• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • İzmir 17 °C

Logitrans’da Aliağa Konuşuldu

Logitrans’da Aliağa Konuşuldu
Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Uluslararası boyutta Türkiye’de düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan 26 ülkeden 180 katılımcıyı ağırlayan ve 50’yi aşkın ülkeden 15 bin dolayında ziyaretçinin buluştuğu “Logitrans Transport Lojistik Fuarı’

Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Uluslararası boyutta Türkiye’de düzenlenen en önemli lojistik fuarı olma özelliği taşıyan 26 ülkeden 180 katılımcıyı ağırlayan ve 50’yi aşkın ülkeden 15 bin dolayında ziyaretçinin buluştuğu “Logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda gerçekleştirdiği Aliağa Paneli ile sektörün önde gelen temsilcilerini bir araya getirdi. 

Liman ve lojistik alanında ulusal ve uluslararası sektör temsilcilerinin katılım gösterdiği panelde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkilileri ile özel sektör temsilcileri, “Aliağa Lojistik ve Yatırım Cazibe Merkezi”, “Liman Hizmet Kalitesinin Arttırılması ve Müşteri Talepleri” ve “Lojistik Yatırımlar Aliağa’ya Nasıl Çekilir?” konuları ayrıntılı bir şekilde işleyerek liman ve lojistik sektörünün yarınına ışık tuttular.
Panel’in açış konuşmasını gerçekleştiren Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, bölge liman ve lojistik sektörü ile bölgenin sorunları ve çözüm önerileri hakkında bilgi aktardı.

ALİAĞA LİMANLARI TÜRKİYE’NİN EN YOĞUN İKİNCİ LİMANI
Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, Aliağa limanlarının her geçen yıl performansını artırarak yükselişinin devam ettiğini belirtirken, “Dünyadaki büyük pek çok limanın geçmişi 1000’li yıllarla dile getirilir. 30 yıl gibi henüz yakın bir geçmişe sahip olan Aliağa limanlarından ise 2016 yılının ocak-ekim döneminde 37 milyon 594 bin ton yük hareketi gerçekleşti. 2016 sonunda bu rakamın 50 milyon ton seviyesine ulaşması bekleniyor. Aliağa limanlarına yılın ilk 10 ayında 4 bin 137 gemi geldi ve gemi trafiği bakımından İzmit’ten sonra Türkiye’nin ikinci yoğun limanı konumunda. Yine ilk 10 ayda Aliağa'daki limanlarda elleçlenen konteyner miktarı 531 bin TEU'ya ulaştı. Yakın bir sürede Aliağa’da elleçlenen konteyner miktarının, Alsancak Limanı ile eşit seviyelere ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

ALİAĞA LİMANLAR BÖLGESİ KITALAR ARASI KONTEYNER AKTARMA LİMANI HALİNE GELEBİLİR
Bölgede mevcut limanların başarı grafiğini artırmaya devam ettiğini ve yeni liman yatırımlarının da devreye girdiğini ifade eden Saka, “Yeni yatırımlar gerçekleştiği zaman Aliağa Limanlar Bölgesi kıtalar arası konteyner aktarma limanı haline gelebilir. Aliağa'nın, bu istatistikler ve gelişmeler neticesinde 5 yıl içinde Türkiye'nin 3 büyük liman merkezinden biri olmasını bekliyoruz” diye konuştu.

POTANSİYELİN İYİ YÖNETİLMESİ İÇİN ALİAĞA’YA LOJİSTİK ÜS GEREKLİ
Konuşmasında Aliağa’nın sanayi üretimi, enerji yatırımları ile büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını ve bölgedeki lojistik altyapı ve limanların da bu büyümeye uygun şekilde hazırlanması gerektiğini dile getiren Saka, Aliağa’daki potansiyeli harekete geçirmek için devlete düşen büyük görevler var. Limanların demiryolu ve karayolu bağlantısının kurulması çok önemli. Limanlardaki büyük yük hareketinin kenti kilitlememesi için bölgenin ihtiyaç duyduğu ulaşım altyapısı ve lojistik merkez yatırımlarının hayata geçirilmesi önem taşıyor. Bu sebeple Aliağa’nın devlet eliyle lojistik olarak planlanmasının ve sanayi altyapı eksikliklerine çözüm üretilmesinin ülkemiz ve yatırımcılar için verimli sonuçların elde edilmesini sağlayacağına inanıyoruz” şeklinde konuştu. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894