• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • İzmir 17 °C

kentsel dönüşüm ile ilgili projeler

kentsel dönüşüm ile ilgili projeler
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi Aliağa ilçesinde kullanım ve yapı ömrünü tamamlamış, riskli yapıların kentsel dönüşümle yenilenmesi çalışmaları için düğmeye basılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Alia
BARIŞ EROĞLU KENTSEL DÖNÜŞÜM İLE İLGİLİ PROJELERİNİ ANLATTI.
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
Aliağa ilçesinde kullanım ve yapı ömrünü tamamlamış, riskli yapıların kentsel dönüşümle yenilenmesi çalışmaları için düğmeye basılıyor. Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Adayı İnşaat Mühendisi Barış Eroğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendirdi.
Yeni Mahalle Sosyal Konutlar sakinleriyle buluşan genç Başkan adayı Barış Eroğlu, verdiği bilgilerle semt sakinlerinin yüreğine su serpti. Kentsel dönüşüm çalışmalarına seçimin hemen ardından başlayacağı bilgisini veren CHP Başkan adayı Eroğlu, “Kentsel dönüşüm sırasında kimse mağdur olmayacak. Hem yaşadığınız konutları yeni ve güvenilir hale getireceğiz, hem de düzenli, her türlü yaşam olanaklarının düşünüldüğü semtler ortaya çıkaracağız” dedi.
 
“BEN YAPTIM OLDU” İLE KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZ
Sosyal Konutlar’ın Aliağa’nın en eski yapılanmalarından biri olduğunu söyleyen CHP’nin genç Belediye Başkan Adayı Barış Eroğlu, “Bu bölgedeki konutlar yapı ömrünü doldurdu. Aliağa’nın içinde birçok eski yapı bulunuyor. Belediye meclisimizde geçen yıl bir karar aldık. Bu alan gecekondu önleme bölgesi içerisinde yer alıyor. Burada TOKİ ile bir çalışma yaparak sağlıklı, yaşanılabilir ve daha güvenli konutlar üretmeyi planlıyoruz.” Dedi.
Kentsel Dönüşümün vatandaşa dayatarak değil, vatandaşla birlikte elele vererek yapılması gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Ben yaptım oldu ile kentsel dönüşüm olmaz. Biz tüm çalışmalarımıza, ailelerimizi, çocuklarımızı düşünerek birlikte karar vereceğiz. Sağlıklı, güvenli, içinde mutlu olduğunuz konutları kimseyi mağdur etmeden üreteceğiz” dedi.
 
KAR AMACI GÜTMEDEN HALKA HİZMET
Aliağa’da kentsel dönüşüm uygulamalarının gerçekleştirilmesi sürecinde kamu yararının sağlanması için belediye şirketinin aktif olarak kullanılacağını söyleyen Eroğlu, “Belediye şirketimizi kentsel dönüşümde kullanacağız. İnşaatla ilgili yeni bir şirket de kurabiliriz. Kamu, kar amacı gütmeden insanlara hizmet etmeyi hedefler. Belediye de bir kamu kurumudur. Kâr amacı gütmeden Aliağa’nın içinde kalmış eski yapıların yıkılması ve yeniden yapılması için Belediye – vatandaş işbirliğinde tüm çalışmaları yapacağız. 
Semt sakinlerinin sorularına verdiği cevaplarla kentsel dönüşüm mevzuatı ve uygulamalarına hakim olduğunu gösteren Eroğlu, toplantı sonunda vatandaşların sıcak ilgisiyle bol bol sohbet etti. 
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894