• BIST 9722.09
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 26 °C

İnci Akü'ye Japon Ortak

İnci Akü'ye Japon Ortak
Son 6 yılın ihracat şampiyonu İnci Akü, dünyada akü sektörünün önde gelen oyuncularından Japon GS Yuasa ile stratejik ortaklık görüşmelerine başladı. Akü sektöründeki bu işbirliğiyle taraflar Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda atılıma hazırlanıyor.
İNCİ AKÜ VE GS YUASA GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRİYOR
 
Son 6 yılın ihracat şampiyonu İnci Akü, dünyada akü sektörünün önde gelen oyuncularından Japon GS Yuasa ile stratejik ortaklık görüşmelerine başladı. Akü sektöründeki bu işbirliğiyle taraflar Türkiye’de ve uluslararası pazarlarda atılıma hazırlanıyor.
 
İnci Holding iştiraklerinden ihracat lideri İnci Akü, dünyada akü sektörünün öncü kuruluşlarından Japon GS Yuasa ile ortaklık ve hisse devir sözleşmelerinde ilk aşamayı tamamladı. Nisan ayında niyet sözleşmesinin imzalanmasının ardından GS Yuasa Başkanı Makoto Yoda 10 Haziran günü İzmir’e ziyartte bulundu. Tarafların İnci Holding ev sahipliğinde hisse devir sözleşmesini karşılıklı imzalamasının ardından,  yasal sürecin kısa sürede tamamlanması planlanıyor.  
 
İnci Holding şirketlerinden İnci Akü, uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance’ın “Türkiye’nin En Değerli Markaları” ilk 100 listesinde yer alıyor. İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla starter ve endüstriyel ürün gruplarında üretimi bulunan firma, yurt içinde 250 ana bayi, 3.500 perakende satış noktası ve 212 adet yetkilendirilmiş  servisi ile tüketicilerine ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında 90 distribütörüyle, 4 kıtada 80’in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.  
 
Anlaşmayla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Perihan İnci,  ‘‘Bizim iş modelimiz kendi alanının öncü firmaları ile ortalıklar yaparak, ortağımızla birlikte sağlam ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamaktır. Jant alanında yaptığımız yabancı ortaklık sonrası, her yıl yaklaşık %15 büyümeyi 23 yıldır sürdürüyor olmamız bunun bir göstergesidir. 2014 yılında Lojistik işimizde de başarılı bir yabancı ortaklık gerçekleştirdik. Son olarak atık alanında hizmet veren şirketimiz ATEN ile Avusturyalı Brantner arasında başarılı bir ortaklık anlaşmasına imza attık.  Şimdi ise bu başarıyı akü sektörünün önemli bir oyuncusu olan GS Yuasa ile sürdürmek istiyoruz. Kökleri 1895 yılına dayanan Japon Akü ile 1913’te kurulan Yuasa şirketlerinin birleşmesi sonucu 2004 yılında, GS Yuasa kurulmuştur. GS Yuasa bugün dünyanın  lider akü üreticilerinden biridir. İnci Holding gibi başarılı ortaklıklara imza atan şirket, 2005 yılında Hindistan’da Tata Grubu ile, 2007 yılında Mitsubishi ve 2009 yılında Honda ile ortaklıklar yapmış, bugün dünya üzerinde 36 şirket ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dev yapısı ile 13 bin 600’ün üzerinde çalışanı istihdam etmektedir . GS Yuasa ile yaptığımız bu ortaklık ile önemli projelere imza atacağımıza inanıyoruz" dedi. GS Yuasa Başkanı Makoto Yoda ise, “GS Yuasa olarak global arenada büyümeyi hedefliyoruz. İnci Akü ile yapacağımız bu ortaklık, iki şirketi de pazarda stratejik olarak daha da güçlendirecek. Türkiye konumu gereği oldukça stratejik bir noktada bulunuyor. Bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz.’’ dedi.
 
 
 
İnci Holding Hakkında: Temelleri Cevdet İnci tarafından 63 yıl önce atılan, ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayi olmak üzere beş farklı sektörde faaliyet gösteren İnci Holding’in bugün 2400 çalışanı ve 15 şirketi bulunuyor. Son 10 yıldır her sene ortalama %15 büyüyen İnci Holding, Akü ve jant üretimiyle otomotiv yan sanayi sektörünün yanı sıra lojistik, otel ekipmanları, sigorta ve geri kazanım sektörlerinde de faaliyet gösteriyor. Yatırımları ağırlıklı olarak otomotiv yan sanayinde gerçekleşen İnci Grubu ürünlerinin yüzde 67'sini 80’den fazla ülkeye ihraç ediliyor. “Cumhuriyetin 100’üncü yılında dünyada ilk binde olmak” vizyonuyla yoluna devam eden ve kurumsal yönetim ilkeleriyle yönetilen bir aile şirketi olan İnci Holding, Türkiye ekonomisine katkıları ile gelişimini sürdürüyor. www.inciholding.com 
 
İnci Akü Sanayi ve Ticaret A.Ş. Hakkında
Temeli 1952 yılında atılan İnci Holding’in iştiraki  İnci Akü San. ve Tic. A.Ş.,  Cevdet İnci tarafından 1984 yılında Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kuruldu. 
1984 yılındaki kuruluşunun hemen ardından 1985 yılında araç üreticileri ile ilk çalışmalarına başladı, 1986 yılında ilk ihracatını gerçekleştirdi. 
2009 yılında Akü sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran firma, 2010 yılında sektöründe ilk TURQUALITY belgesini aldı. 
İnci Akü,yıllık güncellenen İstanbul Sanayi Odası İSO 500,Türkiye’nin ilk 500 sanayi şirketi sıralamasında 2006 dan beri her yıl yer almaktadır. 
Aynı şekilde Türkiye İhracatçı Birlikleri,TİM 1000 listesinde 2005 yılından bu yana yer alamaktadır.2014 yılında bir önceki yıla göre 17 sıra birden yükselerek ‘sektörünün ihracat lideri’ ünvanını korumuştur.
2013 yılında da her yıl olduğu gibi çok sayıda ödüle layık görülen İnci Akü, Uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance’ın “Türkiye’nin En Değerli Markaları” listesinde ilk 100 arasında yerini aldı. 
Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin, 2014 yılında ilk kez düzenlediği İnovaLİG yarışmasında, başvuran 400  şirket arasından “İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü” kategorisinde 1. oldu. 
İnci Akü’nün Manisa’da 2 üretim tesisi ve Almanya ile Ukrayna’da Satış-Dağıtım şirketleri bulunuyor. 
2010 Temmuz ayında temellerini attığı Manisa’daki 2. tesisi, Türkiye’nin ilk BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method) sertifikalı üretim tesisi olma özelliğine sahip. 
İnci Akü, EAS, Hugel, Blizzaro ve İnci Battery markalarıyla üretim yapan firma, yurt içinde  250 ana bayi, 3.500 perakende satış noktası ve 212 yetkilendirilmiş  servisi ile tüketiciye ulaşıyor. Ayrıca yurtdışında 90 adet distribütörüyle, 4 kıtada 80’ in üzerinde ülkeye ihracat yapıyor.   
 
 
GS Yuasa Hakkında:
 
Kökleri 1895 yılına dayanan Japon Akü ile 1913’te kurulan Yuasa şirketlerinin birleşmesi sonucu 2004 yılında, GS Yuasa kurulmuştur. Bugün dünyada GS Yuasa  lider akü üreticilerinden biridir. Şirket 2005 yılında Hindistan’da Tata Grubu ile, 2007 yılında Mitsubishi ve 2009 yılında da Honda ile ortaklıklar yapmış, bugün dünya üzerinde 36 şirket ile faaliyetlerini sürdürmektedir. Dev yapısı ile 13 bin 600’ün üzerinde çalışanı istihdam etmektedir.
 
 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894