• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Foçalı Balıkçılar Ceyhan Çetin’le Devam Dedi

Foçalı Balıkçılar Ceyhan Çetin’le Devam Dedi
İzmir’in Foça İlçesi’nde kurulu Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi’nin seçimli olağan genel kurulu bugün yapıldı. İki adaylı seçimi mevcut Başkan Ceyhan Çetin ve ekibi kazandı.

Toplantı öncesi başkan adayları Ceyhan Çetin ve Ceyhun Ekinci el sıkışarak birbirlerine başarılar dilediler. Kongreyi Foça Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sedat Özdemir ve bazı STK temsilcileride izledi. Reha Midilli Kültür Merkezi’nde ki kongre divanın oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yönetim faaliyet ve denetim kurulu raporları okundu. Başkan adayı Ceyhun Ekinci ve bazı üyelerin Foça Balıkçı Barınağı ve kooperatif faaliyetleri ile ilgili eleştirel sorularını mevcut başkan Ceyhan Çetin cevapladı. Balıkçı Barınağı’nın yönetiminin 2015 yılında bakanlık kararıyla kooperatifin elinden alındığını, bu nedenle buradan sadece verilen zorunlu hizmetler karşılığı cüzi bedeller alınabildiğini, kendisi dahil kooperatiften toplam 4 kişinin huzur hakkı yada maaş aldığını belirtti. Ceyhan Çetin üyelere Su ürünleri Kooperatifleri Merkez Birliği Başkanı Ramazan Özkaya tarafından kendisine iletildiğini vurgulayarak bakanlıkla yapılann görüşmelerin olumlu sonuçlandığını ve Foça Balıkçı Barınağı’nın işletmesinin yeniden Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifine verileceğini de müjdeledi. Konuşmaların ardından oylama yapılarak mevcut yönetim ibra edildi.

Gündemde de yer alan bir madde üzerine yönetimin yeni dönem görev süresinin 2 veya 3 yıl olması konusunda genel kurul oylaması yapıldı. Oy çokluğuyla yeni dönemin 2 yıl olması kararı alındı.

Yönetim Kurulu tarafından üyeliklerinde yasal bir sorun olmadığı kararlaştırılan yeni üye talepleri Genel Kurul’un onayına sunuldu. Yapılan açık oylamayla yeni üyelerin kabulü onaylandı.   

Ardından seçime geçildi. Tek tek çağırılarak kapalı zarf usulüyle yapılan oylamada toplam 83 üyeden 70’i oy kullandı.  Yapılan açık sayım sonucu Ceyhan Çetin’in 41, diğer başkan adayı Ceyhun Ekinci’nin 29 oy aldığı belirlendi.  

İki yıllık yeni dönem için güven tazeleyen Foça Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ceyhan Çetin kooperatif ortaklarına teşekkür etti. Ceyhan Çetin; “ Foça Merkez Su ürünleri Kooperatif Başkanlığı’nda 2022- 2024 yılları için üyelerimizin bana vermiş olduğu destekle seçilmiş olduğum için çok mutluyum. Bütün balıkçılarımın ayağına sağlık.  Sevgiler saygılar sunuyorum hepsine. Allah hepsinden razı olsun” dedi. Seyfi  GÜL

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894