• BIST 8779.01
  • Altın 2237.934
  • Dolar 32.3378
  • Euro 35.0669
  • İzmir 16 °C

Ege Üniversitesinde Küçük Silikon Vadisi Kuruluyor

Ege Üniversitesinde Küçük Silikon Vadisi Kuruluyor
Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan ve Türkiye'nin yüzde 100 üniversite sermayeli tek teknoparkı Ege Teknopark, kapasitesini arttırıyor.

Ege Üniversitesi kampüsünde bulunan ve Türkiye'nin yüzde 100 üniversite sermayeli tek teknoparkı Ege Teknopark, kapasitesini arttırıyor.

Ege Teknopark'ın her geçen gün gelişen yapısı ve firmalardan gelen talepler doğrultusunda 2018 yılı içerisinde yeni bir teknopark alanının daha faaliyete geçirilmesi talebi Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından desteklendi. EÜ Rektörü ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Necdet Budak'ın geçtiğimiz günlerde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri ile yaptığı görüşme sonrasında Ege Teknopark bünyesinde kurulacak yeni tesisler için ilk adımlar atıldı.

Ege Üniversitesi'nin TGB-1 alanı için Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına yaptığı ödenek talebi kabul edildi. Ege Teknopark'ın Teknoloji Geliştirme Bölgesi-2 (TGB) alanında bulunan İnci Binası ve Mercan Konteyner Park ile EÜ EBİLTEM TTO binalarına ek olarak Ege Üniversitesi kampüsü içerisinde bulunan TGB-1 alanında yeni bir Teknopark alanının faaliyete geçirilmesi planlanıyor.

"Kısa sürede hizmete açmayı düşünüyoruz"

Ege Bölgesinde ve İzmir'de tüm sanayicilerle işbirliği içerisinde olduklarını ve çalışmalarını bu yönde gerçekleştirdiklerini söyleyen Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, "Akademisyenlerimizi sanayi firmalarıyla bir araya getiriyoruz. Akademik potansiyelimizi sanayicilerle daha hareketli bir hale getirerek bu hareketliliğin bir ürüne dönüşmesi anlamında da ikinci Teknopark'a ihtiyacımız vardı. Küçük bir silikon vadisi olarak nitelendirilecek olan bu bölgeyi kısa sürede hizmete açmayı düşünüyoruz. Ege Üniversitesi olarak bilimin, sanayinin ve teknolojinin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin, 2023 vizyonu doğrultusunda koymuş olduğu hedefleri dikkate alarak bu hedeflere üniversitemizin ciddi katkılar sunacağını düşünüyorum. Rektörlük ve yönetim olarak da bu anlayışımızı bu yönde sürdürmeye devam edeceğiz" dedi.

"Doluluk oranı yüzde 98"

Ege Üniversitesi Teknopark alanının yüzde 98 oranında dolduğunu ifade eden Rektör Budak, "Özel sektör ve öğretim üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda ikinci Teknopark projemizi hazırladık. Bu anlamda da Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü ile Ege Üniversitesi Rektörlüğü olarak yaptığımız görüşmeler sonucunda ikinci Teknopark'ın tüm finansmanının karşılanması boyutunda destek sözü aldık. Bu destek sözümüzü hukuki anlamda da gerçekleştirmek için yazışmalara başladık. Kısa süre içerisinde de Bakanımızı, Temel Bilimler ve aynı zamanda Teknopark'ın ikinci bölgesinin kurulacağı alanı yerinde göstermek üzere üniversitemizde ağırlayacağız. Bu ziyaret sırasında Bakanımızı, Teknopark'taki firmalarla bir araya da getireceğiz" diye konuştu.

Ege Teknoparkın "Yaşam Bilimleri ve Sağlık Tematik Teknoparkına ek olarak faaliyete geçecek yeni alanlarda da özellikle Ege Üniversitesi araştırma politikaları kapsamında çalışmalar yürütülmesi planlanıyor.

Ege Teknopark TGB-1 ve TGB-2 alanlarında yapılması planlanan yeni binalar ve mevcut binaların yenilenmesi için bir masterplan ve çerçeve tasarımı çalışması hazırlandı. Ege Teknopark bünyesinde 21'i kuluçka merkezindeki start-up'lar olmak üzere ar-ge projelerini yürüten toplam 67 firma bulunuyor.

Ege Üniversitesinde Küçük Silikon Vadisi Kuruluyor

Kaynak: Haber Kaynağı
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894