• BIST 9131.16
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İzmir 25 °C

Kapıdan Satışlara Dikkat

Kapıdan Satışlara Dikkat
ALİAĞA HABER / Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, Son günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ilçedeki vatandaşların ve işyerlerinin, telefonlarla aranarak ürün satılmaya, reklam toplanmaya çalışıldığı şeklinde bilgiler alındığını belirterek


Vaya Con Dios - Na Neh Nah

 

ALİAĞA TİCARET ODASI"NDAN TELEFONLA, KAPIDAN VE İNTERNETTEN SATIŞ UYARISI

 

ALİAĞA TİCARET ODASI BAŞKANI ADNAN SAKA, SON GÜNLERDE KİMLİĞİ BELİRSİZ KİŞİ YA DA KİŞİLERCE İLÇEDEKİ İŞYERLERİNİN, TELEFONLARLA ARANARAK ÜRÜN SATILMAYA, REKLAM TOPLANMAYA ÇALIŞILDIĞI ŞEKLİNDE BİLGİLER ALINDIĞINI BELİRTEREK DİKKATLİ OLUNMASINI İSTEDİ.

 

ALİAĞA HABER /  Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, Son günlerde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ilçedeki vatandaşların ve işyerlerinin, telefonlarla aranarak ürün satılmaya, reklam toplanmaya çalışıldığı şeklinde bilgiler alındığını belirterek dikkatli olunmasını istedi.

 

MAĞDUR OLMAMAK İÇİN DİKKAT

Aliağa"da Son günlerde internetten, telefonla ya da kapıdan satış yapmak amacıyla ilçedeki işyerleri ve vatandaşların rahatsız edildiği belirtiliyor. İlçedeki işyerleri ve konutların telefonla aranarak sağlık, medikal ürünler satılmaya çalışıldığı şeklinde bilgiler aldıklarını söyleyen Aliağa Ticaret odası Başkanı Adnan Saka, “Ticaret erbabımız, esnafımız, vatandaşlarımız zaten güç ekonomik koşullarda yaşam mücadelesi verirken son dönemde telefonla, internetten ya da kapıdan satış yapmaya çalışanlarca rahatsız ediliyor. Bu konuda üyelerimizden bir çok şikayet alıyoruz. Telefonla arayanlar Aliağa Ticaret Odası ya da ilçemizdeki çeşitli kurumların adını kullanarak güvenilir oldukları izlenimi vermek istiyor. Bu konuda ilçe kamuoyumuzu tedbirli olmaya çağırıyorum” dedi.

 

KURUMLARIN ADINI KULLANIYORLAR

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka yaptığı açıklamada “Üyelerimizin ve ilçemizdeki tüm ticaret erbabının, esnafımızın ve vatandaşlarımızın telefon ve internet yoluyla ya da işyerleri ziyaret edilerek yapılan çeşitli dolandırıcılık yöntemlerine karşı dikkatli olmaları gerekmektedir. Aliağa Ticaret Odası kesinlikle; telefonla, kapıdan satış, Reklam- ilan toplanması vb gibi kişilere ya da şirketlere yetki vermemekte, Odanın isminin kullanılmasına müsaade etmemektedir. Odamız tarafından hiçbir kişi ve şirkete üyelerimizle görüşmeleri için referans verilmemektedir. Bu yüzden, her türlü ürün satmak, reklam, rehber, gazete dergi yayınlama bahanesiyle reklam toplamak isteyenler, “Aliağa Ticaret Odası” ismini kullanıyorsa, Odamızın 6164151 nolu telefona bilgi verilmesi, 155 Polis İmdat, 156 jandarma telefonlarına bilgi verilmesini önemle rica ederiz.” Dedi.

 

TELEFONLA VE KAPIDAN ALIŞVERİŞ YAPMAYIN

Türkiye genelinde telefonla ve kapıdan yapılan satışlarda bir çok tüketici mağduriyeti yaşandığını ve bu tür alışverişin tüketici açısından büyük riskler içerdiğini kaydeden Saka, tüketicilerin kapıdan satışlar yerine her zaman yüz yüze satıcı- müşteri ilişkisi, garanti, teknik servis ve muhatap bulabileceği yerleşik satış yerlerinden alışveriş yapmasının daha doğru olduğunu belirtti.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894