• BIST 9873.15
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İzmir 22 °C

Kahraman Cengiz Yazıyor

Kahraman Cengiz Yazıyor
Sevgili okuyucular, hepiniz bilirsiniz Küçük Sanayi Sitesi esnafı, ekmeğini alın teriyle kazanan zanaatkarların topluca bulundukları büyük bir işyeridir. Aliağalı zanaatkarlar rahmetli İsmet Özkan’ın Yeni Mahalle’de bulunan arsası üzerinde der

BU ÇİLE BİTSİN
Sevgili okuyucular, hepiniz bilirsiniz Küçük Sanayi Sitesi esnafı, ekmeğini alın teriyle kazanan zanaatkarların topluca bulundukları büyük bir işyeridir. Aliağalı zanaatkarlar rahmetli İsmet Özkan’ın Yeni Mahalle’de bulunan arsası üzerinde derme çatma kurdukları barakalarda toz, toprak, çamur ve hatta tuvaleti olmayan gayri insani şartlarda ekmek parası kazanırken çektikleri çileden kurtulmak için kurdukları kooperatif marifetiyle 250 işyerinden oluşan daha modern bir sanayi sitesi kurdular. Mesleklerini bu yeni sitede icra etmeye başladılar. O tarihte var olan sorunlar yine var. Sorunun çözümünü bekliyorlar. Buradaki bir başka önemli durum da şudur! Küçük Sanayi Sitesi dışında bulunan 238 işyeri Küçük Sanayi Sitesi içinden geçerek kendi işyerlerine gidiyorlar. Dolayısı ile oradaki yol sorunu 488 işyerini ilgilendiriyor. Yol kullanma yoğunluğu Küçük Sanayi Sitesi içinde oluştuğu için en çok sıkıntıyı da Küçük Sanayi Sitesi esnafı çekiyor.
Küçük Sanayi Sitesi esnafı yeni iş yerlerine taşındıkları günlerden bu güne kadar iş yerine kavuşmanın sevincini yaşayamadılar. Yine toz, yine çamur onların çilesi oldu. Olmaya da devam ediyor. Geçmişte yazdığım bir yazıda bu konuya değinmiştim. Yol sorununun büyük bir sorun olmadığını söylemiştim. Şimdi de aynı kanaati taşıyorum. Şimdi konunun çözümü daha da kolaylaştı. Aliağa eski Aliağa değil. Büyükşehir Belediyesi kapsamına alındı. Sanayi sitesinin içinde bulunan yolların asfaltlanması sorunu da Büyükşehir Belediyesinin sorunu oldu.
Aliağa Büyükşehir Belediyesi kapsamına alındıktan ve iş bölümü de kamuoyu tarafından bilinmeye başladıktan sonra esnaf yüzünü Büyükşehir Belediyesine çevirmiştir. Büyükşehir Belediyesinin ilgisi esnafın kaderini belirlemektedir. Esnaf kış girmeden yolların yapılmasını istiyor. Büyükşehir Belediyesi başkanı sn Aziz Kocaoğlu’nun talimatıyla daha önce yapılan yollar artık kullanılmaz olmuştur.
Kışın yağmur yağdığında vatandaşların Aliağa Küçük Sanayi Sitesi yerine Menemen’e gittikleri, çamur nedeniyle iş yapamadıkları ortak kanıdır. Sanayi sitesi yollarının asfaltlanması site esnafı gibi Aliağa halkını da ilgilendiriyor. Ben bir kooperatifin ve Kooperatifler Birliğinin genel başkanıyım 25 yılı aşkın bir zamandır inşaat piyasasında faaliyet gösteriyorum. Bizim önceliğimiz hep Aliağa esnafı olmuştur. Aliağa halkının önceliği de Küçük Sanayi Sitesi esnafı olması için önlem alınmalıdır.
Sanayi sitesi esnafının iş yapması, esnafın kendi hemşerilileri tarafından sahiplenilmesi, yerel yönetim ve kent dinamiklerinin ortak tavrıyla mümkündür. Bu noktada Aliağa Belediyesi de devreye girerek Küçük Sanayi Sitesi esnafının kış günlerinde huzur içinde çalışacağı bir ortam yaratmalıdır. Sanayi sitesi içindeki yollarda oluşan çukurların kapatılması, bozulan yolların yapılması kimin işiyse hemen yapılmalıdır.
Aliağa halkının Küçük Sanayi Sitesi olarak bildiği yerde, 488 iş yeri vardı. Her iş yerinde 2,5 kişinin çalıştığı düşünülürse, 1200 küsur insanımızın çalıştığı toplu bir işyeridir. Sorun sıralaması açısından değerlendirildiğinde birinci önceliği vardır. Hizmet götürülmesi açısından da değerlendirildiğinde de birinci önceliğe sahiptir. Orada insanca çalışma ortamı yaratmak esnafla birlikte Sn Belediye Başkanının da görevidir. Kış mevsiminde her gün 1200 kişi ile 1500 kişiyi çamurlu bir ortamdan kurtarmak çok güzel bir hizmettir. Sanayi Sitesi içi yolların tümü bozuktur demek haksızlık olur. Bozuk olan yerler çoğunlukta! Bozuk yolların nedeni biliniyor. Zemin iyi sıkıştırılmamış zemin dolgusu nitelikli malzemeden yapılmamıştır. Bu nedenlerin kaynağında başka şeyler vardır. En belirleyici olanı da yokluktur. Sonuç olarak Küçük Sanayi Sitesi yapılabilmiştir. Halkımıza hizmet veriyor. Binlerce insanımızın karnını doyuruyor. Küçük Sanayi Sitesi’nde çalışanların sorunu Aliağa’nın ortak sorunudur.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894