• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 25 °C

Derde DEVA Taşlar

Derde DEVA Taşlar
Kalp Çarpıntısına Olivin, Nazara karşı Turkuaz, İktidarsızlığa Yakut, Mide rahatsızlıkları ve böbrekler için Sitrin… Doğaltaşlar, yüzyıllardan beri şifa kaynağı olduğuna inananların derdine derman olmaya devam ediyor. İzmir’in Aliağa ilçesinde düzenlenen

ALİAĞA BELEDİYESİ"NİN DEMOKRASİ MEYDANIN"DA DÜZENLEDİĞİ “KERVAN GECELERİ” İSİMLİ KÜLTÜR SANAT ETKİNLİĞİNE VE KURULAN STANTLARA VATANDAŞLAR YOĞUN İLGİ GÖSTERİYOR

ALİAĞA"DA KURULAN KÜLTÜR SANAT KERVANININDA STANT AÇAN ALİAĞALI ESNAF SABAHATTİN AKMAN, DERDE DEVA OLDUĞUNA İNANILAN DOĞALTAŞLARIN  İLGİ GÖRDÜĞÜNÜ SÖYLÜYOR

Kalp Çarpıntısına Olivin, Nazara karşı Turkuaz, İktidarsızlığa Yakut, Mide rahatsızlıkları ve böbrekler için Sitrin… Doğaltaşlar, yüzyıllardan beri şifa kaynağı olduğuna inananların derdine derman olmaya devam ediyor. İzmir"in Aliağa ilçesinde düzenlenen “Kervan geceleri” isimli kültür sanat etkinliğinde kurulan stantlarda şifalı olduğuna inanılan doğal taşlar ilgi görüyor. 
İnsan vücudu ile çevre arasındaki enerji akımını düzenlediği belirtilen şifalı taşların stresten, romatizmaya, cinsel isteksizlikten konsantrasyon eksikliğine kadar pek çok hastalığa iyi geldiği ve kişinin ömrünü uzattığına inanılıyor.

DEĞERLİ TAŞLARIN KULLANIMI
Ametist, kuvars, kristal ve opal... Hepsi birbirinden güzel bu taşlar, gece ve gündüz kullanılabilen ve hemen hemen her kıyafeti tamamlayan mükemmel birer aksesuar. Süs taşları olarak da adlandırılan doğal taşları Aliağalı esnaf Sabahattin Akman"ın Aliağa Demokrasi Meydanı"nda açtığı stantta bulmak mümkün. İzmir"in Aliağa ilçesinde Doğaltaş ve Bijuteri mağazası işletmekte olan Sabahattin Akman, İnsanlar arasında derde derman, sevgi ve pozitif iletişim sağladığına inanılan doğal taşların bu etkilerine şahit olduklarını şöyle anlatıyor: “Doğal taş alan müşterilerimizden bazıları bize gelerek kısmetinin açıldığını, hastalığına iyi geldiğini aktarıyor. Taşlardan yüzük, küpe kolye, olarak yararlanmanın yanında biblo olarak da yararlanılabiliyor. Bu taşlar, kim bilir belki sizin de derdinize derman olabilir”

DOĞAL TAŞLAR ŞİFA KAYNAĞI
Doğadan çıkan yüzlerce taş türü tansiyon, romatizma, akciğer ve böbrek rahatsızlıklarına kadar doğanın iyileştirici etkisine inananların favorisi durumda.
İnsanlık tarihi kadar eski olan bu tedavi metodunun son yıllarda yeniden ilgi odağı olduğunu söyleyen Sabahattin Akman “Dünyanın dört bir yanında binlerce kişi şifa bulmak için doğadan bir umut ışığı bekliyor. Bu umut ışığını binlerce yılda oluşan ve başlı başına bir enerji kaynağı olarak görülen değerli yada yarı değerli taşlarda arayanların sayısı azımsanamayacak ölçüde arttı” diye konuşuyor.
Taşlarla tedavinin bugün alternatif tıp alanının içinde değerlendirilerek tıbbi tedaviye destek olduğunun bilindiğini söyleyen Akman, “Her şey beyinde bitiyor. Taşların şifalı olduğuna inanmak önemli ama hastalar yine de hekim kontrolünden geçmeli” şeklinde konuşuyor. 

TAŞLAR NASIL TEDAVİ EDİYOR?
Taşların şifasına inananlara göre, sahip olduğu enerji alanının güçlü olması ve kişinin kendi enerji alanını etkilemesi taşların kişideki bloke olmuş ve hastalığa yol açan enerjiyi dengelemesini sağlıyor. Oluşum ve gelişimlerini milyonlarca yılda tamamlayan bu değerli taşlar, sürekli olarak içlerine, güçlü elektromanyetik enerji de depoluyor. İşte insanları şifalandıran şey, taşların içindeki mineral yapılarıyla birleşmiş olan bu elektromanyetik güç. Taşlar, takı olarak kullanıldıkları zaman, bunların elektromanyetik güçlerinin, eterik beden denen dış enerji alanını güçlendirdiği iddia ediliyor.

İŞADAMINA KALSEDON,RADYASYONA KUVARS
Bugün işadamlarının taşı kalsedon, yani mavi akik. Çünkü kalsedon rahat konuşma, nazar, bulanık düşünceleri netleştirme, düşünceyi kuvvetlendirme, negatif enerjiyi alma, rahat düşünme ve stresi alma özellikleri nedeniyle tercih ediliyor.
İlişkilerinde problem yaşayanlara önerilen dostluk taşı yeşim, böbrek rahatsızlıklarından kaynaklanan ateşi de düşürüyor. Ayrıca bolluk ve bereket için kırmızı kalsedon, sinirli olanlara pembe kuvars, yıldızı düşük olarak nitelendirilenlere aytaşı öneriliyor. Kuvars kristali ise radyasyonu toplama özelliğine sahip.
Bu nedenle cep telefonu, bilgisayar ile fazlasıyla temasta olan insanların bu taşı üzerlerinde taşıması tavsiye ediliyor.

HANGİ TAŞ, NEYE İYİ GELİYOR VE NEYİ SİMGELİYOR?
Agate: Uzun ömür ve mutluluğun simgesi. Günlük stresi alır.
Turkuaz (Firuze): Olumsuzu olumluya çevirir, bilinci genişletir, kaygı, nazar, tansiyona iyi gelir.
Yakut: İktidarsızlığa iyi gelir.
Kaplangözü: İnsanın kendini işe vermesini sağlar. Konsantrasyon güçlendirir.
Zebercef (Peridot): Kalp çarpıntılarına ve sebepsiz korkulara iyi gelir.
Lapis Lazuli: Zihinsel berraklık ve derin düşünmeye yardımcı olur.
Kehribar: Guatr, astım, bronşit ve allerjiye iyi gelir.
Mercan: Solunum açıcı etkisi vardır.
Opal: Sevgi, şefkat simgesidir. Eklem iltihabına iyi gelir.
Olivin: Kalp çarpıntılarını azaltır.
Topaz: Kan dolaşımı bozukluğuna ve strese iyi gelir.
Akuamarin (Su damlası): Denizcilerin uğur ve nazar taşıdır. Aile saadetini güçlendirdiğine, duyarlılık ve sezgiyi artırdığına inanılır.
Ametist: Strese, migrene, iştahsızlığa, göz ağrılarına, akciğer hastalıklarına iyi gelir.
Jasper: Damar hastalıklarını iyileştirdiğine inanılır.
Sitrin: Mide rahatsızlıkları ve böbreklere iyi gelir.

Aliağalılara Kültür sanat dolu günler yaşatan “Kervan geceleri” 3 Şubat"ta Şair ve yazar Sunay Akın"ı konuk edecek. Aliağa Demokrasi Meydanı"nda kurulan etkinlik çadırının yanındaki el sanatları, hediyelik eşya ve kitap stantlarını vatandaşlar 3 şubat akşamına kadar gezebilecek.

  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894