• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İzmir 18 °C

Diyabet İlacı Koronavirüse Bağlı Ölümleri Önlüyor

Diyabet İlacı Koronavirüse Bağlı Ölümleri Önlüyor
Alabama Üniversitesi’nde yapılan yeni bir bilimsel araştırmanın sonuçları metformin etken maddeli diyabet tedavisinde kullanılan ilacın Koronavirüs COVID-19 hastalığına bağlı ölümleri azaltabileceğini gösteriyor.

DİYABET İLACI METFORMİN KORONAVİRÜSE BAĞLI ÖLÜMLERİ ÖNLÜYOR !   

Alabama Üniversitesi’nde yapılan yeni bir bilimsel araştırmanın sonuçları metformin etken maddeli diyabet tedavisinde kullanılan ilacın Koronavirüs COVID-19 hastalığına bağlı ölümleri azaltabileceğini gösteriyor.  Konu ile ilgili bilgi veren Dr. Yüksel Büküşoğlu şöyle söyledi:

“Çok yeni bu bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre, diyabet tedavisinde kullandığımız metformin etken maddeli bu ilaç COVID-19’a bağlı ölümleri üç kata kadar azaltabiliyor. Metformin etken maddeli ilacın bu son derece önemli, faydalı etkisi her ne kadar ilk olarak diyabet hastalarında gösterilmiş olsa da, aynı etkinin obezite, hipertansiyon, kronik böbrek hastalığı, kalp yetmezliği olan hastalarda bile devam ettiği ve metformin kullanımıyla COVID-19’un neden olduğu ölüm riskinde azalmanın diğer tüm kişiler ve yaş grupları üzerinde de aynı şekilde genelleştirilebilir olduğu düşünülüyor. Söz konusu bu etkinin metforminin iltihabi reaksiyonu önleyici ve pıhtı oluşumunu engelleyici etkileri ile ilgili olabileceği düşünülüyor” dedi. 

Dr. Yüksel Büküşoğlu “Bu sonuçlar metforminin Koronavirüs COVID-19 hastalığı açısından yüksek riskli kişilerde koruyucu bir yaklaşım sağlayabileceğini düşündürüyor” diye ekledi.

Dr. Yüksel Büküşoğlu "Corona virüsün neden olduğu komplikasyonları önlemek için aynı zamanda vücutta D vitamini eksikliğininin derhal düzeltilmesi gerektiğini, aynı zamanda bağırsak florasının da mutlaka sağlıklı olmasının gerektiğini; bu amaçla ev yapımı yoğurt, turşu, kefir, gibi probiyotikler açısından zengin fermente gıdaları bol bol tüketmenin de çok önemli olduğunu unutmamak gerekiyor" diye ekledi.

Son olarak, Dr. Yüksel Büküşoğlu, şiddetli Koronavirüs COVID-19 enfeksiyonuna bağlı solunum yetmezliği ve ağır akciğer hasarı vakalarında Kök Hücre tedavisinin de son derece faydalı olabileceğini söyledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894