• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İzmir 28 °C

Hayal HAN; Yolumuz Halkın Yolu

Hayal HAN; Yolumuz Halkın Yolu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Hayal Hanım, öncelikle bizler sizi yakından tanıma fırsatı bulduk. Fakat Aliağalıların sizi daha iyi tanıması için sorularıma öncelikle Hayal Han kimdir diye başlamak istiyorum. Kısaca bahsedecek olursam. 9 Kasım 1965 Hatay D

ALİAĞA CHP BELEDİYE BAŞAKAN ADAY ADAYI HAYAL HAN “GÜN IŞIĞINDA YÖNETİM VAAD EDİYORUM”

HAYAL HAN, “YOLUMUZ  HER  ZAMAN HALKIN YOLU OLACAKTIR”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Hayal Hanım, öncelikle bizler  sizi yakından tanıma fırsatı bulduk.  Fakat Aliağalıların sizi daha iyi tanıması için sorularıma öncelikle Hayal Han  kimdir diye başlamak istiyorum.

Kısaca bahsedecek olursam. 9 Kasım 1965 Hatay Dörtyol doğumluyum. Orta ve Lise öğrenimimi İskenderun'da tamamladım. Yüksek öğrenimime Çukurova Üniversitesi'nde başladım ancak YÖK kıyımına uğrayarak, lisans eğitimimi Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü'nde tamamladım.

2004-06 yılları arasında Berlin'de yüksek lisans eğitimine başlayıp, bürokratik engeller nedeni ile tamamlayamadan Türkiye'ye geri döndüm. Daha sonra 2012 yılında Gediz Üniversitesi'nde İşletme Yüksek Lisansı'nı (MBA) tamamladım.

2006 yılından bu yana Aliağa'da kendi ofisimde bağımsız olarak Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik  ve Bağımsız Denetçilik yapmaktayım.

Peki, Hayal Hanım  siyasete ilgili biri olduğunuz biliniyor  ve şuanda da Aliağa Belediye Başkanlığı için Aday Adayısınız. Şunu sormak istiyorum sizi siyasette aktif rol almaya iten neden veya nedenler neler oldu?

-Siyasetin mutlaka “HALK İÇİN “ yapılması gerektiğine  ve bu inancımı hayata geçirme olanağının da ancak aktif olarak siyaset yapmakla mümkün olacağına inanmış biriyim.  1994-1999 yıllarında o zamanki adı SHP olan ve daha sonra CHP'ye dönüşen Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den Belediye Meclis Üyesi  seçilerek yerel yönetimde görev aldım.  2014 yerel seçimlerinde de bu kararımı daha aktif hale getirmek için de Cumhuriyet Halk Partisinden Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı oldum.

Bu kararı almamdaki en büyük etken ise “Gezi Parkı Eylemleri”dir. Zira “Gezi Parkı Eylemleri” bize, Kentlilik haklarını ve demokratik katılımı ortadan kaldıran yerel yönetim uygulamalarının, ne kadar büyük yanlışlara sebep olduğunu gösterdi.Altı genç insanı kaybetmek ve binlerce insanın ciddi yaralar alması  gerçekten çok acı bir tablodur. Taksimdeki en demokratik talebe, var olan AKP'li Büyük Şehir Belediyesi bir parça anlayış ve empati ile bakabilseydi , bu olayların bu kadar acı sonuçlar doğurmasına engel olunabilirdi diye düşünüyorum.Böylesi acı olayların bir daha yaşanmasına engel olabilmek için de “İNSAN ODAKLI SOSYAL BELEDİYECİLİĞİ” bir kültür olarak yerleştirmek için belediye başkan aday adayıyım.

hayal-han-b.20131003143741.jpg

Hayal Hanım, Aktif siyaset diyorsunuz. Bunu parti bağlamında soracak olursak neden CHP'den aday adayı olmak istediniz?

-Aslında en önemli etken doğuştan CHP'li bir ailede dünyaya gelmek diyebilirim. Dolayısıyla ailem tarafından Atatürk devrimleri ve Cumhuriyet ilkelerine bağlı bir birey olarak yetiştirilmiş olmam. CHP'de siyaset yapmamın birinci nedenidir. Zira rahmetlik dedem (annemin babası) hem 1.Dünya savaşında Yemende Osmanlı saflarında ve daha sonra da Kuva-i Milliyeci olup, Atatürk'ün askeri olarak Adana-K.Maraş savunmasında bizzat çatışmış bir insandı ve Cumhuriyet'in kurulmasıyla birlikte Dava Vekilliği yaptığı  K.Maraş Andırın İlçesinden vefat ettiği 1966 yılına kadar CHP'nin değişmeyen İl Genel Meclisi Üyesiydi.

Ayrıca hem babam ve hem de dayımlar “Köy Enstitülü” öğretmenler olarak bizlere her durumda öncelikle vatanımızı, bayrağımızı ve milletimizi sadakatle sevmeyi ve bu değerleri canımız pahasına korumamız ve hizmet etmemiz gerektiğini öğrettiler. Bizim ailecek CHP'yi, Türkiye'nin olmazsa olmazı görmemiz, CHP'yi Atatürk'ün en önemli eserlerinden biri olarak kabul etmemizdendir.

İkinci  önemli neden ise ; CHP kadın-erkek eşitliğini temel bir hak ve vazgeçilmez bir değer olarak görmektedir. Dolayısı ile kadın ve erkeklerin toplumsal yaşamın her alanında fırsat eşitliğine sahip olmalarına olanak sağlayacak politikalar ürettiğine inandığım ve Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun her fırsatta “Gençler ve Kadınların” siyasette yollarını açacaklarına ilişkin söylemleri de CHP'de siyaset yapmak isteğimde en önemli etkendir.

Aday adaylık açıklamalarından sonra neredeyse bütün aday adayları ziyaretlere başladı ve ziyaretler sırasında projelerini de yansıtıyorlar . Bu süreç içerisinde diğer adaylara göre nasıl bir yol izleyeceksiniz?

-Öncelikle şunu belirteyim ki ben bütün Aday Adayı arkadaşlarımı çok değerli görüyorum ve saygı duyuyorum. Ayrıca hiç birimizin birbirimize ” rakip” değil tam tersine “refik” olduğumuza tüm  kalbimle inanıyorum. Zira içimizden sadece bir kişi aday olacak fakat geriye kalanlarımız da partili üyeler olarak partimizin Aliağa'da yeniden iktidar olabilmesi için gereken destek vereceğiz.

Her yiğidin yoğurt yiyişi tabi ki farklıdır. Dolayısı ile bizler arasında da izleyeceğimiz yol ve yöntemler arasında farklar olacaktır. Benim izleyeceğim yol; her durumda halkın tarafında yer alacağımı, asla onlardan biri olduğumu hiçbir zaman unutmayacağımı ve kesinlikle hiçbir siyasi düşünce ve etnik kimlik farkı gibi gözetmeksizin ve yandaşlık yapmadan, sadece Halkın Belediye Başkanı olacağımı  içten ve samimi olarak anlatmak olacaktır.

Bütün aday adayı arkadaşlarımın olduğu gibi bizim de Aliağamızı daha yaşanır bir kent haline dönüştürmek için ihtiyaç olduğunu düşündüğümüz her konuda projelerimiz mevcut.Örnek vermem gerekirse; Önümüzdeki 5 yıldaki nüfus artışını göz önüne alarak modern bir Belediye Merkez Hizmet Binası ihtiyacını karşılayacak kompleks bir proje ve ayrıca yerinden yönetimi hedeflediğimizden hem Şakran ve hem de Helvacı Belediye Hizmet binalarını ıslah ederek, vatandaşa hizmet vermek konusunda daha aktif hale getirmek, Şehir trafiğini alt üst eden araçların park edebilecekleri otopark ihtiyacını çözmek, dar gelirli insanların yemek ihtiyaçlarına yönelik sürekli olarak çalışacak bir Aşevi, yıllardır tamamlanamayan Müze'nin tamamlanarak hizmet vermesini sağlayarak, kent turizmine katkı sağlamak, gerek bizlerin  ihtiyacı olan ve gerekse özellikle metro ile ulaşımın sağlanmasından sonra şehir dışından artarak gelen misafirlerimize alternatif eğlence seçenekleri sunarak ,şehrimizdeki sosyal ve ekonomik hayata bir parça canlılık katabilmek için,plajlar bölgesinin canlandırılması, belediyenin işletmeciliğinde bir halk plajı , olimpik yüzme havuzu ve Aquapark tesislerini hayata geçirmek, özellikle termali olan bir arsa üzerinde bütün halkımızın faydalanabileceği bir Sosyal Yaşam Kampüsü (Kapalı ve açık yüzme havuzu,terapi merkezleri (yaşlı ve engelliler), çocuk ve gençlik merkezi, Huzurevi v.s),istihdama yönelik olarak Belediye-Ticaret Odası-Sanayi işbirliği ile ihtiyaç olan meslek gruplarına dönük iş garantili meslek edinme kursları düzenlemek, özellikle kadınların ekonomiye katılmalarını sağlamak adına hem kurslar ve hem de ürettiklerini paraya dönüştürmek için bir Kadın Emeği Pazarı kurmak, yine özellikle Aliağa Spor Kulübü Futbol Takımını hak ettiği profesyonel lige çıkartmak ve amatör spor kulüplerine destek olmak .. ve daha  bir çok konuda projelerimiz var.Aday olmam halinde bütün projelerimizi ve bu projeleri hangi kaynaklarla ne şekilde gerçekleştireceğimizi gerek basın toplantılarımızda ve gerekse mahalle,köy ve sokak toplantılarımızda halkımızla paylaşacağız.Bu süreçte halkımızın talebi olan ve bize ilettikleri başka konularda da projeler üreterek hayata geçireceğimiz konusunda kimsenin bir endişesi olmasın.

Hayal Hanım aday adaylık açıklamanızda "GÜN IŞIĞINDA YÖNETİM VAAD EDİYORUM" gibi bir söyleminiz olmuştu. Burada gerçekten güzel bir mesaj verdiniz. Hayal Han, bu gün  Aliağa Belediye Başkanı olmuş olsa , Aliağa da ne gibi bir değişim söz konusu olacak?

-“Öncelikle İnsan” odaklı bir sosyal belediyecilik misyonumuz var. En büyük değişim ,Aliağa'daki bütün kesimlerin ortak akıl ve düşüncesine dayalı, katılımcı, paylaşımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını yerleştirmek olacaktır. Her koşulda “Emeğin en yüce değer olduğu” şiarını aklımızdan hiç  çıkarmadan öncelikle Belediyede Taşeronlaşmayı bitirerek, belediyemizde çalışan taşeron işçilerimizin tamamına sendikal haklarını koşulsuz şartsız vereceğiz.Hiç bir siyasi düşünce farkı gözetmeden, yandaşlık yapmadan, halkın “hukuksal” olan  her türlü talebini, belediye olarak ivedilikle, güler yüzle, saygılı ve her koşulda çözüm odaklı bir hizmet sunma anlayışı ile “gün ışığında yönetilen”  bir belediye haline getirmeyi amaçlıyoruz.Modellerimiz Eskişehir  ve Aydın  Belediyeleridir.

Aliağa'nın  eksik olan yanları veya yapılan işlerdeki hatalar Hayal Han'ın bakış açısına göre neler?

-Aliağa'nın bana göre en önemli sorunu planlama sorunudur. Zira , 1960'lı yıllarda 2.860 kişilik küçük bir balıkçı köyü olan Aliağa,1982 yılında İlçe olmuş ve bu gün ise 70.000 civarı  nüfusa sahip bir  “Ağır Sanayi Kenti”dir. DPT verilerine göre önümüzdeki  5 yıl da  beklenen nüfus miktarı yaklaşık 350.000 kişi olacağı yönündedir. Dolayısı ile Aliağa'ya bundan sonra dikeceğiniz her taşın gelecek 5 yıl için yakın zaman ve aslında önümüzdeki  50 yılı etkileyebilecek sonuçlar doğuracağını göz önüne alarak planlanma  zorunluluğu vardır.Mevcut koşulları değerlendirdiğimizde önümüzdeki  5 yıllık sürece hizmet verecek bir alt yapının acil olarak gündeme alınması gerekeceği de açıktır.Bir kent planlanırken nüfus yoğunluğu tahmin edilerek , caddeleri, sokakları ve meydanları, açık  yeşil alanları , mahalle parkları, kişi başına düşen sosyal ve kültürel alanları, eğitim, sağlık ve barınma hizmet  alanlarının bu nüfus yoğunluğuna uygun olarak hesap edilmesi gerekmektedir.Maalesef planlama, ülkemizin  topyekun en önemli sorunlarından biridir aslında.

Aday adaylık açıklamalarından sonra CHP'de mükemmel bir  birlik havası vardı. Sanki son zamanlarda bu hava bozuldu. Bu konu hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz.

Ben hala , CHP İlçede birlik ve beraberlik olduğuna içtenlikle inanıyorum.  Aday adaylık sürecinde her aday mecburen kendi çalışmasını yapıyor, olduğundan sanki bütün aday adayları sadece kendisi için çalışıyor gibi bir yanlış algı olsa da kesin aday belirlendiğinde, bütün aday adayı arkadaşlarımın belirlenen kesin aday etrafında toplanacağından, CHP'nin kısa sürede birlik ve beraberlik içinde Aliağa'da bir kez daha iktidara yürüyeceğinden kimsenin endişesi olmasın. Zira biz kurucusu Atatürk olan ve kökleri 90 yıldır var olan bir partinin üyeleriyiz.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894