• BIST 9524.59
  • Altın 2491.05
  • Dolar 32.5468
  • Euro 34.7226
  • İzmir 17 °C

Güneş Gözlükleri Görücüye Çıktı

Güneş Gözlükleri Görücüye Çıktı
Rayban, Vogue, Prada, Versace, Dolce&Gabbana, Donna Karan, Chanel, Moschıno, Ferragamo, Persol, Arnette, Bvlgarı, Genny, Byblos, gibi dünyanın en iyi markalarını bünyesinde barındıran Luxottica Group, 2006 Güneş Gözlügü Koleksiyonunu görücüye çıkardı. Lux

Rayban, Vogue, Prada, Versace, Dolce&Gabbana, Donna Karan, Chanel, Moschıno, Ferragamo, Persol, Arnette, Bvlgarı, Genny, Byblos, gibi dünyanın en iyi markalarını bünyesinde barındıran Luxottica Group, 2006 Güneş Gözlügü Koleksiyonunu görücüye çıkardı. Luxottica Group, dünya gözlük modasını 26 markası ile Türkiye vitrinlerine taşıyor. Ray-Ban, Vogue, Donna Karan, DKNY, Dolce&Gabbana, D&G, Prada, Versace, Moschino, Chanel, Persol, Arnette, Bvlgari, Genny, Salvatore Ferregamo, Byblos gibi dünya markalarını sunan Luxottica Group, gözlük modasında taşlı, pırıltılı ve elegans çizgiler dikkat çekiyor.

Gözlük modası 2006’yazında farklı moda anlayışlarını bir araya getiriyor. Bir yanda büyük kemik gözlüklerin hakimiyeti sürerken bu yıl iddialı ve çekici taşlı, pırıltılı gözlükler ünlü markaların koleksiyonunda ağırlık kazanıyor. Ray-Ban, Vogue, Persol, Dolce Gabbana, D&G, Donna Karan, DKNY, Bvlgari, Chanel, Salvatore Ferregamo, Moschino gibi dünyaca ünlü markalar bu sezon gözlük koleksiyonlarında swarovski başta olmak üzere farklı parlak taşlarla tasarlanmış gözlüklere yer verdiler. Çerçeve kenarlarında ve gözlük saplarında yoğun olarak kullanılan taş işlemeler kadar gözlük camları üzerinde de parlak taşlar görülüyor.

Dünyada gözlük modasını belirleyen markalardan biri olarak öne çıkan Ray-Ban 2006 koleksiyonunda radikal değişiklikler göze çarpıyor. Ray-Ban, klasik pilot gözlüklerinde bile büyük çerçeve modası hissediliyor. Çerçeve saplarında ve burun üstü çerçeve tasarımlarında kullanılan taşlar, altın sarısı çerçeveler koleksiyonda ilk dikkat çekenler arasında yer alıyor. Polarizan cam teknolojisiyle üretilen Ray-Ban gözlüklerinde ergonomik tasarım ve şık çizgiler öne çıkıyor. Prens Charles, Johnny Depp, Jack Nicholson, Sharon Stone, Steve Mc Queen, toto, Francis Ford Coppola, Ornella Muti, Al Pacino, Susan Sarandon, Gwyneth Paltrow, Sylvester Stallone, Bruce Willis, Julia Roberts gibi ünlü isimlerin kullandığı Persol’de Türkiye’de ki 3. yılında hazırladığı üstün özelliklere sahip 2006 koleksiyonu ile Türk ünlülerin tercihi olmak için aday oluyor. İleri teknolojinin mucizesi Persol, birleşik polarize filtre ve extra ince polarize lensler ile 2006 yılında rahatsız edici parıltı ve yansımaları önemli derecede azaltıyor. Yeni koleksiyonu, sadece 1.8mm kalınlığında, görsel duyarlılığı daha geliştirilmiş hafif polarize lensleri ile maksimum hafiflik ve koruma sağlıyor. Geniş çerçeveli modelleri açık renkli camlarla bütünleyen Persol, klasik çizgiden vazgeçmeyenlerin her zamanki gibi ideal markası olmaya devam ediyor. Bvlgari ve Chanel koleksiyonlarında daha çok gözlük sapları kadar çerçeveler de parıldıyor. Swarovski taşları ile oluşturulan ilginç şekiller güneş gözlüğüne çekici detaylar katıyor. Büyük kemik gözlüklerde çerçeve kenarlarında da kullanılan parlak taşlar, metal aksesuarlarla zenginleştirilmiş.

Bu yıl en iddialı gözlükler Vogue tarafından tasarlandı. Çerçevesiz çamların alt ve üst kısımlarında minik parlak taşlar kullanan Vogue, koyu renklerle kontrast birleşimler yakalamış. Vogue, büyük kemik gözlüklerin çerçeve kenarlarında ve sap birleşimlerinde de yoğun olarak parıltılı taşlar kullanmış. İnce çerçeveli büyük modellerde cam etrafını saran ışıltılı tasarımlar ise oldukça şık bir görünüm yaratıyor. Frapan bir görünüm sunuyormuş gibi görünse de yüzünüze taktığınız Vogue gözlüğü çekici ve asil bir hava yaratmayı başarıyor.

Dolce Gabbana, koleksiyonda büyük kemik gözlüklere ağırlık veriyor. Yaz renklerinin tüm canlığını yansıttığı 2006 güneş modellerinde şık detaylar kullanılmış. Pembe, mavi, beyaz gibi renkler ince çerçevelerde de farklı kontrastlar kullanılarak öne çıkarılıyor. D&G ise, 2006 güneş gözlüğü koleksiyounun genç bir kadının görünümünü tamamlayan en şık detay olarak sunuyor. Gözlük saplarına markanın logosunun parlak taşlarla işlenmiş olması D&G’nin iddialı bakış açısını ortaya koyuyor. Çok renkli bir koleksiyon sunan D&G, özellikle yüzü kaplayan büyük metal ve kemik çerçeveleri ile gözlük modasında yerini alıyor.

Gökkuşağı renklerinin dünya modasını sardığı bugünlere güneş gözlüğünüzü seçerken parlak taşlarla hareketlendirilmiş farklı bir tarzı denemenizde fayda var. Hem şık hem de çekici görünümler yaratan bu yeni tarz, yüzünüzde alışacağınız bir dikkat çekicilik oluşturuyor.

Luxottica Group Türiye Müdürü, Marco Gatelli, Türkiye’ye çok önem verdiklerini belirttiği basın açıklamasında “ Türk insanı yeniliklere çok açık ve dinamik, modern ürünler arıyor. 2006 yılı gözlük sezonu için oldukça renkli, iddialı ve canlı olacak. Tüm dünyada sunduğumuz koleksiyonu Türkiye’ye de sunacağız ve bu yıl tüm markalarımızın daha yaygın olmasını sağlayacağız. Luxottica Group, dünyada tasarım lideri olmanın yanı sıra gözlük konusunda üstün kalite ve sürekli gelişen ileri teknoloji kullanımına çok önem veriyor. Bu nedenle, rakipsiz bir dünya lideri ve güvenilir. “ dedi.. Gözlük seçiminde çerçeve kadar lens-cam kalitesinin önemine de dikkat çeken Gatelli, “ Luxottica olarak biz moda yaratmak kadar tüketicilerimizin gözlerini korumayı da hedefliyoruz. Her yıl gelişen ileri teknoloji olanaklarıyla farklı kullanım alanlarına ve ihtiyaçlara cevap veriyoruz. Gözlük kullanıcıları, yüzlerine yakışan bir çerçeve kadar muhakkak kaliteli cam-lens seçmelidir. Araba ve motor kullananlar için göz çevresini tamamen saran modeller hem gözleri koruyacak hem de ters ışıkların getireceği tehlikeleri engelleyecektir. Extreme sporlarla uğraşanlar ve hız tutkunları mutlaka sadece bu amaçlara hitap eden üstün özelliklere sahip Arnette gözlüklerini seçmelidir. Gündüzler için yürüyüş veya günlük kullanıma yönelik hafif çerçeveler tercih edilmelidir. “ dedi. Gözlüğün giyim tarzını tamamlayan en önemli aksesuarlardan biri olduğunu hatırlatan Marco Gatelli, “ gerçek zerafet için çantanız, ayakkabınız ve giyim tarzınızla uyum gösteren gözlük seçmelisiniz. Farklı amaçlara hitap eden giysileriniz için ona uygun gözlükleriniz olması ideal olandır. İş kıyafetleri için daha klasik modeller tercih edilebilir. Sportif giysiler için renkli ve dinamik tasarımlar, araba kullanırken fonksiyonel gözlükler tercih edilmelidir.” Şeklinde konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894