• BIST 8728.76
  • Altın 2241.165
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1608
  • İzmir 10 °C

Maaş Zammında Çalışan Odaklı Olmak Şart

Maaş Zammında Çalışan Odaklı Olmak Şart
Merakla beklenen 2022 asgari ücret zammı belli oldu. Yüzde 30 oranında asgari ücret zammı, 1 Temmuz 2022 itibarıyla yürürlüğe girdi.

Merakla beklenen 2022 asgari ücret zammı belli oldu. Yüzde 30 oranında asgari ücret zammı, 1 Temmuz 2022 itibarıyla yürürlüğe girdi. Enflasyondaki artış ile birlikte şirketler de ücret politikasını yeniden belirlemeye başladı. Özel sektördeki şirketlerin büyük bir oranı ise yıl içinde çalışanlarına ek zam yapmayı planlıyor. Yönetim danışmanlığı hizmeti veren Accompany Global Consultancy (AGC) kurucusu Fethiye Çelik, konu ile ilgili yaptığı açıklamada; şirketlerin klasik bütçe anlayışını çalışanı odak noktasına koyarak revize etmeleri gerektiğini söylüyor.

Henüz bu üç ay öncesine kadar beyaz yakalı çalışanlar açısından maaşın en önemli kriter olmadığını söyleyen Accompany Global Consultancy'nin (AGC) Kurucusu Fethiye Çelik, o dönemde yan haklar ve özgürlükler gibi şirketlerin çalışanları özel hissettirdiği konuların daha ön planda olduğunu belirtiyor. Bugün ise en öncelikli konunun çalışanların mevcut standartlarını koruyabilmesi olduğunu aktarıyor ve devam ediyor: "Şirketler tabii yüksek enflasyon karşısında çalışanlarını korumalı ya da rakip şirketlere kaptırmamalı. Ama rakip şirketler bu maliyetlere ne kadar katlanabilir, genel perspektiften bakıp uzun vadeli düşünmek gerekiyor.”

Şirketler 2023 bütçesini kullanmaya başladı!

Şirketlerin klasik bütçe anlayışını çalışanı odak noktasına koyarak revize etmeleri gerektiğini düşünen Fethiye Çelik, nereden kısılacağının ve bütçenin çalışan tarafına nasıl aktarılacağının sorgulandığı bir süreçten geçildiğini vurguluyor: “Ne yazık ki çalışan anlamında kaynakların sınıflandırılması gereken bir süreç bu… Şirketlerin maaş artış oranlarının dağılımını yaparken hangi bölümler daha fazla önem arz ediyorsa o bölümlere ağırlık vermelerini ancak burada şirket dengelerin bozmamaya çok önem gösterilmesi lazım. Çalışan açısından birçok şey sorgulanıyor ama süreçlere işveren açısından da bakmak gerekiyor. Şirketlerin sürdürülebilirlik ile ilgili kaygısının olması gerekiyor” diyor. Birçok şirketin katma değerli çalışanlarını elinde tutabilmek için 2023 bütçesini kullandıklarını belirten Fethiye Çelik “Bu bütçeyi maksimumda kullanarak içerisinde bulunduğumuz belirsiz dönemi en sağlıklı şekilde kapatabilmeyi hedeflemenin en doğrusu olduğunu düşünüyorum” diye konuşuyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894