• BIST 9079.97
  • Altın 2324.125
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9426
  • İzmir 14 °C

Camilerdeki Mimari İhtişama Kuşbakışı

Camilerdeki Mimari İhtişama Kuşbakışı
Türkiye’deki gönüllü drone kullanıcılarının hazırladığı ‘Doğa için uç’ projesinin 4’üncü ayağında, Kadir Gecesine özel olarak Osmanlı mimarisinden tasarım ödüllü camilere kadar farklı camilerin

CAMİLERDEKİ MİMARİ İHTİŞAMA KUŞBAKIŞI

Türkiye’deki gönüllü drone kullanıcılarının hazırladığı ‘Doğa için uç’ projesinin 4’üncü ayağında, Kadir Gecesine özel olarak Osmanlı mimarisinden tasarım ödüllü camilere kadar farklı camilerin ihtişamı kuşbakışı olarak izlenime sunuldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Basın Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesindeki drone ekibi tarafından görüntülenen Ulucami de ‘doğa için uç’ projesinde yerini aldı. Bursa Ulu Cami’den İstanbul Sultanahmet Camii’ne, Edirne Selimiye Camiinden Antalya Yivli Minare Camiine kadar 16 caminin tüm ihtişamı drone kullanıcıları tarafından kayıt altına alındı.

Bilinçsiz kullanıcılar tarafından suç işlemek amacıyla kullanılması yüzünden hem kamuoyunda tepkiyle karşılanan hem de sivil havacılık genel müdürlüğü tarafından çeşitli yasaklamalara tabi tutulan droneların doğru ellerde kullanılmasıyla ortaya ne kadar güzel görüntülerin çıktığını gözler önüne serildi. Türkiye’deki gönüllü drone kullanıcıların katılımıyla oluşturulan tescilli marka Droneturk, hem droneların iyi amaçlarla nasıl kullanıldığını göstermek hem de Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamak için başlattığı ‘Doğa için Uç’ projesinin 4’üncü ayağını Kadir gecesine özel olarak camilere ayırdı. Her projede farklı farklı bir konsept belirleyip, farklı kullanıcıların çalışmalarına yer veren Droneturk, proje çalışmalarına Türkiye’deki Osmanlı mimarisi ve modern yapılara sahip camileri de ekledi. Proje aynı zamanda eski mimari anlayış ile günümüz mimarisi bir arada sunulmasıyla da farklılık yarattı.

Türkiye genelinde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı 6500 drone kullanıcısından 3 binin buluştuğu ortak platform olan Droneturk’ün 4’üncü projesi olan Anadolu Camileri, 14 drone kullanıcısı ve 20 lokasyon ile hazırlandı. Çalışmalarda İstanbul camilerinin yanı sıra, Anadolu camilerinden de kesitler verildi. Bursa’nın tanıtımı için her türlü argümanı en iyi şekilde değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü bünyesinde drone ekibi de Türkiye genelindeki proje Ulucami görüntüleri ile destek verdi.

Projede İstanbul’dan Fatih, Sultanahmet, Eyüp, Ortaköy, Süleymaniye ve Eminönü camileri, Bursa Ulucami, Tirilye Fatih Camii, Edirne 2. Bayezit Camii ve Külliyesi, Edirne Selimiye Camii, KKTC Lefkoşe Selimiye Camii, Erzurum Yakutiye Medresesi, Adana Sabancı Camii, Safranbolu Dizdar Camii, Erzincan Terzibaba Camii ve Antalya Yivli Minare Camii tüm ihtişamları ile görüntülendi. İstanbul ve Anadolu’nun mimarisiyle dikkat çeken camilerinin görüntüleriyle hazırlanan video klip çalışması droneturk’ün facebook hesabında paylaşılırken, görüntüler ilk andan itibaren büyük beğeni topladı.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894