• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Hakkı Ülkü İddialı Konuştu

Hakkı Ülkü İddialı Konuştu
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü ilçenin son yıllarda her anlamda geriye gittiğini ifade ederek“Dönemimizde Bakırçay’ın, Ege’nin hatta Türkiye’nin yıldız
HAKKI ÜLKÜ; “FARKIM BİLGİM, BECERİM, DENEYİM VE KARARLILIĞIM”
 
DSP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HAKKI ÜLKÜ: “ALİAĞA’NIN 5 YIL DEĞİL 5 DAKİKALIK ZAMAN KAYBINA BİLE TAHAMMÜLÜ YOK”
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
DSP Aliağa Belediye Başkan Adayı Hakkı Ülkü ilçenin son yıllarda her anlamda geriye gittiğini ifade ederek“Dönemimizde Bakırçay’ın, Ege’nin hatta Türkiye’nin yıldızı olan ve bu potansiyeli her zaman var olan Aliağa’nın son yıllarda kabuğuna çekilmiş silik bir kent görünümünde olması kabul edilemez” dedi. 
 
Helvacı’da esnafların ve vatandaşların dertlerini dinleyerek,projelerini anlatan Hakkı Ülkü;“Aliağa’nın belediyecilik, sosyal kültürel,sportif faaliyet/yaşam açısından son yıllarda yerinde saydığını hatta gerilediğini görüyoruz. Bu tablo karşısında içim acıyor. Çünkü Aliağa bu olmamalı. Aliağa, Aliağa’da yaşayanlar bunu hak etmiyor. Aliağa’nın değil bir beş yıla, beş dakikalık zaman kaybına bile tahammülü yok” dedi.
 
“FARKIM BİLGİM, BECERİM, DENEYİM VE KARARLILIĞIM”
Aliağa’nın görünürde çok fazla sorunu olduğunu ancak çözülemeyecek hiçbir sorunu olmadığını vurgulayan Hakkı Ükü  “Yani aslında şeker, un, yağ mevcut ama helva yapacak ustaya ihtiyaç var.  Bizim en önemli özelliğimiz bilgi, beceri, deneyim ve kararlı oluşumuz. Yani aslında çok rahat bir şekilde helva yapabilir oluşumuz. Aliağa Belediyesi, AB normlarında hizmet veren, sosyal, kültürel, sanatsal yaşamı ve faaliyetleriyle Kuzey Ege’nin yıldızı olan, sportif başarılarıylada ülke çapında ses getiren bir şehir olmalıdır, bizim göreve başlamamızla olacaktır da.”dedi.   
 
HELVACI PARLAYAN YILDIZ OLACAK 
“Geçmiş dönemlerimde nasıl yedi yirmidört görev yaptıysam aynı şekilde tüm Aliağa’nın, 81 bin kişinin derdini, sorununu çözmek için aynı şekilde çalışacağım” diyen Hakkı Ülkü mahalleye dönüştürülen köy ve beldelerin daha çok hizmete ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak“Aliağa merkezde sunulan hizmetlerin aynısını hatta daha fazlasını kent merkezi dışında bulunan mahallelerimizde sunacağız.Hizmet açısından Helvacı’nın birçok ihtiyacı olduğunu biliyorum. Öncelikle işsiz gençlerimizin sorununu çözeceğiz. Gençlerimize; üniversiteler,  halk eğitim, odalar ve İŞ-KUR işbirliği ile ihtiyaç duyulan işkollarında mesleki eğitimler verilerek sanayi kuruluşlarında işe yerleştirilmesini sağlayacağız. “dedi
 
“KADINLAR KENDİ ÜRETECEK KENDİ SATACAK.”
Kadınların ekonomik özgürlüklerine kavuşabilmeleri için önemli projeleri olduğunu ifade eden Ülkü; Kadın Üretim Kooperatifleri teşvik edilerek, evinde, bahçesinde, köyünde çalışan, evi için doğal üretim yapan kadınlarımızın yaptığı salça, turşu, tarhana reçel, makarna, zeytin gibi ürünlerini pazarlamasını sağlayacağız. Köy Market projesiyle kendi üretimini yapan halkımız, önemli noktalara açılacak marketlerle Ordu’nun Mesudiye ilçesindeki gibi tüketiciye dolaysız bir şekilde ürün satacak.” Dedi.
 
“TARIM VE HAYVANCILIK DESTEKLENECEK”
Helvacı’da belediye olarak tarım ve hayvancılığı destekleyeceklerini belirten DSP Aliağa Adayı Hakkı Ülkü; “ Öncelikle imar planları tarımsal faaliyet ve hayvancılık dikkate alınarak, bölgede yaşayanlarla birlikte yapılacak.  Tarım haritaları çıkartılarak doğal tarıma teşvik edici eğitimler verilecek, seracılık canlandırılıp, üretim birlikleri oluşturulacak. Kümes, küçükbaş, büyükbaş hayvancılığın geliştirilmesi ve canlandırılması için de eğitimler verilip, üretim birlikleri oluşturulacak.”dedi 
 
“DAR GELİRLİLERE KONUT VE PAZARYERİ YAPILACAK”
Geçmiş belediyeciliği döneminde yüzlerce dar gelirli aileyi konut sahibi yaptıklarının altını çizen Ülkü “Daha önce Aliağa’da yaptığımız gibi Helvacı’dada Belediye Konut Kooperatifi kurarak özellikle dar gelirli aileleri konut sahibi yapacağız. Yine Helvacı’nın acil ihtiyacı olan modern bir pazaryeri yapacağız. Kanalizasyon ve altyapı sorunları çözerek, yıllardır çözülmeyen Helvacı- Menemen ulaşım sorununu dakesinlikle çözeceğiz.” dedi. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894