• BIST 9473.71
  • Altın 2495.182
  • Dolar 32.5987
  • Euro 34.8369
  • İzmir 22 °C

Çiğdem Akın - O'ndan Sonra

Çiğdem Akın - O'ndan Sonra
O’ndan sonra başladı gerçek hikaye...

Çiğdem Akın, Mercedes-Benz Fashion Week İstanbul  kapsamında gerçekleşen defilesinde 2017-2018 Sonbahar-Kış sezonunu tanıttı.

Defilenen baş mankeni olarak Günay Musayeva podyumda yer aldı. 

Defilelerinde tasarımlarına olduğu kadar hikayelere de büyük önem veren tecrübeli ve başarılı tasarımcı Çiğdem Akın, bu koleksiyonunda -O’N’DAN SONRA- tamlamasının yazılışındaki oyunlardan yola çıkarak renkleri, desenleri ve kumaşları özgür bırakıyor.

Barok dönemin kumaş ve renk skalası ile 80’lerin gülümseten detaylarının bir araya geldiği koleksiyonda Çiğdem Akın, davetlileri bir zaman yolculuğuna çıkarıyor.

Zamansız tasarımlarıyla öne çıkan tasarımcı, zaman ve mekan kavramını holografik  düzende ele alarak moda takipçilerine aynı zaman diliminde başka boyutlarda defile izlemeyi vadediyor.

Grand Pera’nın Cercle d’Orient salonunun büyülü atmosferinde gerçekleşecek defilede, Fazıl Say’ın piyano uyarlamasıyla, Barok dönemin büyük sanatçısı Bach’ın bestelerinden oluşan özel bir seçkiye yer veriliyor. 

Farklı renk, desen ve dokulardan oluşan tasarımlarda; Dore, Saks  CÇherry Rengi ile Yeşil’in çimenden petrole uzanan tonları öne çıkıyor. Barok detayların güçlü bir şekilde yer bulduğu koleksiyonda, Çiğdem Akın tarafından özel olarak hazırlatılan şal desenlerini, etnik dokunuşlar finalize ediyor. 

Zengin kumaş seçkisiyle göz dolduran -O’N’DAN SONRA- koleksiyonunda baş rolde yer alan ipek kendini organze, kadife ve şifon gösteriyor. Kürk ile birlikte %100 yün ve kaşmir kumaşlar da dikkat çeken dokular olarak koleksiyondaki yerini alıyor.

Ahu Kulaç’ın tasarladığı çantalar ile birlikte, Erkan Uluç yönetimindeki NARS makyaj ekibinin dokunuşları, Mehmet Tatlı’nın saç tasarımları, Onur Hazar’ın stylingi ve Ferhan Aral’ın koreografisiyle hayat bulacak olan 11. Koleksiyonu -O’N’DAN SONRA- ile Çiğdem Akın, şimdi ile geçmiş arasında sınır tanımayan bir müzik eşliğinde bizi zamanın bahçesinde yolculuğa çıkarmaya hazırlanıyor.

ÇİĞDEM AKIN ???

Uzun yıllardır sektörün önde gelen tasarımcılarından biri olarak pek çok başarıya imza atan Çiğdem Akın, 1988 yılında başlamış olduğu kariyerine 2004 yılından bu yana kendi adını vermiş olduğu markası ile devam etmektedir. Kendi atölyesinde markası için çalışmaya devam ederken, aynı zamanda birçok markaya tasarım desteği vermektedir. Çiğdem Akın’ın tasarımları; bir zaman tüneli içinde gerçeklerle gerçek olmayan, gerçek olup olmadığı anlaşılmayan iç içe geçmiş zamansızlıktır. Felsefesi; “Düşünülmüşler ve konuşulmuşlar ile düşünülmemişi ve konuşulmamışları  birbirinden arındırmaktır. Bu hikayede ne alınabilecekse o alındı, ne görülebildiyse onlar görüldü. Oyun ve gerçeklik biçimlenerek, koleksiyonu bir varmış bir yokmuş gibi esen tatlı bir rüzgar başlattı. 

Çiğdem Akın yurtdışında katıldığı fuarlarla Amerika, Avrupa ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkede tasarım butiklerinde satılmaktadır.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894