesislerinin yapımı da 330 bin liralık yatırımla tamamlanan çalışmalarımız arasında. 920 bin TL bedelle MASKİ tarafından devam eden 27 adet içme suyu deposu ve 30 adet terfi binasının bakım onarımında yüzde 90’lara geldik. Birçok mahallemizde çalışmaları tamamladık” diye konuştu. 

MASKİ KANALIYLA 67 MİLYONLUK YATIRIM

Geride kalan dört buçuk yıllık süre içerisinde sadece MASKİ Genel Müdürlüğü kanalıyla yapılan, yapımı devam eden ve planlanan çalışmaları anlatan Başkan Ergün, “Sadece bu saydığım yatırımların toplam maliyeti 67 milyon lira gibi bir rakama ulaştı. Turgutlu’muza helali hoş olsun. Vatandaşlarımıza fayda sağlayacak bu güzel hizmetlerin hep iyi günler için kullanılması tek temennimdir” dedi. 

“BİNLERCE VATANDAŞIMIZA İLAÇ OLACAK”

Turgutlu’ya kazandırılan dev projeleri de bir bir sıralayan Başkan Ergün, daha sonra D-96 karayolu üzerinde çalışması gerçekleştirilen köprülü kavşak çalışmasına değindi. Başkan Ergün, “Turgutlu’nun kanayan yarası olan D-96 Karayolu’nun (İzmir-Ankara Karayolu) tehlike arz eden iki kavşağıyla ilgili önemli bir projeyi hayata geçirdik. Alparslan Türkeş adını verdiğimiz bu önemli yatırımın birinci etabını Haziran ayında hizmete açmıştık. Yan yol ve bağlantı yolları çalışmaları da devam eden projemizi inşallah Aralık ayında ilçemize kazandırmak için canla başla çalışıyoruz. Tam tamına 75 milyonu bulan bu güzel proje hem Turgutlu merkezine, hem de yolu kullanan binlerce vatandaşımıza ilaç gibi gelecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu. 

ULAŞIM, ASFALT, KİLİT PARKE VE KIRSAL HİZMET ÇALIŞMALARINI ANLATTI

İl genelinde başlatılan toplu ulaşımda dönüşüm hamlesi kapsamında Turgutlu’da 3 milyon 400 bin liralık bir yatırımla klimalı, engelli erişimine uygun, kartlı sistemli modern ulaşım araçlarının faaliyete geçirildiğini belirten Başkan Ergün, “Urganlı-Avşar-Dalbahçe-Akköy-Musalar-Karaköy-Baktırlı-Kaynak-Cepnidere mahallelerinden Turgutlu merkezine artık modern araçlarla ulaşım sağlanıyor. İlçemiz genelinde yaptığımız asfaltlama çalışmalarıyla ve köyden mahalleye dönen yerleşim yerlerimizde yaptığımız parke taşı döşeme çalışmalarıyla hemşerilerimizi yazın tozdan topraktan, kışın çamur deryasından kurtarmayı hedefledik. Bugüne kadar sadece Turgutlu’da 12,5 milyon liranın üzerinde yatırımla 130 kilometrelik asfalt yaptık. Yine ilçe genelinde 13 milyon liraya ulaşan yatırımla 344 bin metrekare parke taşı döşemesi gerçekleştirdik. Üreticimize destek olmak için fidan dağıtımı, ana arı dağıtımı, seracılık destekleri, zeytin fidanı ve kasası dağıtımı, bağ tahmin ve erken uyarı sistemleriyle tarım potansiyelini ortaya çıkarmak için de önemli hizmetler verdik” dedi. 

“SİYASİ SÖYLEME DEĞİL, MANİSA SEVDASIYLA İŞİMİZE BAKTIK”

Sosyal hizmetlerden, mezarlık hizmetlerine, evde bakım hizmetlerinden ilaçlama çalışmalarına, ulaşımdan dev projelere kadar Büyükşehir Belediyesi’nin Turgutlu’ya yaptığı yatırımların 207 milyon liraya ulaştığını dile getiren Başkan Ergün, “MASKİ Genel Müdürlüğümüzün hizmetleriyle birleştirdiğimizde bu rakam 274 milyon liraya çıkıyor. Turgay başkanımızın ve Turgutlu Belediyemizin proje ve yatırımlarını da buna eklersek, ortaya çok ciddi rakamlar çıkıyor. Günübirlik değil, geleceğe yatırım dedik ve buna göre çalışmalarımızı yaptık. Siyasi söylemlerle vakit geçirmedik, Turgutlu sevdasıyla, Manisa sevdasıyla işimize baktık. İnsanız. Elbette eksiğimiz olacak. Ulaşmakta geciktiğimiz yerler de olmuştur. Ancak şunu iyi bilmenizi isterim ki, hiçbir ayrım gözetmeden geleceğe yönelik proje ve hizmet üretmenin çabasında olduk ve bu çizgimizi bozmadan hizmet etmeye devam edeceğiz. Sizler de takdir edersiniz ki, 4 buçuk yılda kaldı ki bunun en az 1 yılı Büyükşehir ve MASKİ yapılanması ile geçti. Geriye kalan 3 buçuk- 4 Yıl gibi bir sürede 17 ilçe ve 1088 Mahallemizin 30-40 yıllık sorunlarını tümden çözmek imkansız bu bütçe, ekip ve ekipmanla doğru orantılıdır” diye konuştu. 

YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin bütçesini en iyi kullanan, en çok altyapı yapan, en çok atık su arıtma tesisi yapan ve bu konularla birinciliği kimseye kaptırmadığının altını çizen Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ hiçbir kimse ve kurumdan ekstra destek almadan kendi bütçesi ile bu çalışmaları yapmakta ve kendi yağıyla kavrulmaktadır. Bizi her şekilde eleştirebilirler, eksik yaptı, yanlış yaptı, gecikti diyebilirler ama çalışmıyor diyemezler. Bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatıdır. Biz Turgay Şirin Başkanımla birlikte daha iyisini yapmaya da istekliyiz. Çünkü biz Turgutlu’muzu Manisa’mızı seviyoruz. Yaptığımız çalışmalar gerek tarafsız kamuoyu araştırmalarında, gerek siz değerli muhtarlarımızın geri dönüşlerinde, gerek de halkımızın yüzündeki tebessüm ve gözlerindeki ışıltıyla kendini belli ediyor. Bir Allah razı olsun sözü bize yeter diyoruz” ifadelerini kullandı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün daha sonra mahalle muhtarlarının sorularını yanıtladı. Toplantı sonunda ise Başkan Ergün mahalle muhtarlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.  /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ      www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ    www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ    www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ   www.yenisazan.com

SAĞLIK GAZETESİ

VİVA İNDİRİM GAZETESİ

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER          www.aliagahaber.com

ARASTA HABER         www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET            www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA   www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET        www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR     www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894