• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • İzmir 23 °C

İMEAK DTO Aliağa'da yılın son meclis toplantısı yapıldı

İMEAK DTO Aliağa'da yılın son meclis toplantısı yapıldı
İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi 2022 yılı son meclis toplantısında konuşan Başkan Adem Şimşek; 2022’nin ekonomik olarak kolay geçmeyen hareketli bir yıl olduğunu buna rağmen oda olarak, faaliyetlerin ve üyelere verilen hizmetlerde aksama olmadığın

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi 2022 yılı son meclis toplantısında konuşan Başkan Adem Şimşek; 2022’nin ekonomik olarak kolay geçmeyen hareketli bir yıl olduğunu buna rağmen oda olarak, faaliyetlerin ve üyelere verilen hizmetlerde aksama olmadığını, TOBB tarafından yapılan oda/borsa akreditasyon sistemi denetiminden başarı ile geçerek bu yıl  “A” seviye akredite statüsünde şube olarakbelge almaya hak kazındıklarını vurguladı. 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi aralık ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı İsmail Önal’ın başkanlığında; Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve şube meclis üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıya Aliağa Bölge Liman Başkanı Burak Bulut ve Foça Liman Başkanı Levent Karalom dakatıldı.Toplantının gündeminde, 2022 yılı oda faaliyetlerinin değerlendirmesi ve Kasım ayı itibariyle Aliağa Limanları ile Türkiye genelinde gerçekleşen yük ve konteyner istatistikleri yer aldı. 

İMEAK DTO Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Adem Şimşek ve Şube Yönetim Kurulu üyelerinin katılımıyla oda hizmet binası toplantı salonunda gerçekleştirilen meclis toplantısında geçen ayın toplantı zabıtları onaylandı. Aylık mizanlar onaya sunuldu, oy birliğiyle onaylandı.Aralık ayı faaliyet raporunun paylaşıldığı İMEAK DTO Aliağa Şubesi Olağan Meclis Toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Aliağa Şubesi Yönetim Kurulu BaşkanıAdem Şimşek’in konuşması ile devam etti. 

“A seviye akredite statüsünde belgeyi almaya hak kazandık” 
2022 yılının ekonomik olarak kolay geçmediğini ve çok hareketli bir yıl olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Başkan Adem Şimşek: “2022 yılına genel bir bakış yaptığımızda, oda faaliyetlerimizi ve üyelerimize hizmetlerimizi aksatmadan en güzel şekilde vermeye çalıştığımızı söyleyebilirim. Şubemiz için önemli bir adım olan TOBB tarafından yapılan oda/borsa akreditasyon sistemi denetiminden başarı ile geçerek şubemiz merkezimizle birlikte “A” seviye akredite statüsünde belgeyi almaya hak kazanmıştır.Odamız için yorulmadan çalışan tüm arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ediyorum.” Dedi.  

“Aliağa limanları ve gümrüğü düzenli olarak büyümeye devam ediyor” 
Aliağa ve Türkiye genelinde limanlarda kaydedilen, 2022 yılının 11 aylık dönemindeki konteyner ve yük istatistiklerine değinen Başkan Adem Şimşek şunları söyledi: “Kasım ayı itibariyle istatistiklere baktığımızda; 2022 yılının 11. ayında Aliağa limanlarında elleçlenen konteyner miktarı, bir önceki yılın aynı dönemine oranla %8 artış göstererek 1 Milyon 366 bin TEU olarak gerçekleşti. Bu dönemde Aliağa limanlarında elleçlenen yük miktarı 105 milyon groston, Netton olarak ise 74,3 milyon ton olarak gerçekleşmiştir. Aliağa Limanlarına gelen gemi adedi sayısına baktığımızda bu yılın on bir aylık dönemi ile geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 5,5 artış göstererek 5 Bin 570 olarak gerçekleşti. Türkiye genelinde elleçlenen konteyner miktarını TEU bazlı olarak değerlendirdiğimizde ise 2022’in ilk 11 ayının, geçen yılın aynı dönemine göre artış göstererek 11,324 milyon TEU olarak gerçekleşmiştir. Aliağa limanları ve gümrüğü son 5 yılda olduğu gibi düzenli olarak büyümeye ve artışa devam etmektedir.”

“2023 yılında sektöreyine katkı sağlamaya çalışacağız”
Gemi geri dönüşüm sektörü için 2022 yılını değerlendiren Başkan Adem Şimşek, “Gemi söküm firmalarımızda ise bu yılın ikinci yarısında oluşan demir çelik sektöründeki dalgalanmadan dolayı yılı 84 adet gemi, gross ton olarak 1 milyon 10 ton, LTD olarak ise 569 bin 423 tonda kapatacaktır. Umarım bu dalgalanma 2023 yılında etkisini kaybettiğinde bir önceki yılın tonaj ve gemi adetlerini yakalayabilir durumda olacağız. 2023 yılında yine hep beraber hem sorumluluk alanımıza hem de sektöre katkı sağlamaya çalışacağız. Sektörel İngilizce kurslarımız, okullara yardımlarımız, çeşitli yarışmalarımız ve sponsorluklarımız devam edecektir. Bu vesile ile sizlerin, ailelerinizin ve tüm denizcilik camiamızın yeni yılını kutlar, sağlık ve mutluluklar dilerim.” İfadelerini kullandı. 
Toplantı, Başkan Adem Şimşek’in konuşmasının ardından Aliağa Bölge Liman Başkanı Burak Bulut’unkonuşmasıyla devam etti. Bulut, liman uygulamalarında devreye girecek ve acenteleri ilgilendiren bazı süreç değişiklikleri ve uygulamalar hakkında bilgilendirmeler de bulundu. Toplantı dilek ve temennilerin dinlemesiyle son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894