• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C

İzmir-Kınık Yardım için el ele

İzmir-Kınık Yardım için el ele
Kınık Belediyesi ve Kınık Kaymakamlığı, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için harekete geçti.

Kınık Belediyesi ve Kınık Kaymakamlığı, sabah saatlerinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremin ardından afet bölgesine destek için harekete geçti.

Kınık Kaymakamı Abdurrahman Çelebi'nin yönettiğikoordinasyon toplantısına; Kınık Belediye Başkanı Dr. Sadık Doğruer'in yanı sıra, Kınık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü, Kınık Esnaf Odası Başkanı, Poyracık Esnaf Odası Başkanı, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, İlçe Milli Eğitim Müdürü, İlçe Gençlik ve Spor Müdürü, CHP İlçe Başkanı, Ak Parti İlçe Başkanı, İyi Parti İlçe Başkanı, Deva Partisi İlçe Başkanı, Saadet Partisi İlçe Başkanı, İşçi Partisi İlçe Başkanı, Demokrat Parti İlçe Başkanı, Kınık Nakliyeciler ve Kamyoncular Derneği Başkanı katıldı.

Günün ilk ışıklarında Kınık'tan yardım yola çıktı

Meydana gelen depremin hemen ardından, günün ilk saatlerinde Kınık Kaymakamı Çelebi ile bir toplantı gerçekleştiren Başkan Doğruer "Ülke olarak çok üzgünüz, bir an önce toparlanmalı ve depremzedelere yardım eli uzatmalıyız. Depremin hemen ardından, sayın kaymakamımızla koordine olarak bölgemizde hizmet veren POLYAK Maden Şirketi'nin katkıları ile bir ekip ve 30 kişilik Arama Kurtarma Ekibi ve araçları arama kurtarma çalışmalarına destek olabilmesi için bölgeye doğru yola çıkardık. Birçok büyük acıyı tecrübe etmiş ve elbirliği ile üstesinden gelmiş bir millet olarak hepimiz üstümüze düşen görevi yapacağız" dedi. 

İzmir Valiliği, AFAD ve Büyükşehir Belediyesi ile gerçekleştirilen koordinasyon toplantılarının ardından, ilçeden gelen yoğun yardım talebini koordine etmek için kolları sıvayan İlçe Koordinasyon Ekibi, bir duyuru yaparak ihtiyaç listesini ve toplanma bölgelerini ilçe halkı ile paylaştı. 

AFAD ve İzmir Valiliği koordine olduk

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan ve 10 ilimizi etkileyen deprem felaketi sonrasında destek çalışmalarına başladıklarını ifade eden Başkan Doğruer, "Depremin yaralarını sarmak ve insanımıza yardım eli uzatabilmek için el birliği ile hareket edecek ve tüm gücümüzle destek olacağız. Bugün hem İzmir Valiliği hem de Büyükşehir Belediyesi'nin toplantılarına katılarak durum değerlendirmesi yaptık. Yetkililerden gelen bilgiler doğrultusunda ihtiyaçlara yönelik yardımları toplamaya başladık. İlk etapta, battaniye, atkı, eldiven, mont, el feneri, kışlık giysi, powerbank, ıslak mendil, hazır gıda, ısıtıcı ve kullanılmış kışlık kıyafetler gibi acil ihtiyaçlar liste belirlendi. Topladığımız bu yardımları AFAD ve İzmir Valiliği koordinasyonu ile deprem bölgesine en kısa sürede ulaştıracağız" diye konuştu.

Kınık'ta toplanacak yardımlar için belirlenen alanları duyuran Başkan Doğruer "Depremin duyulduğu andan beri, hemşerilerimiz nasıl yardım edebileceklerini soruyorlar. Kınık Belediyesi, Poyracık ve Yayakent Belediye Hizmet Binaları, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Kınık Gençlik Merkezi'ne ulaştırmak istedikleri yardım malzemelerini getirebilirler. Kınık; bugüne kadar olduğu gibi, bugün de bütün kesimleri ile birlik içerisinde hareket edecek ve toplanan yardımları en kısa sürede deprem bölgesine ulaştıracaktır" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894