• BIST 9046.43
  • Altın 2297.823
  • Dolar 32.3149
  • Euro 35.0929
  • İzmir 26 °C

Hasan ESER Yazıyor

Hasan ESER Yazıyor
120 günden aşağı inmeye başladık, yerel seçim artık kapıda fakat nedense belirsizlikler halen belirsizliğini korumaya devam ediyor. Foça’nın siyasi arenasına kuşbakışı bakıldığında şu anda

KÖRDÜĞÜM                                                                                           120 günden aşağı inmeye başladık, yerel seçim artık kapıda fakat nedense belirsizlikler halen belirsizliğini korumaya devam ediyor. Foça"nın siyasi arenasına kuşbakışı bakıldığında şu anda elle tutulur, gözle görünür tek parti DSP ve adayı Yeni Foça eski Belediye Başkanı Cengiz Uysal. Kulislere kulak verdiğimizde; Ak Parti"den Mersin"in, CHP"den Demirağ"ın belediye başkan adaylığının garanti olmadığı konuşuluyor. Hatta CHP"den eski Belediye Başkanı Nihat Dirim, AKP"den ise Foça Esnaf Odası Başkanı Günal Menemenli"nin isimleri, aday olacağı kulislerde dillendiriliyor. Peki onca söylenti, dedikodu vs. sözlere karşılık niçin CHP Foça İlçe Teşkilatı çıkıp ta, “Eyyy kamuoyu, eyy kulislerde tahmin yürütenler, bizim adayımız belli mevcut belediye başkanımız adayımızdır açıklamasını neden yapmıyor? Ben yakışıklı başkanımın akıbetini İzmir Büyük Şehir Belediyesi"nin mevcut Başkanı Sn. Kocaoğlu "na benzetiyorum, çünkü bildiğim kadarı ile aynı durum İzmir"de de söz konusu. Öte yandan yine Foça kamuoyunda Serdar Mersin isminin Foça AKP içinde fikir ayrılığına neden olduğu  konuşulurken bugüne kadar aday olduğu her partiye tepeden inme gelerek aday olduğu söylenen Mersin"in, AKP"den Foça Belediye Başkanlığı adaylığı konusunda kendisi “Ben kesin adayım”, dediği iddia edilirken teşkilatı olumlu ya da olumsuz, neden hiçbir açıklama yapmıyor?... Son günlerde AKP"den aday olacağı konuşulan Foça Esnaf Odası Başkanı Menemenli ile ilgili olarak, ne kendisi, ne de adayı olacağı iddia edilen AKP Teşkilatı olumlu ya da olumsuz bir açıklama yapabiliyor. Neyse ben inanıyorum ki bu düğüm er ya da geç çözülür, eğer kördüğüm olmadıysa.

DSP GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ
Makalemin başında söylediğim gibi, Foça"da şu anda en aktif parti DSP çünkü CHP, AKP, MHP, DP henüz daha kamuoyuna bir aday ismi açıklamazken DSP adayını açıklayarak gündeme bomba gibi düştü. DSP ilçe teşkilatı adayını açıkladığı gün bende oradaydım. O gün Cengiz Uysal ile kısada olsa ayaküstü sohbet ettik. Benim kendisine o gün ilk sorduğum soru şu olmuştu; “Sn. Başkan adaylığınızı açıkladınız fakat son günlerde size CHP"den İl Genel Meclis Üyesi Adaylığı teklifi geldiği iddia ediliyor. Ne diyorsunuz?”, diye sordum. Sn. Uysal o gün bana çok ilginç bir cevap verdi; “Sevgili Hasan şu andan itibaren ben, DSP"nin Foça Belediye Başkan adayıyım ve bu saatten sonra çıkıp “İşte şundan teklif aldım, şöyle oldu, böyle oldu demem etik olmaz. Yine de senin sorunu şöyle cevaplayım; ben, İki dönem belediye Başkanlığı yapmış bir kişiyim. 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış birinin gidip de Meclis Üyesi olması bana göre çok komik, çünkü siyaset bir hedef işidir. Siyasette çıtasını yükseltemeyen her zaman geride kalır! Hem sonra ben Meclis Üyeliğini, Belediye Başkanlığı görevimden önce bir dönem yaptım. Bugün, bu partiden adaylığım söz konusu olmasaydı, kenara çekilir, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonrada bölgemizdeki siyasi duayenleri içerisinde prestijimi korurdum. Sen beni başkaları ile karıştırma, başkanlık koltuğunda oturmuş bir siyasetçi kalkıp Meclis Üyeliği koltuğuna oturmaz” dedi.

TATLI SU KURNAZLARI
Ben duyuyorum, bazı tatlı su kurnazları var; sağ partilerin hepsinden güçlü adaylar çıksın diye önüne gelene fikir verenler var. Buna itiraz etmiyorum ve yanlış anlaşılmak istemem, zaten benim Foçalı bir seçmen olarak ta istediğim bu, tüm siyasi partiler iddialı adaylarla girsin yarışa, kimse kimseye destek olmasın ve herkes oyuna sahip çıksın. Çıksın ki Foça"nın gerçek belediye başkanı seçilsin. Konuyu yine DSP"ye getireceğim. MHP ve AKP bu dönem Foça"da ilk defa iddialı bir aday ile arenaya çıkacak, zaten yakışanda o. Öte yandan beldelerin favori partisi DP. İllaki kıratın jokeyi de bende varım diyecek,,, etti 3 parti. Bir de saman altından su yürüten Anap"ı hiç saymıyorum, bir sürpriz yaparsa sonra demedi demeyin. Uzun lafın kısası  sağdan bu kadar iddialı parti varken soldan DSP"nin de ilk defa Foça yerel siyaset arenasına referansları güçlü ve sağlıklı, tecrübeli, vizyon sahibi, karizmatik ve iddialı bir aday ile yarışta bende varım demesi ile birilerini rahatsız ettiği  yine kamuoyunda konuşuluyor.

SEÇİMİN SÜRPİZ FAVORİSİ UYSAL
Şimdi, Foçalı DSP"lilerin moralini, motivasyonunu bozmaya çalışan bazı tatlı su kurnazlarına sesleniyorum (Foça"da yaşayanlara); ben geçen gün hayal ettim ve kendi kendime dedim ki “Hasan diyelim ki, Yeni Foça, Foça"ya değil de Foça, Yeni Foça"ya bağlandı ve önümüzde yerel seçimler var. Fakat tüm adaylar Yeni Foça"dan. Eski Foça"dan sadece bir aday var. (Örnek vermek gerekirse; 2 dönem Belediye Başkanlığı yapmış Nihat Dirim) Oyunu kime verirsin?” Düşündüm, bana en mantıklı gelen yaşadığım eski adıyla belde yeni adı ile mahalleden ilçe belediye başkanlığına tek aday olan isim bana mantıklı geldi. Ben inanıyorum ki birçok Yeni Foça"lı benim düşündüğüm gibi düşünecektir. Kendi beldelerinden aday olan isme destek verecektir diye düşünüyorum. Eğer, bir sürpriz olmazsa şayet Yeni Foça"nın mevcut Belediye Başkanı Osman Yurtseven veya Yeni Foça"dan x bir aday çıkmadığı ve Uysal Yeni Foça beldesinden Foça İlçesine tek aday olarak yarışa girerse en kötü ihtimalle Yeni Foça"nın % 75 oyunu alacağı kanaati içersindeyim. Uysal, Yeni Foça"da tahmin edilen güce oluşursa ve bunun üstüne de bir çok akrabasının yaşadığı Gerenköy beldesindeki seçmenleri ve Foça DSP"lilerle de gücünü birleştirdiğini düşünürsek bana göre Cengiz Uysal bu seçimin sürpriz favorisidir.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894