• BIST 9468.33
  • Altın 2500.414
  • Dolar 32.5951
  • Euro 34.8132
  • İzmir 20 °C

İstanbul'da Moda Show

İstanbul'da Moda Show
Ralph Lauren, Ann Taylor, Austin Reed, Kangol, House of Fraser, Tacchini, Esprit ve Monsoon'dan sonra İtalya'nın moda devi Armani de İstanbul Moda Show'u ziyaret edeceğini açıkladı.

Ralph Lauren, Ann Taylor, Austin Reed, Kangol, House of Fraser, Tacchini, Esprit ve Monsoon'dan sonra İtalya'nın moda devi Armani de İstanbul Moda Show'u ziyaret edeceğini açıkladı.

İstanbul Moda Show ile İstanbul bugüne kadar benzeri görülmemiş bir moda gösterisine ev sahipliği yapacak. "İstanbul Moda Show", başta İstanbul Tekstil Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri İTKİB olmak üzere GİSAD, HEDEF, LGS, TRİSAD, KONSAD, DENİMDER, Uludağ, Denizli, Ege ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri gibi, sektörün önde gelen dış ticaret kurumları, birlik ve derneklerinin desteğiyle ve CNR Yurtiçi Fuarcılık'ın organizasyonuyla 16-18 Şubat 2006 tarihinde CNR EXPO'da düzenlenecek. İstanbul Moda Show ile Asya ve Avrupa modasını biraraya getiren bir merkez olmaya hazırlanan İstanbul; Londra, Milano, Paris ve New York gibi dünyanın en büyük moda merkezleri arasında yerini alacak.

VATKALI OMUZLAR VE GENİŞ YAKALARIN YARATICISI ARMANİ DE İSTANBUL MODA SHOW'DA

Mütevazı bir ailenin oğlu olan Giorgio Armani, küçük yaşlardan beri sanata, tiyatroya ve sinemaya duyduğu ilginin ilk sonuçlarını Milano'da ünlü bir mağaza olan La Rinascente'de fotoğrafçı asistanı olarak çalışmaya başladığında almaya başladı. Hindistan, Japonya ve Amerika gezilerinde aldığı ürünleri sergileyerek yabancı kültürleri, İtalyan müşterilerine tanıttı.

1960'larda bayan ceketleri tasarlamaya başlayan Armani, rahat, bol, kırışık ceketleriyle geleneksel moda dünyasına büyük bir farklılık getirdi. Kullandığı kumaşlar ve oluşturduğu kombinasyonlar, kendi ırkının özelliklerini ve zevkini tasarımlarına yansıtmayı, bugün de olduğu gibi başardı.

Moda ile ilgili hiçbir eğitim almamış olan Armani, 1964 yılında, ünlü tasarımcı Nino Cerruti için bir erkek koleksiyonu hazırladı. Arkadaşı Sergio Galeotti'nin desteğiyle 1970 yılında Cerruti'den ayrılarak, serbest tasarımcı olarak çalışmaya başladı. 1973 - 74 sezonunda Floransa'da ünlü Sala Bianca moda gösterisinde sunduğu asker ceketleri ile büyük alkış alan Armani, Galeotti ile birlikte 1975 yılında kendi mağazalarını açtı ve böylece Armani markasını yarattı. 1980'lerde erkekler için pantolon-ceket takımlar tasarlayan Armani, erkek kreasyonlarıyla bir devrim yarattı. Kadınlar için tasarladığı vatkalı omuzlar ve geniş yakalarıyla bir sembol haline gelen Armani, tasarımlarında 1940'ların göz kamaştırıcı Hollywood görüntüsünü yansıttı. Paul Schrader'in ünlü filmi Amerikan Jigolo'nun giysilerini de tasarlayan Armani, ününü bu filmle arttırdı, bu filmden sonra başka filmlerde de Armani markası kullanılmaya başlandı. Sinemadaki Armani rüzgarından sonra birçok tiyatro, opera ve dans için de Armani tasarımları rağbet görmeye başladı.

Christian Dior'dan sonra Time dergisinin kapağına çıkan ilk moda tasarımcısı, 1982 yılında Armani oldu. Los Angeles Lakers antrenörü Pat Riley'in Armani tasarımını tercih etmesiyle birlikte, kutlamalarda kreasyonları tercih edilen tasarımcılardan biri haline geldi. Zamanla Michelle Pfeiffer ve Jodie Foster gibi Hollywood starları, ödül törenlerinde Armani tasarımlarıyla boy göstermeye başladılar. Bugün İtalyan ve İngiliz Futbol Takımı ile Alitalia Havayolları Uçuş Personeli'nin giysileri, Armani

imzasını taşımakta.Ünü, İtalya'yı aşıp tüm dünyaya yayılan ve bugün dünyanın en ünlü markaları arasında ilk sıralarda yer alan Armani, farklı moda yaklaşımları ile buluşmak için dünya modasının kalbinin atacağı İstanbul Moda Show'a geliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894