• BIST 9132.45
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Hasan ESER Yazıyor

Hasan ESER Yazıyor
1989 yılında iktidar partisi olan Anavatan Partisinin Belediye Başkanı olan, bir zamanların medyatik Belediye Başkanı Serdar Mersin’i 357 oy farkı ile (teşbihte hata olmazsa)

"KURTAR BİZİ BABA"
1989 yılında iktidar partisi olan Anavatan Partisinin Belediye Başkanı olan, bir zamanların medyatik Belediye Başkanı Serdar Mersin"i 357 oy farkı ile (teşbihte hata olmazsa) sandığa adeta gömerek Foça"da 20 yıllık sol iktidarının mimarı ve Foça"da sol görüşün hamisi olarak anılan; Nihat Dirim, www.bakircay.com haber sitesinin dev anketinde birinci sırada olması, beni hiç ama hiç şaşırtmadı. Çünkü, Dirim"in Foça tarihinde henüz kaybettiği bir seçim yoktur. 1989 yılında Belediye Başkanı olan Nihat Dirim, 1994 yılında ismi güçlü aday olarak  anılan Serdar Mersin"i bir kez daha mağlup ederek Foça"da iki dönem Belediye Başkanlığı yapma şerefine nail olmuş bir isimdir. 1999 yılında bir talihsizlik yüzünden adaylığı düşen Dirim"in 1999"da yerine aday olan ve siyasi açıdan çok fazla gücü olmayan Ali İlcan"ın seçim kazanmasında büyük rol oynamıştı. Bırakın kendisini, Dirim"in gölgesi bile Foça"da kritik geçen bir yerel seçimi CHP"ye seçim   kazandırmıştır.. Geçtiğimiz hafta boyunca siyasi kulislerde Nihat Dirim, Süleyman Demirel esprisi ile anıldı. Az çok herkes bilir. Bir zamanlar vatandaşlar Türkiye"nin kötü gidişatına dur diyebilmek için sokaklarda “Baba, bizi kurtar” diye haykırıyorlardı. Evet, şimdi de Foçalı CHP"liler 20 yıllık sol iktidarının temelini atan ve sağ görüşlü Foça halkının ideolojisini değiştirerek sağın kalesi Foça"yı, solun kalesi yapmayı başaran “Efsane Başkan”larını artık kurtarıcı olarak görüyorlar. Kulislerde “ Foça"nın genç Belediye Başkanı"nın Demokrat Parti kökenli olduğu ve sol ideolojisinin misyonu meziyetlerinde olmaması nedeni ile Foça CHP tabanında tepkilere neden olduğu konuşuluyor. Ayrıca Genç Başkan hakkında bir takım iddialar nedeni ile soruşturma izni verilmesinin yine parti tabanını rahatsız ettiği söylendiği gibi CHP"li bir belediye başkanının suçluda suçsuz da olsa isminin kamuoyunda bu şekilde gündeme gelmesi yine başka bir rahatsızlık sebebi olduğu konuşuluyor.
ŞANSLI BAŞKAN
Foça Belediye tarihinde  belediye başkanlığı koltuğuna Gökhan Başkan kadar şanslı bir başkan daha gelmemiştir; bir düşünsenize Serdar Mersin haricinde bugüne dek belediye başkanı olanların bir çoğu Ülkede ekonomik krizlerin, devalüasyonların, ihtilallerin, yoklukların, faciaların olduğu dönemlerde görev yaptılar. Devletin kasasında para yokken belediyelere yardım yapmak ne mümkündü?. Şimdi, herkesin dilinde “Ya işte Genç Başkan Nihat Dirim"den daha çok iş yaptı.” (Pardon? Benim kaçırdığım veya takip edemediğim bir şeyler mi var yoksa?) Diyorum ki “Söyler misiniz lütfen ne iş yaptı?” açıklayın, “İşte Hasancım Sevgi Yolu"nu yaptı.” Belediye Kanunlarını az ya da çok bilen kişilerin bana söyledikleri ise çok farklı. O kişiler bana diyorlar ki; “Hasancım, Sevgi Yolu, Foça"nın İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlanmasından sonra yapıldı, sadece Sevgi Yolu değil, Belediye Meydanı"nın düzeltilmesi, Osmanlı Mezarlığı"nın bakımı gibi diğer çalışmalarda bu bağlanmadan sonra yapıldı. Bu çalışmaların bir kısmı; belde halkının güzellik, estetik ve zevk ihtiyacını karşılamak, bir kısmı ise; Büyükşehir Belediyesi çalışmalarının zorunlu hizmetleri içindedir. Dolayısıyla bu çalışmaların Genç Başkana atfedilmesini tuhaf buluyoruz.” 
GENÇLERİ İŞE ALDI
“İşte Hasancım gençleri işe aldı.” Tabii ki işçiye ihtiyaç var ise alacak, Brezilya"dan işçi getirtecek hali yok ya! Sanki 3,5 kişiyi işe almakla Foça"daki işsizlik sorunu çözüldü! Bu konu öyle bir anlatılıyor ki; Genç Başkan sanki yüzlerce insana istihdam sağlayacak tesisler inşa ettirdi. Yine de Allah razı olsun işe aldığı kişilerin bir çoğu benim ağabeyim, kardeşim, ancak şu da var ki; bir o kadar işe alamadığı kişiler de benim ağabeyim, kardeşim. İşe aldıkları tamamda işe alamadıkları ne olacak?
HAYIR İŞİYLE SİYASET OLMAZ
Devam ediyorum, Genç Başkan çıkıyor Televizyona ve Kültür Merkezinden, Sağlık Ocağından, Yüksek Okuldan söz ediyor. Hatta övünüyor. Ben bu konuda Reha Baba"yı anlamış değilim çünkü bildiğim kadarı ile Reha Babamız bu işleri hayır olsun diye yapıyor, yaptırıyor. Fakat benim Genç Yakışıklı Başkanım çıkıyor, Reha Babamızın hayır işlerini siyasi malzeme olarak kullanıyor. Merak ediyorum Reha Babamız olmasaydı ve bu yatırımları yapmasaydı bizim Başkan acaba çıkıp ne ile övünecekti? Her fırsatta söylüyor “Biz Sn. Reha Midilli"ye yüksek okul için, huzur evi için vs vs yer tahsis ettik.” Oldu, babamız paraya kıyacak, hayır yapacak, sen belediye olarak yer göstermeyeceksin öyle mi? Bugüne kadar bu ülkede hangi hayırsever hayır yapmak istemişte o hayırsevere olmaz demişler. Kuranı Kerimde bile yeri var “sağ elin verdiğini sol el görmeyecek.” Hayır işiyle siyaset olmaz! Sonra kömür dağıtıyor diye muhalefet ettiğin partiden farkın kalmaz, unutma sen Atatürk"ün Partisi CHP"nin Belediye Başkanısın Sn. Başkan!.
FOÇA"YI BATIRAN ADAM
Tek partili dönemde, özellikle belediyeler arasında ayrım yapmamaya çalışan  AKP Hükümeti"nin döneminde Belediye Başkanlığı yapan Genç Başkan"ın, Foça"nın Büyükşehir Belediyesine bağlanması ile de metropol ilçe olmanın avantajlarından faydalanması ile en yakın geçmiş örnek Nihat Dirim gibi yokluk döneminde değil varlık döneminde belediye yönetmiştir. Diğer siyasi partilerin iddialarına göre bir yılda bir trilyon misafir ağırlama gideri, bir trilyon tanıtım gideri, belediyenin gider listelerinde yer aldığı iddia ediliyor… Genç Başkan avantajlı bir dönemde belediye başkanlığı yapmasına rağmen 4 buçuk yıllık icraatında Bir çok Foçalı esnafının iddiasına  göre  “Foça"yı batıran adam” olarak tarihe geçmeyi başarmış bulunmaktadır.
Tekrar söylüyorum Sn. Mersin ve Sn. Demirağ tek parti hükümeti dönemlerinde belediye başkanlığı yapma avantajını yaşayan isimlerdir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894