• BIST 9530.47
  • Altın 2472.014
  • Dolar 32.4833
  • Euro 34.757
  • İzmir 17 °C

Gülçin Çengel İlk Kez Sunduğu HAUTE COUTURE

Gülçin Çengel İlk Kez Sunduğu HAUTE COUTURE
GÜLÇİN ÇENGEL İLK KEZ SUNDUĞU HAUTE COUTURE KOLEKSİYONUNDA TABULARI YIKAN, KABUĞUNU KIRAN, GÜÇLÜ KADINLARDAN İLHAM ALDI.

Başarılı tasarımcı Gülçin Çengel, Mercedes-Benz  Fashion Week İstanbul  kapsamında gerçekleşen dördüncü defilesinde ilk Haute Couture koleksiyonunu sundu.

Dinamik, sofistike, genç ve güçlü tanımlarını benimseyen bir Couture koleksiyonu sunan Gülçin Çengel, koleksiyona hayat veren tasarımların kumaşlarını İspanya’da özel olarak dokuttururken,el işçiliği yaparak ev geçindiren kadınların emeklerinin ürününü tasarımlarında kullandı.

20. Yüzyılın güçlü  kadınlarından ilham alan Çengel, yaşadıkları dönemin toplum baskılarını kırmış, toplumun yarattığı çizgilerin dışına taşmış kadınları ve hikayelerini örnek alarak koleksiyonlarını oluşturdu. Tasarımlarda yer alan her dışa doğru kıvrım kabuğunu kıran kadınları temsil ederken, insan hakları savunucusu Rosa Parks, uzaya çıkan ilk kadın Valentina Tereshkova, İngiltere kanalını yüzerek geçen ilk kadın ünvanını elinde bulunduran Gertrude Ederle, kadın hakları ve kadınların oy kullananabilmesi için örgütlenen “Women’s Suffrage” ve Komako Kimura, Indira Gandhi ve Eva Peron  gibi güçlü kadınlar Gülçin Çengel’in koleksiyon yolunda birer aydınlatıcı oldu.

1920’ler, 1940’lar ve 1970’ler dönemlerinde yaşanan olumlu sosyal ve politik gelişmelerle cinsiyet eşitliği için önemli adımlar atılmış, kadın haklarında toplumu kökünden değiştirecek olumlu gelişmeler yaşanmıştır. Tüm bu olayların yanı sıra; güçlü kadınların duruşunun çoğu zaman maskülen bir stille harmanlandığı algısını kırmak isteyen Gülçin Çengel, bu duruşu feminen bir aura ile harmanlayan koleksiyonu ile karşımıza çıkıyor. Renk, desen ve form seçimlerinde kadınlara ithafen dönemin esintilerine yer veren Gülçin Çengel, 20’lerin şıklık ve naifliğini 70’lerin grafiksel yaklaşımını yeniden yorumluyor.

Ağırlıklı olarak  cinsiyetsiz renkler olarak adlandırılan Siyah, Beyaz, Lacivert ve feminen duruşa ithafen Lila, Mor, Fuşya, Kiremit ve Bordo gibi renkler koleksiyona eşlik ediyor.

GÜLÇİN ÇENGEL  KİMDİR? 

İstanbul çıkışlı tasarımcı Gülçin Çengel, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde Moda Tasarımı lisans eğitimini tamamladı. Moda Tasarım programına katılmadan önce Moda Aksesuar Tasarımı okudu. Çalışmaları sırasında Endüstriyel Tasarım programından ders alarak ‘Tasarımda Yapısal Formlar’ üzerinde yoğunlaştı. School Of the Art Institute Of Chicago’da Moda Tasarımı sertifika programlarına katılan Gülçin Çengel, mezuniyet sonrası bir dönem Londra’da Bora Aksu’nun asistanlığını yaptı. 2013’te kendi markası Gülçin Çengel’i yaratmaya karar verdi. Mart 2014’te ilk kez Mercedes Benz Moda Haftası İstanbul’a (MBFWI) katıldı. Şimdiye kadar A/W 2014, S/S 2015 koleksiyonlarını ve “Mercedes-Benz Presented”olarak da A/W 2015 koleksiyonunu MBFWI kapsamında sundu. Gülçin Çengel’in tasarım estetiği zıt formların ve ayrıntıların organic bir karışımıdır.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894