• BIST 8718.11
  • Altın 2244.727
  • Dolar 32.3302
  • Euro 35.1556
  • İzmir 8 °C

Eib Moda Tasarım Yarışması’nda Finalistler Belli Oldu

Eib Moda Tasarım Yarışması’nda Finalistler Belli Oldu
Kültürel sürdürülebilirlik “NEWSTALGIA”yı en iyi tasarlayanlar EİB Moda Tasarım Yarışması Finalinde yarışacak

Kültürel sürdürülebilirlik “NEWSTALGIA”yı en iyi tasarlayanlar EİB Moda Tasarım Yarışması Finalinde yarışacak!
 
Türk Hazırgiyim sektörünün katma değerli ürün ihracatı için tasarım yönünü öne çıkaracak genç tasarımcıları sektöre kazandırmak amacıyla nostalji ile bugünü buluşturan NEWSTALGIA temasıyla bu yıl 13. Kez düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanını yaşayacak 10 tasarımcı belli oldu.
 
Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından düzenlenen EİB Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanını yaşayacak genç tasarımcılar, iki aşamalı bir elemeden sonra finale kaldı. 10 tasarımcı “NEWSTALGIA” temasına göre tasarladıkları 4 kıyafetle 06 Nisan 2018 Cuma akşamı yapılacak finalde dereceye girmek için ter dökecekler.
 
İlk elemeyi geçen 20 tasarımcı, EHKİB Yarışma Komitesi Başkanı Burak Sertbaş’ın başkanlığını yaptığı Tuğba Hazar, Bertan Yeniçeri, Emre Erdemoğlu, Çiğdem Önsal ve Ulaş Can Karadeniz’den oluşan jürinin karşısına çıktı. Mülakat sonucu 10 isim yoluna devam etme şansı elde etti.
 
“EİB 13. Moda Tasarım Yarışması”na başvuran dosyaların her birinin özenle hazırlanmış ve çok güzel olduğunu belirten EİB Moda Tasarım Yarışması Komitesi Başkanı Burak Sertbaş, finalistleri belirlemek için ön jüri ve mülakat komitesinin iki tam gün yoğun bir mesai verdiğini kaydetti.
 
EİB Moda Tasarım Yarışması’nın, Türk hazırgiyim sektörüne vizyoner tasarımcılar kazandırdığını anlatan Sertbaş, “Daha önceki yarışmalarımıza yarışmacı olarak katılanEmre Erdemoğlu, Mahmut Ağaç ve Ruhi Tamer Çoğal, Merve Uçar, Nuray Atalayman uluslararası üne kavuşan ve ödüller kazanan isimler oldu. EİB Moda Tasarım Yarışması bu isimlere vitrin oldu. EİB Moda Tasarım Yarışması sayesinde bundan sonraki yıllarda bu sayının artacağından hiç şüphem yok” diye konuştu.
 
TEMA “NEWSTALGIA”
 
EİB Moda Tasarım Yarışması her yıl, dünya moda trendlerinden yola çıkarak tema belirliyor. 2018 yılının teması nostalji ile bugünü harmanlayan NEWSTALGIA! Tasarımcılar, 2018/19 moda akımlarından yola çıkarak; sonbahar-kış koleksiyonu tasarımı içeren 4 adet erkek, bayan ya da karma koleksiyon

tasarımlar hazırladı. Tasarımlar dikildikten sonra ete kemiğe büründüğünde çok güzel kıyafetler ortaya çıkacak.
 
NEWSTALGIA’yı “kültürel sürdürülebilirlik” kavramına hizmet eden bir moda anlayışı olarak tanımlayan EİB Moda Tasarım Yarışması Komite Başkanı Burak Sertbaş, “Dokular, desenler, renkler, biçimler ve elbette materyaller, tasarımcılarının elinde fark yaratan giysilere dönüşmek için sabırsızlanıyor. Türk Moda Endüstrisinin gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bu yıl 13.’sünü düzenleyeceğimiz EİB Moda Tasarım Yarışmasında,katılımcıların NEWSTALGIA konseptiyle oluşturdukları 2018-2019 Sonbahar Kış Kadın ve Erkek Hazır Giyim koleksiyonlarını final defilesinde görmeyi heyecanla bekliyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.
 
DERECEYE GİRENLERİ HEM PARA, HEM YURTDIŞINDA EĞİTİM FIRSATI BEKLİYOR
 
EİB 13. Moda Tasarım Yarışması”nın final defilesinin 6 Nisan 2018 Cuma akşamı yapılması planlanıyor. Defilede ünlü mankenler genç tasarımcıların eserlerini sergileyecek. Yarışmanın birincisi 15.000 TL, ikincisi 10.000 TL, üçüncüsü ise 5.000 TL para ödülünün sahibi olacak. İlk üçe giren tasarımcılar, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin sunduğu projenin Ekonomi Bakanlığı’nca tasarım tebliğinde yazan koşulları yerine getirmesi halinde yurtdışında eğitim desteğine başvurabilecek.
 
FİNAL HEYECANI YAŞAYACAK TASARIMCILAR
 
EİB 13. Moda Tasarım Yarışması’nda final heyecanını yaşayacak tasarımcıların 8 tanesi kadın tasarımcılar olurken, 2 erkek tasarımcı finalde yarışacak. Genç tasarımcıların 7 tanesi İstanbul’daki üniversitelerde eğitim görürken, 2 tanesi İzmir, 1 tanesi Ankara’da eğitim görüyor. Finalistlerin isimleri ise şöyle; “Abdul Cihad Sünbül, Atlan Toygar Rona, Çağla Demirkıran, Dilara Karaca, Elif Doğu, Ezgi Vural, Fadime Yıldırım, Fatma Süleymanoğlu, Gözde Ekizceli ve Yağmur Aysan”
 
“EİB 13. Moda Tasarım Yarışması” ile ilgili tüm gelişmeler,www.eib.modatasarimyarismasi.org internet adresinden, Ege İhracatçı Birlikleri’nin sosyal medya da; Facebook, Twitter, Instagram sayfalarından da takip edilebiliyor. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894