• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 15 °C

Hakkı Ülkü Sağdan ÇOK OY Alırım

Hakkı Ülkü Sağdan ÇOK OY Alırım
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aday belirleme sürecinde hangi aday belirleme yöntemi kullanılırsa kullanılsın kendine güvendiğini ifade eden Ülkü, "İster önseçim, ister arka seçim, ister yüz yüze, ister göz göze nasıl isterlerse, isterse kamuoyu yokl

Efsane Başkan Hakkı Ülkü, Çizmelerini giydi...

HER TÜRLÜ YÖNTEMDE ADAYIM

10 yıl aradan sonra belediye başkanlığına hazırlanan Hakkı Ülkü:

HALKIM, KARARLILIĞIMI SEVİYOR

"Aliağa'yı işgalden, yağmadan, CHP'yi Çakmalardan temizlemeye geliyorum" diyen efsane başkan Hakkı Ülkü başkanlık için kolları sıvadı:

ALİAĞA'YI KURTARMAYA GELİYORUM

Aliağa'nın 13,5 yıl başkanlık koltuğunda yaptığı icraatlarla Türkiye Sosyal demokrasi hareketine yeni bir yerel yönetim modeli getiren Hakkı Ülkü, 10 yıllık aranın ardından başkanlık koltuğuna dönmek için çizmelerini yeniden giydi.

UZUN ATLAMAYA BİLE VARIM

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aday belirleme sürecinde hangi aday belirleme yöntemi kullanılırsa kullanılsın kendine güvendiğini ifade eden Ülkü, "İster önseçim, ister arka seçim, ister yüz yüze, ister göz göze nasıl isterlerse, isterse kamuoyu yoklaması yapsınlar. Uzun atlamaya bile varım." diyerek iddiasını ortaya koydu.

Kararlılığı ve söylemleriyle diğer aday adaylarına korku salan Ülkü, "halkımız beni en çok kararlılığımdan dolayı destek veriyor. Aliağa'yı, belediyeyi düzeltirse Hakkı Ülkü düzeltir diyorlar. Bu benim için büyük onur. ben de bu güvene layık olmaya çalışacağım" dedi.

ÇAĞDAŞ ALİAĞA İÇİN BAŞKANLIĞA HAZIRIM

Aday olması halinde Aliağa'yı yeniden Çağdaş bir yönetim anlayışına kavuşturacağını söyleyen Hakkı Ülkü, Aliağa'yı seven herkesten destek istedi. Ülkü aday olmazsa esnaflığa devam edeceğini belirterek, "Kamuoyu yoklamasında Hakkı Ülkü çıkmazsa, Hakkı Ülkü yine esnaflığa devam, CHP’yi desteklemeye devam. Ama kamuoyu yoklamasında Hakkı Ülkü çıkarsa o zaman kimsenin itirazı olmadan Hakkı Ülkü’nün 4. dönem belediye başkanlığına evet demeleri ve benimle birlikte çalışmalarını öneriyorum." dedi.

AZİZ KOCAOĞLU KİMİ DESTEKLİYOR?

Siyasi çevrelerde "Aziz Kocaoğlu ve Ali Engin'in adayının Turgut Oğuz olduğu" şeklindeki iddialara gülüp geçtiğini söyleyen Hakkı Ülkü, "Hayır, böyle bir şeye inanmıyorum. Ali Engin benim 20 yıllık arkadaşım. Aziz Kocaoğlu, “benim adayım sensin” der. Foça’ya da, Menemen’e de, Hepsine de böyle der. Hatta demesi kendi açısından doğrudur. Zira o başkanlarla daha bir yıl çalışacak. İstemese bile onu belli etmez." dedi.

SAĞDAN 6-7 BİN OY ALACAĞIM

10 yıl ara verdiği başkanlık için yeniden siyaseti ısındıran Hakkı Ülkü, sağdan 6-7 bin oy alacağını söyledi. Ülkü, "Geçmiş başkanlık dönemlerimde Sağdan oy verenlerle ilgili enteresan günler yaşadım. Kendiliklerinden oy veriyorlar. Zaten şu anda da sağın, veya şimdiki belediyeyi sol kabul ederlerse daha çok bana oy vereceklerini düşünüyorum. Sağdan en az 6-7 bin oy alacağıma inanıyorum. Diğer adaylardan daha tutarlı olduğum için sağdan rahatlıkla oy isteyeceğim." dedi.

PARTİ ROZETİYLE BAŞKANLIK YAPMADIM

"Ben 13,5 yıllık başkanlığımda seçimden sonra hiç siyasi parti rozetiyle başkanlık yapmadım." diye konuşan hakkı Ülkü, "Her seçimde Siyasi partiden aday oldum. Seçildim, mazbatamı aldım. Mazbatayı aldıktan sonra siyasi partinin ilkelerini, programını hiçbir zaman unutmadan, ama yaşadığımız kentin ihtiyaç ve beklentilerine göre, sağcı- solcu kimseyi ayırt etmeden herkese eşit hizmet götürdüm. Bunu insanlar da gördü." dedi.

FİRELER SADECE ÇAKMALARDAN OLUR

CHP'den aday olması halinde Solun birleşeceğini ve sağdan da büyük bir kitlenin oy vereceğini söyleyen Ülkü, "adaylığınız açıklandığında sol oylarda fire olur mu?" sorusuna "Fireler sadece çakmalardan olabilir. O da büyük bir kitle değil." diye yanıtladı.

ŞAKRAN'DA SANDIK PATLAMASI OLACAK

Köy ve beldelerin katılmasıyla Aliağa'da seçimin güçleştiğini açıklayan Hakkı Ülkü iktidar olmak için kente yeni göç edenlerle köylerin desteğine inandığını söyledi. Ülkü, "Benim adaylığım halinde Beldelerde, hele hele Şakran’da sandık patlaması olacak. Ben diğer isimlerle ilgili bir şey söylemiyorum. Ama en şanslı kendimi görüyorum bu süreçte. Halk Belediyeyi iyi bir intiba bırakmamış olarak değerlendirirse, benim dışımdaki diğer adayların hepsi belediyenin uzantıları olduğundan işleri bana göre zor." dedi.

BENİ TURGUT AMCANIZLA KIYASLAMAYIN!

Deneyimli siyasetçi Hakkı Ülkü, "10 yıl sonra yeniden halkın nasıl umudu oldunuz" sorusuna, "Özel bir gayretim olmadı. Sadece 13,5 yıl hizmetlerimin bıraktığı izlerin sonucu diye düşünüyorum. Bozkırın ortasındaki Eskişehir’i modern bir kente dönüştüren Yılmaz Büyükerşen 78 yaşında. Yaş konuşulduğunda Lütfen beni Turgut Amcanızla kıyaslamayın." dedi.

ADAYLIKTAN VAZGEÇEK Mİ?

Aliağa'nın yeniden çağdaş bir görünüme kavuşması için yapılacak çok iş olduğunu söyleyen Ülkü, adaylıktan asla vazgeçmeyeceğini belirterek, "Deprem olursa, altında kalırsam, ölürsem vazgeçerim" dedi.

Ülkü, Turgut Oğuz veya Özlem Şan Oğuzhan aday olursa destekleyip desteklemeyeceğini O günkü koşullara göre değerlendireceğini söyledi.

ALİAĞA'YA HİZMETE HAZIRIM

"13,5 yıl Aliağa’ya hizmet ettim. Bu hayata bakışımız bizim. Bu tavrımdan hiç taviz vermedim. Akçalı işlerle hiç işim olmadı. Niye halkımız bozulan bu yapıyı yeniden düzeltmek için bana görev vermesin. Ben Aliağa’ya hizmete hazırım. Aliağa için projelerim hazır. Sokakta şimdi herkes “Düzeltirse, Hakkı Baba düzeltir” diyor. Bu onur bana yeter" diyen Hakkı Ülkü 2 haftadır yayınladığımız röportajını şu sözlerle tamamladı: "Sanayi kentleri zor yönetilen yerlerdir. Ancak geçmişte edindiğim yerel yönetim tecrübesinden yola çıkarak, bir sanayi kentinin de yaşanabilir bir kent olması için bazı iddialarım vardı. Parlamentoya gittiğim için o projelerim yarıda kalmıştı. O proje ve iddialarımı yerine getirerek temiz bir çevrede, insanların meydanlarda buluşabildiği, sokaklarında rahat gezebildiği, barış içinde yaşadığı bir Aliağa’nın yönetimine, belediye Başkanlığına talibim. Üstelik deneyimlerim çok fazla olduğundan Belediye ve kadrolarına alışmak için aylara yıllara gerek yok. Mazbatamı aldığımın ertesi gününden itibaren “nerde kalmıştık” diyerek çalışmaya başlayacağız. Şimdiden kollarımı sıvadım bile….Halkımızın bu müjdeye karşılık vereceğine inancım tamdır."

  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894