• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 16 °C

Hür Erdem Ünal Yazıyor

Hür Erdem Ünal Yazıyor
İçinde yaşadığımız bu kentte ne kadar söz sahibiyiz oturup şöyle bir düşünelim. Kentimizin gelişmesinde ve değişmesinde ne kadar etkiniz. Kendi kendimize oturup proje üretmekten, kahve köşelerinde konuşmaktan öteye

HİÇ BU KADAR SÖZ HAKKINIZ OLMAMIŞTI

İçinde yaşadığımız bu kentte ne kadar söz sahibiyiz oturup şöyle bir düşünelim. Kentimizin gelişmesinde ve değişmesinde ne kadar etkiniz. Kendi kendimize oturup proje üretmekten, kahve köşelerinde konuşmaktan öteye geçemiyoruz. Hatta siyasi partilerin bazı başkanları bile tek başımıza sesimizi duyuramıyoruz diye bazı programlarda yakınıyorlar. Bu yüzden birkaç siyasi parti başkanı ancak bir araya gelerek seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu konuda da ne kadar başarılılar halkın takdiri. Hal böyle iken gelin gençlerin halini siz düşünün. Bir gencin ne kadar söz hakkı olabilir ki, şehirde olup bitenlere ne derecede etki edebilir. Bana sorarsanız hiçbir söz hakkı hiçbir etkisi olamaz. Fakat Aliağa gençliğinin bu makûs talihi bundan sonra değişecek çünkü kurulacak olan “Gençlik Meclisi” ile Aliağa gençliği artık söz sahibi olacak. Kendilerinin ürettikleri projeleri yine kendileri hayata geçirebilme imkânı bulacaklar. Gençler bundan böyle şehrimizde sorun olarak gördükleri problemleri tavsiye kararları ile Belediye Meclisine sunabilme imkânı da bulacaklar. Gençlik meclisinin başka bir işlevi de meclis çatısı altında bir araya gelen gençlerin oluşturulan çalışma komisyonlarında yapacakları etkinlikler sayesinde kaynaşmasının sağlanması olacak.

Aliağa’daki gençler bütün bu çalışmalar yapılırken oldukça şanslılar. Çünkü yerel idarenin başında gençlerin isteklerine ve projelerine önem veren genç bir belediye başkanımız var. Gençlerin hiçbir talebine ve düşüncesine kulak tıkamayan başkanımız Tansu Kaya, temellerini atmakta olduğumuz bu “Gençlik Meclisi” projemizde de bizlere her türlü kolaylığı sağlayarak gençlere fırsat verilmesi konusunda öncü oldu.

Orta ve Liselerin öğrenci meclisi başkanları ile yaptığımız ilk toplantılarda karşılıklı istişarelerle kurulacak olan “Gençlik Meclisi”nin temellerini atmış olduk. 19 Mart Pazartesi günü yapacağımız geniş kapsamlı toplantıda ise gençlik meclisi tanıtılması ve katılacak olan gençlerle yapacağımız protokolle Gençlik Meclisinin genel kurulunu oluşturacağız.

Gençlik Meclisi’nin kurulması ilçemize ne gibi bir fayda sağlayacak? Evet, küçük bir azınlık tarafından da olsa böyle bir soru akıllara gelebilir.  

Yaşadığı kent ile ilgili sorun ve gereksinimlerin incelenmesi, nedenlerin araştırılması ve çözüm yollarının belirlenmesi için proje geliştirerek yalnızca çözüm aşamasında değil, planlamada da gençliğin katılımını sağlamak amacıyla yerel eylem planları geliştirerek gençliğin aktif olarak katılımı sağlanarak kent gençliğine değer verildiğini hissettirmek, gençliğin ihtiyaç ve önerilerini ilk elden temin etmelerine yardımcı olmayı sağlamak, gençliğin sürdürülebilir kalkınma konularında duyarlılığını, inisiyatif kullanma alanlarını, yeteneklerini, ortaklık ve dayanışma bilincini geliştirmek. Gençlerin, çağdaş yaşamda girişimci ve dinamik kimliklerini ön plana çıkararak bu doğrultuda bilimsel, teknolojik, sanatsal gelişmelere açık, insan hak ve özgürlüklerine saygılı, araştıran, üreten bireyler olmasına destek olmak. Gençlerin kentsel kimlik, kente aidiyet ve kente karşı sorumluluk bilincini geliştirmek amaçlanmıştır. Kısacası Ülkemizi muhasır medeniyetler seviyesine çıkaracak gençlerin sosyal ve kültürel yaşam içerisinde hak ettikleri yerleri bulmasını sağlayacaktır. /   Hür Erdem Ünal  Kent Konseyi Genel Sekreteri

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894