• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İzmir 21 °C

En Çok Şeftali Nektarı İçiyoruz

En Çok Şeftali Nektarı İçiyoruz
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Türk halkı meyve suyu kategorisinde en çok şeftali nektarını tercih ediyor. Avrupa’da ise ilk sırada portakal suyu yer alıyor.
EN ÇOK ŞEFTALİ NEKTARI İÇİYORUZ
Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Türk halkı meyve suyu kategorisinde en çok şeftali nektarını tercih ediyor. Avrupa’da ise ilk sırada portakal suyu yer alıyor
 
Tetra Pak’ın Euromonitor verilerinden derlediği bilgilere göre Türkiye yılda 1.3 milyar litre meyve suyu, nektar ve içecek (aromalı ve meyveli) tüketiyor. Toplam tüketimin yaklaşık 800 milyon litresini meyve suyu ve nektar, 500 milyon litresini meyveli ve aromalı içecekler oluşturuyor.
 
Tetra Pak Türkiye Pazarlama Direktörü Verda Telyaz’ın verdiği bilgiye göre, Türkiye’de paketli meyve suyu kategorisinde tüketicinin en fazla tükettiği tat, şeftali nektarı. Şeftali nektarını sırasıyla, karışık, vişne ve kayısı nektarı takip ediyor. Toplam paketli meyve suyu ve nektar tüketiminde şeftali yüzde 25 ile ilk sırada yer alıyor. Şeftaliyi yüzde 20 ile karışık meyveler, yüzde 16 ile vişne, yüzde 12 ile de kayısı takip ediyor.
 
Avrupa’da ise paketli meyve suyu ve nektar kategorisinde en çok tercih edilen portakal, karışık ve elmatatları oluyor. 
 
Türkiye’de kişi başına düşen yıllık tüketim meyve suyu ve nektarda yaklaşık 10lt iken Avrupa’da kişi başına düşen yıllık tüketim ortalama 22 litre civarında. Kişi başı tüketim Almanya’da 31, Finlandiya ve Hollanda’da 28, Avusturya ve Fransa’da ise 25 litre düzeyinde.
 
Toplam tüketim miktarı nüfus dağılımı ile de paralel gerçekleşiyor. Paketli meyve suyu ve nektarlarda Nielsen perakende verilerine göre toplam tüketimin %42’si Marmara Bölgesi’nde, %18’i Akdeniz Bölgesi’nde, %16’si İç Anadolu Bölgesi’nde, %14’ü Ege Bölgesi’nde, %6’si Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve %4’ü Karadeniz Bölgesi’nde gerçekleşiyor. (*Nielsen bölge yapısına göre)
 
İstanbul yılda yaklaşık 130 milyon litre paketli meyve suyu ve nektar tüketirken, bu rakam Ankara’da yaklaşık 32 milyon litre, İzmir’de ise 27 milyon litre düzeyinde 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894