• BIST 9797.08
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 19 °C

CHP Kuruluş yıldönümü Kutlandı

CHP Kuruluş yıldönümü Kutlandı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP’nin 90. Kuruluş yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde konuşan CHP ilçe başkanı Özcan Durmaz “Partimiz 90 yıl sonra yine ilk günün heyecanı ile çağdaş Türkiye yolunda en ufak bir sa

CHP’NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜ ALİAĞA’DA KUTLANDI

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP’nin 90. Kuruluş yıl dönümü Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde konuşan CHP ilçe başkanı Özcan Durmaz “Partimiz 90 yıl sonra yine ilk günün heyecanı ile çağdaş Türkiye  yolunda en ufak bir sapma olmadan yürüyüşünü sürdürmektedir” dedi.

Parti ilçe binasında bir araya gelen partililer yürüyerek Cumhuriyet Meydanı’na geldi. Düzenlenen törene çok sayıda partili katıldı. Törende ilk olarak CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşu ve İstiklal marşının ardından Durmaz konuşma yaptı.

CHP’nin, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde 9 Eylül 1923’te önce “Halk Fırkası” adıyla kurulmuştur. 1924 yılında “Cumhuriyet Halk Fırkası”, 1935 yılında ise “Cumhuriyet Halk Partisi” adını aldığını söyleyen Durmaz “ Emperyalizme karşı ulusal başkaldırının öncüsü olan Kuvvayi Milliye Hareketi, Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerinin oluşumuna dayanak oldu. Müdafaa-i Hukuk ise işgal altındaki Anadolu’da, yerel kimlikten ulusal kimliğe ve ulusal dayanışmaya ulaşmayı, gücünü ulusal iradeye dayandırmayı hedef aldı. Cumhuriyet Halk Partisi; işte bu soylu, ilkeli ve onurlu temelde oluşan Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nin devamı olarak 9 Eylül 1923’de Mustafa Kemal Atatürk tarafından kuruldu” dedi.

CHP’nin parti programlarında bir çok ilkeye yer verdiğini ifade eden Durmaz “Çağdaş sosyal demokrasinin evrensel değerleri olan “özgürlük, eşitlik, dayanışma, emeğin üstünlüğü, gelişmenin bütünlüğü ve etkinliği ile demokratikleşme” kavramları içinde bulunduğumuz dönemde CHP’nin Türkiye’de kurumsallaştırmaya çalıştığı ve Programlarında önemle vurguladığı başlıca ilkeler arasında yer almaktadır. CHP’nin tarihsel kimliği, Atatürk devrimlerinin birikimleri ile altı ok ilkeleri eşliğinde; Mustafa Kemal Atatürk’ün “Bağımsızlık benim karakterimdir, İsmet İnönü’nün, Namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır, sözleri ile öz ifadesini bulan bu soylu ve erdemli gelenek ile şekillendi” dedi.Konuşmanın ardından partililer İzmir’de düzenlenecek çelenk koyma törenine gitti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894