• BIST 9145.67
  • Altın 2324.19
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9608
  • İzmir 15 °C

Çocuk Yüzleri Kule Çarşı'da

Çocuk Yüzleri Kule Çarşı'da
Nokia, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation – IYF) işbirliği ile 2003 yılında başlayan Düşler Atölyesi projesi, 3 yıldır gönüllülere ve çocuklara plastik sanatlar

SEVİNÇLİ, KIZGIN, HÜZÜNLÜ, KOMİK ÇOCUK YÜZLERİ KULE ÇARŞI’DA

Nokia, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation – IYF) işbirliği ile 2003 yılında başlayan Düşler Atölyesi projesi, 3 yıldır gönüllülere ve çocuklara plastik sanatlar yoluyla yaşam becerileri kazandırıyor. Projenin ilk 3 yılında, Türkiye genelinde aşamalı olarak faaliyete geçen 11 Eğitim Parkı’nda, maddi olanakları kısıtlı 30.000 çocuk, Düşler Atölyesi eğitimi almış 700 gönüllünün de desteğiyle bu imkandan yararlandı. Düşler Atölyesi etkinliklerine katılan çocukların yaptığı resimlerden oluşan “Benim Portrem” sergisi ise 24-27 Temmuz tarihleri arasında Levent’teki İş Kuleler’de bulunan Kule Çarşı’da ziyaretçilerle buluşuyor.

Türkiye’nin 10 ilinden gelen sevinçli, mutlu, kızgın, hüzünlü, komik çocuk yüzleri, “Benim Portrem”e yansıyor. Sergide çocuklar kendilerini birçok farklı malzeme ve teknikle ifade ediyor. Sergi, monotip baskı, kolaj çalışması, strafor baskı, pastel ve akrilik tekniklerle yapılan resimlerden oluşuyor.

Düşler Atölyesi’nde Yeni Dönem

Düşler Atölyesi, 2006-2009 döneminde de, mevcut 11 Eğitim Parkı’na ek olarak 10 Öğrenim Birimi’nde daha kurulan atölyelerle, toplam 14 ilde faaliyetlerini yaygınlaştırıyor. Yeni dönemde 2.500’e yakın gönüllünün desteği ile 50 bin çocuğun daha projeden yararlanması hedefleniyor.

Dünya çapında 2000 yılında başlatılan ve bugün 24 ülkede farklı projelerle yürütülen “Make a Connection” programında 14. ülke olarak yer alan Türkiye’nin Düşler Atölyesi projesi, önümüzdeki 3 yılda 50 bin çocuğa daha ulaşmayı hedefliyor. Program içeriği Sanat Eğitimcisi Gazi Selçuk tarafından oluşturulan Düşler Atölyesi ile, çocukların yanı sıra gönüllülerin de yaşam becerileri geliştirilerek, akademik ve mesleki kazanımları artırılıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, 7-16 yaş arası çocuklarımızın temel eğitimlerini tamamlayıcı, ders saatleri içinde ve dışında çok yönlü bir eğitim desteği alarak, çağdaş eğitim olanaklarından faydalanmalarını amaçlıyor. Türkiye genelinde 11 eğitim parkı, 57 öğrenim birimi, 18 Ateşböceği (gezici öğrenim birimi) ve 1 İl Temsilciliği ile faaliyetlerini sürdüren TEGV, kuruluşundan bu yana bir milyona yakın çocuğumuza verdiği eğitim desteğini 300 binden fazla bağışçı ve 45 bine yakın kayıtlı gönüllü desteği ile gerçekleştiriyor. Eğitim Gönüllüleri ile ilgili detaylı bilgi için www.tegv.org adresi ziyaret edilebilir.

Uluslararası Gençlik Vakfı (IYF) hakkında

Uluslararası Gençlik Vakfı (International Youth Foundation - IYF) çocukların ve gençlerin yetiştirilmesini ilke edinen, dünya çapındaki en büyük sosyal kuruluşlardan biridir. 1990’dan bu yana 70’e yakın ülkede faaliyetlerini sürdüren vakıf, gençlerin kendi toplumlarının sorunlarına çözüm üreten ve bulundukları ortamlardaki yaşam şartlarını iyileştiren programlara destek veriyor. Uluslararası Gençlik Vakfı, bugüne kadar yüzlerce kurum ve sivil toplum kuruluşunun örnek olan sosyal sorumluluk programlarına destek vermiştir. Milyonlarca genç bireye temel yaşam beceriler kazandırarak, eğitim ve gelişim olanakları tanımıştır. Vakıf hakkında detaylı bilgi www.iyfnet.org adresinden alınabilir.

Make a Connection hakkında

Bu program Nokia ve IYF’in dünya çapında oluşturdukları, aktif bir toplumsal yardımlaşma girişimidir. Programın amacı; çocukların ve gençlerin yaşam becerilerini geliştirerek, toplum sorunlarına karşı duyarlı ve sosyal sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerini sağlamaktır. Make a Connection programının uygulandığı ülkeler Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Arjantin, Brezilya, Çek Cumhuriyeti, Çin, Filipinler, Finlandiya, Güney Afrika, Hollanda, İngiltere, Kanada, Kolombiya, Kore Cumhuriyeti, Macaristan, Meksika, Nijerya, Polonya, Peru, Rusya, Şili, Tayland, Türkiye ve Venezüella’dır. Make a Connection ile ilgili detaylı bilgi www.makeaconnection.org adresinden alınabilir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894