• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Hasan Eser Yazıyor

Hasan Eser Yazıyor
Son günlerde nedense çok fazla tepkilere maruz kalmaya başladım. Sanırım yazdıklarım birilerini epeyce rahatsız ediyor.Olabilir ne demiş atalarımız “Hamama giren terler., zaten bende laf olsun diye köşemin

EŞŞEK DEĞİLİZ YA
Son günlerde  nedense çok fazla tepkilere maruz kalmaya başladım. Sanırım yazdıklarım birilerini epeyce rahatsız ediyor.Olabilir ne demiş atalarımız  “Hamama giren terler., zaten bende  laf olsun diye köşemin adına   “Hodri Meydan” yazmıyorum. Siz değerli okuyucularımın da bildiği üzere Hodri Meydan"ın sözlük anlamı  “Cesareti olan varsa gücümüzü yarıştıralım anlamında bir nida"dır.” Her neyse biz zaten bu ilçede topu topu yaşayan  3 kişi değimliyiz? Elbette birbirimizi iyi biliriz bu yüzden burada kendimi anlatmanın da  bir manası yok diye düşünüyorum sonuç olarak kimse kusura bakmasın Bizim gazetemizde herkesin başına göre tarak,gönlüne göre haber maalesef  yok! ..!
***
Konu haberden açılmışken deyinmek istiyorum ,bundan birkaç hafta önce gazetemizin manşetinden “Kıyak İddiası” başlıklı içeriğinde CHP İl Genel Meclis Üyesi Yusuf Çemrek"in oğlu Caner Çemrek"e ait olan ,A1 arkeolojik alanda bir konut üzerinde yapılan değişiklerin ve  Foça Belediyesinin de   bu değişikliğe göz yumduğu iddiası üzerine yayımlanan bir haberdi. Bu haberin yayımlanmasından sonra yine geçtiğimiz günlerde  yakından tanıdığım birkaç Foçalı okuyucum,çarşının orta yerinde önüme geçerek,yargısız infaz misali şahsıma ağır hakaretlerde bulundular. Kızmıyorum kendilerine çünkü kendilerine göre onlarda haklı  sayılırlar fakat birkaç dakika olsun  birde bana söz hakkı verselerdi ,eminim ki  benimde bu konuda ne kadar haklı olduğumu anlayacaklardı…
***    
 “Kıyak İddiası” haberine tepki gösteren Foçalı okuyucularım bana  ne kadar kızarlarsa kızsınlar  eminim ki her yazımı okudukları gibi, bu yazımı da mutlaka okuyacaklardır ,sadece beni dinlemedikleri için “Kıyak İddiası” haberi ile ilgili anlatmak istediklerime sizlerde  şahit  olmuş olacaksınız olsun benim okuyucularımdan gizlediğim sakladığım hiç bir şeyim yok… Aslında Sizlere söz ettiğim okuyucularımın bana tepki gösterdikleri gün söyledikleri de öle yenilir yutulur cinsten  olmadığı gibi oldukça iddialı sözlerdi.
***
. “İlçemizin sevgili Köşe Yazarı gazetenizde  öz  ve öz Foçalı olan Caner Çemrek kardeşimize ait olan Porto Kafe ile ilgili    “Kıyak İddiası “haberini yayınlıyorsunuz da, Porto Kafe"nin hemen yanı başında Ziraat Bankası ile Porto Kafe arasında kalan Foça Belediyesi"nin Porto Kafeye yaptığı kıyağın en az 7 kat fazlasını yaptığı ,Foça"ya 7 kat  Yabancı olan   “Aktaş Dinlenme Tesisleri“  hakkında neden haber yapmıyorsun? Evet ilk soru bu neden yapmıyoruz? Öncelikle şunu belirtmek istiyorum hayatta en çok kızdığım şeylerden biride din,ırk,mesep ve  insan ayrımcılığıdır biz Foçalıyız filanca bilmem nereli  bunlar yanlış düşüceler, hepimiz  Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız,  bu ülkenin batısında  yaşayanda doğusunda yaşayan benim gözümde birdir. küçücük bir kasabada kasaba milliyetçiliği yapmanın da alemi yok Hem sonra Porto Kafe"nin sahibi  Foçalı eee bende Foçalıyım oldu o zaman Foçalı Foçalıya kıyak geçsin öylemi ? bu neye benzer bir polis memuru şüpheli veya suçlu görevi ile ilgili bir konuda tespit yaparsa  tespit ettiği kişide hemşerisi ise ona göz mü yumması gerekir?  hayır hemşerisi değil babası olsa görevini yapmak zorundadır kimse kusura bakmasın. Ortada bir iddia ve bu iddianın da birde sahibi varsa ve iddia sahibi iddiasını kamuoyunla paylaşmak istiyorsa biz gazete olarak bunu yayımlamak zorundayız  hatta bir gün olurda gazetemize birileri çıkarda Porto Kafe" de olduğu gibi bana tepki gösteren okuyucularımın deyimi ile “Aktaş Dinlenme tesisleri” hakkında da birileri iddia "da bulunursa biz gazete olarak onu da yayımlarız fakat ortada bir iddia sahibi yoksa  bizde  kimse için çıkıp ta birileri adına şövalyelikte yapamayız! .Ancak  ben köşeme bugün konu olan okuyucularıma  iddianızı gazetemizde sizin adınıza yayınlayım mı ? diye sorduğumda ilk söyledikleri aman haaa bak bizi karıştırma bu konulara  onlar doğu kökenli ve çok kalabalık bir aile aman haaaa…. iyi be kardeşimde seninki can"da benimki patlıcan mı? Önüme çıkıyorsun ahkam kesiyorsunuz hadi çıkın gazeteye iddia edin dediğim zamanda dansöz Nana"yı geçiyorsunuz….
***
Ben yinede itiraf etmek istiyorum . eğer biz hakikaten siz değerli okuyucularımızda taktir ettiği  gibi gerçek bir gazete isek  kimseye kıyak geçmeden her olayı , elinde  yeterli  delili olan her iddia"yı yayınlarız ,fakat ben “Kıyak İddiası,” Haberini çok uzun zamandan beri o haber hakkında bir iddia sahibi olmasına rağmen haberin yayımlanmasına engel oluyordum. Fakat düşündüğünüz gibi  ben Foçalıyım onlarda Foçalı diye değil!  evet Foçalıyız ve arkeolojik bir bölgede yaşıyoruz iyi kötü Foça"da herkesin sit konusunda mutlaka küçükte bir açığı vardır. Elbette zaman zaman inisiyatifler kullanılmıştır.
Bugün Belediye başkanın ailesine ait olan bir mülkte dahi  sit konusunda bir takım iddialar varsa. Gerisini siz düşünün kim bilir beklide benimde bu konuda açığım vardır bu yüzden bu tür konuları şikayet etmekle yazmakla çizmekle bir yere varamayız…
fakat siz şimdi diyeceksiniz iyi be kardeşim de neden yazdın o zaman anlatayım efendim .Vatandaşın biri benim TC Kimlik numaramı ve adımı kullanarak Başbakanlık iletişim Merkezine   Porto Kafe hakkında “Kıyak İddiası” haberinde yayımlanan iddialara benzer  şikayetleri benim ağzımdan yazarak şikayette bulunmuş bu konu  bimer tarafından dikkate alınmış ve konu ile ilgili araştırma yapmak üzere  bir müfettiş atanmış akabinde konu ile ilgili görevlendirilen müfettiş şikayeti birde sözlü olarak teyit etmek için beni çağırdı. Gittim anlat oğlum dedi müfettiş neyi efendim diye sordum evladım şikayette bulunmuş ya diye cevapladı yok efendim  öyle bir şey dedim her neyse  konuyu uzatmaya gerek yok bu ifade sırasında bu şikayetin bana ait olmadığını yazılı imzalı olarak müfettiş bey"e bizzat ifade verdim ve konuda kapanmış oldu bir yandan da   seviniyorum iyi ki şikayeti teyit ediyorlar diye derken aradan birkaç gün geçti bizim genç başkanın yanında çok güvenerek gezdirdiği arkadaşlarından  bir tanesi beni aradı Hasancığım Gökhan Başkan Porto Kafe "nin sahiplerini , yakınlarını odasına topladı, sen galiba  porto kafeyi  bir yerlere şikayet etmişsin “dedi.
eee dedim valla Hasancım hepsini duyamadım, ancak şöyle diyordu alın işte sizin savunduğunuz Hasan Eser bu.. sizi şikayet etmiş bakın görün ne kalite te bir insan  olduğunu fakat siz merak etmeyin benim Ankara"da tanıdıklarım var bu konuyu ben hal edeceğim bu şikayet konusu kapanacak Hasan Eser sizi istediği kadar şikayet etsin diye nidalar attığını “iddia etti. 
Ben bunu duyunca şok oldum tabi şimdi ben ne kadar  gitsem anlatsam porto kafe" nin sahiplerine   arkadaşlar ben sizi şikayet etmedim diye eminim ki beni anlamak istemeyeceklerdi. Zaten o günlerde porto kafe"nin bırakın sahiplerini garsonları bile bana ters ters bakmaya başlamışlardı bende yaa Hasan nasıl olsa artık sen kötü oldun bu adamlarla  en iyisi mi gel kökten kötü ol nasıl olsa bu konu hakkında  yeni bir iddia sahibi var dedim ve iddia sahibini gazetemizin haber müdürü ile görüştürdüm ve “kıyak iddiası” haberinin  adını açıklamak istemeyen bir vatandaş mail"i olarak kıyıda beklemesine gönlüm razı olmadı .
Bu arada gazetemizde yayımlanan  “Kıyak İddiası” Haberi ilgili kurumlar tarafından ihbar kabul edilerek inceleme başlatıldı fakat önemli değil başkanın Ankara"da tanıdıkları var nasıl olsa o hal eder. .
Bugünde lafı amada uzattık dimi halbuki Porto kafe"nin sahibi  CHP il Genel Meclis Üyesi, Aktaş Büfe"nin sahibi 2009 CHP Belediye meclis üyesi aday adayı ,Gökhan Başkan CHP"li belediye başkanı, Hasan Eser köşe yazısında Deniz Baykal"a tam destek veriyorum diye açıkça yazabilen bir gazeteci eeee sonunda hepimiz saadet zincirinin birer halkasıyız yani öyle değil  mi ? Alaylıyız ama Allaha şükür eşşek değiliz! / Hasan ESER

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894