• BIST 9530.47
  • Altın 2484.116
  • Dolar 32.4795
  • Euro 34.8382
  • İzmir 19 °C

Kredi Notunu Yükseltti

Kredi Notunu Yükseltti
TEB Sigorta, uluslararası kredi notunu A-(tur)’dan ‘A+ (tur)’a, ulusal finansal güç notunun görünümünü (IFS) ise “Durağan”’dan “Pozitif”e yükselterek, sektöründeki gücünü bir kez daha kanıtladı. Son iki buçu

FİTCH RATİNGS, TEB SİGORTA’NIN KREDİ NOTUNU YÜKSELTTİ

 TEB Sigorta, uluslararası kredi notunu A-(tur)’dan ‘A+ (tur)’a, ulusal finansal güç notunun görünümünü (IFS) ise “Durağan”’dan “Pozitif”e yükselterek, sektöründeki gücünü bir kez daha kanıtladı. Son iki buçuk yıldır, bilançolarındaki hızlı büyüme ve yenilikçi ürün yelpazesiyle önemli bir ivme kazanan TEB Sigorta, kredi notunun yükseltilmesi ile hedeflerini daha da büyüttü.

Fitch Ratings tarafından yapılan açıklamada da, kredi notundaki yükseltme kararının yeni yönetimin Mart 2005’te göreve gelmesinin ardından, TEB Sigorta’nın mali sonuçları ve piyasa pozisyonuyla ilgili önemli gelişmeler sonrasında alındığı belirtildi. Fitch Ratings, ferdi kaza ve yangın gibi karlı branşlara odaklanması ve düşük maliyetli dağıtım kanalı stratejisinin TEB Sigorta’nın performansının gelişiminde önemli rol oynadığının altını çizdi.

Finansal tablolarının durumu net olarak ortaya koyduğunu ifade eden TEB Sigorta Genel Müdürü Ertuğrul Bul “2006 yılında prim üretimimiz bir önceki yıla göre yüzde 55 arttı. Dengeli portföy yapımızı koruyarak 2007 yılında da büyümeye devam ediyoruz. Büyüme anlamında sağladığımız başarıların yanı sıra, finansal göstergelerimizde de ciddi olumlu gelişmeler yakaladık” dedi.

Net kar yüzde 1970 artış gösterdi

Özkaynak karlılığındaki büyümeye işaret eden Bul, “Özkaynak karlılığımız (ROE) 2006 yılının ilk altı aylık döneminde yüzde 4 seviyesindeyken, 2007 yılı ilk altı ay sonunda yüzde 70 gibi yüksek bir seviyeye ulaştı. Uluslararası Finansal Raporlama Standartlarına göre, aynı dönemde net karımız da yüzde 1970 oranında arttı. Prim üretimimiz içerisinde ferdi kaza branşının payını gittikçe arttırıyoruz. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde Ferdi Kaza üretimimizi yüzde 97 oranında arttırarak, 6,4 milyon YTL seviyesine çıkardık. Son iki buçuk yıldır sergilediğimiz performansın sonucunda hem kredi notumuzun hem de görünümümüzün yükseltilmesi TEB Sigorta’nın güçlü finansal yapısının uluslararası derecelendirme kuruluşu olan Fitch Ratings tarafından teyididir” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894