• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 12 °C

Foça’da Balıkçı İbo Krizi

Foça’da Balıkçı İbo Krizi
Foça’nın küçük deniz limanındaki bir balıkçı teknesinin yerinden kaldırılması memleket meselesine dönüştü.

Foça’nın küçük deniz limanındaki bir balıkçı teknesinin yerinden kaldırılması memleket meselesine dönüştü. Geçtiğimiz hafta Foça’nın renkli simalarından Balıkçı İbo’ya ( İbrahim Ayyıldız )  ait balıkçı teknesi, işletmesi Foça Belediyesi’ne ait olduğu öğrenilen doğal limanın dışına sürüldü.

CHE POSTERLİ BALIKÇI

Balıkçı İbo’nun sürpriz bir şekilde yerinden kaldırılması tepkileri de beraberinde getirdi. Geçtiğimiz günlerde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın eşkıya olarak tanımladığı Che Guevara’nın posterini yıllardır teknesinden hiç indirmeyen Balıkçı İbo’nun yerinden edilmesi özellikle de sosyal medyada büyük yankı buldu.

CHP FOÇA SESSİZ

Foça’nın yerli halkı duruma tepki gösterirken, balıkçı ve balıkçı teknelerinden rahatsızlık duyan bazı vatandaşlar ise söz konusu kararı zafer olarak kabul etti. Sol düşünceye sahip olan Balıkçı İbo’nun CHP Foça İlçe Başkanlığı binası önünde bağlı olan teknesinin yerinden kaldırılmasına, CHP İlçe Yöneticileri de tepki göstermekten imtina etti.  

AZİZ KOCAOĞLU’NU ELEŞTİRDİ, YERİNDEN OLDU

Balıkçı İbo’nun yerinden atılmasına yönelik birbirinden farklı yorumlar yapıldı. Foça’da günün adamı olan Balıkçı İbo, bir süre önce teknesine astığı bir pankart ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım tarifesini eleştirmişti. İbo’nun bu tepkisini hatırlatan vatandaşlar, durumu: “Muhalefetin bedeli ağırdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım tarifesine eleştiri getirdi, yerinden oldu” sözleriyle yorumladı.

SÖZDE BALIKÇI DOSTU DEMİRAĞ

Daha önce yasadışı avcılığa tepki amacıyla yaptığı intihar girişimiyle ve Gezi Olaylarındaki ‘Duran Balıkçı’ protestosuyla tüm Türkiye’nin dikkatini çeken Balıkçı İbo’nun liman dışına terk edilmesine karşı çıkan vatandaşlar, tepkilerini şu sözlerle dile getirdi: “…‘Duran Balıkçı’ İbo’yu tamamen durdurmuşlar, CHP'li Foça'da Balıkçı İbo'nun suçu teknesine Che'nin posterini asmak mı,  Önce heykelini diktiler sonra yerinden ettiler ve sözde balıkçı dostu Gökhan Demirağ’ın büyük icraatı…”

“İBO’YU BİZ KALDIRDIK”

Tepkiler bu yönde olunca 2014 yerel seçimlerinde CHP’den Foça Belediye Meclis Üyesi Adayı olan; S.S. Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Ceyhan Çetin, sosyal medya üzerinden bir açıklama yaparak konuyu aydınlattı.

Balıkçı İbo’nun yerinden kaldırılmasıyla CHP’li yerel yönetimin hiçbir alakası olmadığını açıklayan Başkan Çetin,  “Biz kurumumuz adına böyle bir karar aldık” diyerek, aldıkları kararın arkasında olduklarını bildirdi.

ÖNCE PLAKET VERDİ SONRA KOVDU

Kararın gerekçesini Balıkçı İbo’nun aşırı alkol alarak çevreye rahatsızlık vermesine bağlayan Başkan Çetin’in bu ifadelerini vatandaşlar, ‘talihsiz açıklama’ olarak değerlendi. Başkan Ceyhan Çetin’in İbo’yu 2015 yılında ‘yılın en çalışkan balıkçısı’ olarak seçerek plaketle ödüllendirdiği hatırlatan vatandaşlar,  “İbo’nun alkol kullandığını yeni mi fark ediyorlar? Ayrıca Ceyhan Bey kendisini Foça’nın zaptiyesi mi sanıyor?” sorularına cevap arıyor.

AK PARTİ’DEN İBO’YA DESTEK

Foça’da ‘Komünist İbo’ diye de bilinen Balıkçı İbo’nun yerinde kaldırılması ile ilgili hiçbir konuya dahli olmadıklarını söyleyen AK Partili vatandaşlar da,  İbo’nun görüşlerine demokrasi gereği saygı duyduklarını belirterek, “Siyasi görüşünden dolayı gariban bir balıkçının ekmeğiyle oynayacak değiliz” sözleriyle, yaşananları şaşkınlıkla izlediklerini ifade ettiler.

KILIÇDAROĞLU OLAYA EL ATACAK MI?

Öte yandan Balıkçı İbo’nun akıbeti Foça’da merak konusu olurken, kimsesizlerin kimsesi ve mazlumların hamisi olan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun   konuya el atması bekleniyor.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894