• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Hayal HAN yazdı

Hayal HAN yazdı
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Yerel seçimler hiç şüphesiz ki siyasi partilerin genel iktidara açılan kapısıdır. Yerel Yönetimde ki partilerin yönetim başarısı o ilde ki veya İlçe de ki halkın siyasi yapısını ve görüşünü değiştirir.

HAYAL HAN YAZDI "HALKIN  İKTİDARI İÇİN, YEREL YÖNETİMDE YENİDEN CHP "

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Yerel seçimler hiç şüphesiz ki siyasi partilerin genel iktidara açılan kapısıdır. Yerel Yönetimde ki partilerin yönetim başarısı o ilde ki veya İlçe de ki halkın siyasi yapısını ve  görüşünü değiştirir.

Yerel seçimler vasıtasıyla halka,  nasıl bir yerel yönetim ? sorusunun cevabı verilecek, sosyal belediyeciliğin  en iyi  alternatif olduğu gösterilecektir. Dolayısıyla, yerel seçimlerde halkın Belediyecilik ile ilgili sorunlarının düzeltilmesi kadar, halkın sosyal kültürel yapısının da ön planda tutulması gerekecektir. Seçimleri  mücadele içinde bir kazanıma dönüştürebilmenin yanıtı,  bizim yerel seçimleri nasıl bir bakış açısıyla ele aldığımızın tanımında saklıdır.

Bir şehir, yollardan, kanalizasyondan, binalardan mı ibarettir? Elbette hayır. Şehir önce insanlardır. Şehir halkını yok sayan bir yerel yönetim anlayışı, kuşku götürmez ki halktan yana da olamayacaktır.

Yerel yönetimlerin demokratik yapıdan koparılarak ele alınmasının sonucunda, belediyelerin başarısı veya başarısızlığı, daha çok kişi olarak herhangi bir belediye başkanının "çalışkanlığı", "yatırımcılığı"yla veya "park yapmak", "kadın evi açmak", "yeşil alan bulmak" gibi sınırlı işlerle değerlendirilmektedir.

Oysa, CHP nin yerel yönetimler ile ilgili en büyük temel projesi halktan yana bir yerel yönetim anlayışıdır.

Her aşamada ve her kademede, halkın, ilin, ilçenin, köyün ve mahallenin yönetime direk katkı sağlamasını ve katılmasını hedefler.

Halkın bütün değerlerine saygı göstererek hiçbir ayrımcılık yapılmadan, güler yüzle, halkın bütününü kucaklayan bir hizmet anlayışını sunmaktır aynı zamanda.

CHP ,Halka kendi sorunlarına sahip çıkma bilinci vermeyi hedefler.

CHP ,Halkın yerel yönetimlere katılabilmesini, başka bir deyişle, söz, karar hakkını yerel yönetimlere yansıtmasını sağlayacak kurumlaşmalar ve örgütlenmeler yaratmayı hedefler.

CHP ,Şehrin yönetiminde sendikaların, odaların, derneklerin ve diğer demokratik kitle örgütlerinin temsil edilmesini sağlamayı hedefler.Burada esas olan, halkın dışında bir belediyecilik anlayışının mahkum edilmesidir.

Sonuç itibari ile CHP iktidarında , gücümüzü halktan aldığımızı aklımızdan hiç çıkarmayarak, halkın belediyesi için, halkın kendi örgütlü yapısı ile  yönetime katılabilme olanağını sağlayacağız.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894