• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • İzmir 16 °C

Kipa’dan 1.000 Kişiye Maaşlı Ve Sigortalı Eğitim

Kipa’dan 1.000 Kişiye Maaşlı Ve Sigortalı Eğitim
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri / Kipa, gençlere hem meslek öğretecek hem de iş kapısı açacak yeni bir program başla
KİPA’DAN 1.000 KİŞİYE MAAŞLI VE SİGORTALI EĞİTİM
İzmir Haberleri / Manisa Haberleri / Aydın Haberleri / Denizli Haberleri / Kütahya Haberleri / Afyonkarahisar Haberleri / Uşak Haberleri / Muğla Haberleri / Ege Haberleri
Kipa, gençlere hem meslek öğretecek hem de iş kapısı açacak yeni bir program başlatıyor. İŞKUR ile ortak yürütülen “İşbaşı Eğitim Programı” kapsamında, yaklaşık 1.000 kişi, Kipa’da 6 ay boyunca, işi işbaşında öğrenecek. Katılımcılara program süresince İŞKUR tarafından asgari ücret düzeyinde ödeme yapılacak ve genel sağlık sigortaları yapılacak.   Programı başarıyla tamamlayanların yüzde 20’si ise Kipa’da işbaşı yapacak.
 
Perakende sektörünün öncü markası Kipa, yeni bir mesleki eğitim ve istihdam projesi için İŞKUR ile el ele verdi. Kipa mağazalarının bulunduğu 18 ilde uygulanacak “İşbaşı Eğtim Programı”  kapsamında, bir yıl içinde yaklaşık 1.000 kişiye uygulamalı perakende eğitimi verilecek. 
 
EĞİTİME KATILANLARIN YÜZDE 20’Sİ KİPA’DA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK
Üç günlük kurumsal oryantasyon eğitimi ile başlayan programda katılımcılar, perakende operasyonu kapsamındaki tüm alanlarda haftada 45 saati bulan teorik ve pratik eğitimler görecek. En uzunu 6 ay sürecek program süresi bitiminde katılımcılar kasadan reyonlara, müşteri hizmetlerinden depo sistemlerine kadar perakendenin her alanında bilgi ve tecrübe sahibi olacak. Eğitim bitiminde katılanların en başarılı yüzde 20’si Kipa’da çalışmaya başlayacak.
 
EĞİTİM BOYUNCA HEM ÜCRETLİ HEM SİGORTALI OLACAKLAR 
Eğitim şartı aranmaksızın İŞKUR’a  kayıtlı olan herkes bu programa başvurabilecek. İŞKUR seçilen katılımcılara program süresi boyunca net asgari ücret düzeyinde ödeme yapacak; ayrıca katılımcıların Genel Sağlık Sigortası ile İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primlerini yatıracak. Programa kabul edilen kişiler işsizlik ödemesi, yetim maaşı gibi kendi sosyal hak ödemelerini almaya devam edebilecek.
 
“YAKLAŞIK 1.000 KİŞİYE MESLEK KAZANDIRACAĞIZ”
Proje ile ilgili bilgi veren Kipa İnsan Kaynakları Direktörü Remzi Kıraç, İŞKUR’la yapılan ortak programın hem Kipa’ya hem de Türkiye’deki perakende alanındaki insan gücüne büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti.  
 
Kıraç, “İŞKUR’la yaptığımız bu işbirliği sayesinde hem Kipa’da istekli ve nitelikli kişileri istihdam edeceğiz hem de perakende sektörüne eğitimli ve tecrübeli işgücü kazandıracağız. Altı aylık programın bitiminde yaklaşık 1.000 kişiye meslek kazandırmış olacağız. Katılımcıların bir bölümü Kipa’da çalışmaya başlayacak; diğerleri de edindikleri bilgi ve tecrübe ile perakende sektöründe iş bulma konusunda bir adım öne geçmiş olacak. Kipa olarak, gerek ekonomik gerekse sosyal açıdan topluma böylesine önemli katkılar sağlayan bu program için İŞKUR  ile ele ele vermiş olmaktan dolayı çok mutluyuz.” dedi.
 
Kipa, altı aylık ilk “İşbaşı Eğitim Programı”nın tamamlanmasının ardından Ekim ayında ikinci programı başlatmayı planlıyor. Böylece bir yılın sonunda Kipa, yaklaşık 1.000 kişiye perakende alanında eğitim vermiş olacak. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894