• BIST 8718.11
  • Altın 2245.763
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1462
  • İzmir 7 °C

Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetimi Katılımcıları ile Buluştu

Menemen Plastik İhtisas OSB Yönetimi Katılımcıları ile Buluştu
Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB) Yönetim Kurulu katılımcılarını davet ederek bilgilendirme ve sohbet toplantısı düzenledi.

Menemen Plastik İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (MPİOSB) Yönetim Kurulu katılımcılarını davet ederek bilgilendirme ve sohbet toplantısı düzenledi. Toplantıda 2022 yılında Bölgede yapılan faaliyetler hakkında bilgi verilerek, 2023 yılı hedefleri paylaşıldı.

Yönetim Kurulu ile Bölge Müdürlüğü yöneticilerinin tam kadro katıldığı ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Bölgede 2022 yılında gerçekleşen idari ve teknik faaliyetler hakkında bilgi verildi.  Akabinde ise 2023 yılında planlanan çalışmalar ve faaliyetlerden bahsedilerek katılımcıların görüşleri alındı.

Toplantının açılış konuşmasında söz alan kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Salih Esen, “2022 yılı Ülkemiz için çok zor bir yıl oldu. Sanayici olarak bizler de bu şartlar altında sıkıntılı süreçler geçirdik.  Plastik üretiminin can damarı olan ve ciddi bir gider kalemi olarak maliyetimizi etkileyen elektrik teminindeki, yakın tarihlerde hiç karşılaşmadığımız öngörülemeyen fiyat artışlarından hepimiz olumsuz anlamda etkilendik. Bununla beraber ham madde, personel maliyeti, nakliye ve genel giderlerdeki artışlar ile de mücadele ettik. Bu zor şartlarda üretimine devam ederek Ülke ekonomisine katkıda bulunan tüm sanayici dostlarımı içtenlikle kutluyorum, 2023 yılının ise bizler için çok zor geçen bu seneyi unutturacak kadar olumlu gelişmelerinin olduğu bir yıl olmasını temenni ediyorum” dedi.

YENİ PARSELLER İÇİN ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Bölgeye sürekli yeni parsel tahsis taleplerinin geldiğini belirten Esen, “2 yıl öncesinden tüm parsellerimizin satışı tamamlandı ama sürekli sanayicilerden parsel talebi alıyoruz. Sınırlarımız çevresinde genişleme imkânımız olmadığından kendi içimizdeki alanda çeşitli çalışmalar yaparak yeni parseller oluşturma çalışmalarımız 2021 yılında beri devam ediyor. Geçen sürede bu konuda ciddi ilerleme kaydettik. Yakın zamanda yapacağımız İmar Planı Revizyonu ile yeni sanayi parsellerini Bölgemize kazandırmayı hedefliyoruz. Yapacağımız bu çalışmada ayrıca mevcut imar planımızda yer almayan hizmet ve destek alanları ile ticaret alanlarını da Bölgemize kazandırarak OSB’miz için yeni gelir kapıları açmayı planlıyoruz. Yapılacak bu plan revizyonu sayesinde Bölgemiz sosyal tesisleri, ticaret alanları ile daha da hareketli ve canlı bir Bölge olacak” dedi.

OSB’Yİ GURURLANDIRAN ATHA MAKİNA FİRMASINA TEBRİK

Yapılan toplantıda, Bölge katılımcısı olarak faaliyetlerine devam eden ve geçtiğimiz haftalarda Türkiye çapında düzenlenen ‘OSB Yıldızları Araştırması’nın Ankara’da gerçekleşen ödül töreninde, İstihdamını En Çok Artıran 10 firma arasından 4. ve Kadın İstihdamını En Çok Artıran 10 firma arasından ise 5. sırada yer alarak Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank tarafından ödüllerini teslim alan ve aynı zamanda İzmir’de düzenlenen “Ar-Ge Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Zirvesi”nde istikrarlı Ar-Ge çalışmaları sayesinde de ödül alan Atha Makina A.Ş.’nin başarısı diğer katılımcılar ile paylaşıldı.

Organize Sanayi Bölgesini gururlandıran bu çalışmalardan dolayı MPİOSB Yönetim Kurulu adına Salih Esen, firma sahibi Yiğit Çam’ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

GENEL KURUL SÜRECİ BAŞLADI

Toplantının son konusu olarak Mart ayı içerisinde yapılması planlanan Genel Kurul Toplantısı hakkında bilgi alındı.

Yönetim Kurulu Başkanı Esen, “Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı olarak, 2000 yılı başlarında plastik sektöründe üretim yapan firmaları tek bir çatı altında toplama fikri ile başlayan ve akabinde şu anda dünyanın dört bir yanına ihracat yapan, hali hazırda parsellerin %70’i üretime geçen 2500 kişiyi aşkın bir istihdama sahip olan, en son teknoloji ile altyapısını tamamlayan, Ege Bölgesinde emsali olmayan bir teknoloji ile yapılan Arıtma Tesisine sahip olan bir OSB’yi İzmir’imize ve Ülkemize kazandırmanın haklı gururunu yaşıyorum. Başından bu yana geçen neredeyse çeyrek asırlık süreçte benimle bu yolda yürüyen tüm Müteşebbis Heyet ve Yönetim Kurulu üyelerimize ve bize inanan siz değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Kuruluşundan 2020 yılı sonuna kadar kurucu ortakları EBSO, Menemen Belediyesi ve Menemen Ticaret Odası’ndan seçilen temsilciler ile oluşan 15 kişilik Müteşebbis Heyet ile yönetilen, 2020 sonundan bugüne kadar ise Müteşebbis Heyete 7 katılımcının dahil olması ile katılımcıların da kısmen yönetimde söz olduğu bir sisteme geçen MPİOSB’de, Mart ayında yapılması planlanan Genel Kurul Toplantısı ile yeni bir döneme gireceklerini vurgulayan Salih Esen, “ Mevzuattaki şartları yerine getirerek Genel Kurul sürecine girmiş bulunuyoruz. Bölgenin tamamıyla kendi katılımcıları tarafından yönetilmesi ve yönetim kurulunun tamamının Bölgede yer alan, Bölgenin sorunlarını bire bir yaşayan katılımcılarımızdan oluşması benim hayalimdi. Bu zamana kadar kurucu ortaklarımızdan seçilen üyelerimiz Bölgemizde parselleri olmamasına rağmen çok özverili çalışarak OSB’mizi bugünlere getirdi. Şimdi sıra siz katılımcılarımıza geldi. Önümüzdeki günlerde yapılacak olan ilk Genel Kurul Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Toplantıda söz alan katılımcılar Yönetim Kurulunun bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini dile getirerek, teşekkür ettiler. Yönetim Kurulu ve katılımcıların toplu resim çekimi ile birlikte toplantı tamamlandı.

        

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894