• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 24 °C

Menemen’de Canlar Bir Oldu

Menemen’de Canlar Bir Oldu
Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kent 2 Şubesi’nin birlik ve beraberlik adına düzenlediği kahvaltıya katılan

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kent 2 Şubesi’nin birlik ve beraberlik adına düzenlediği kahvaltıya katılan Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi ve Alevi Bektaşi Federasyonu tarafından plaketle ödüllendirilmenin onurunu yaşadı.

Pazar sabahı Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kent 2 Şubesi’nde düzenlenen kahvaltıya; Pir Sultan Abdal Kültür Derneği  (PSAKD) Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yıldız, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Şube Başkanları, Alevi Dedesi Ali Kılınç, Muhtarlar ve çok sayıda Alevi vatandaş katıldı. Kardeşlik ve dayanışma mesajlarının verildiği kahvaltıya davet edilen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yıldız ve Alevi Bektaşi Federasyonu adına Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kent 2 Şube Başkanı Naci Özsu tarafından plaketle onurlandırıldı.

ALEVİLERİN VİCDANINDA YER EDİNMİŞ BİR BELEDİYE BAŞKANI…

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Kent 2 Şube Başkanı Naci Özsu, “Canları bir araya getirelim, birbirlerini tanısınlar, acı ve tatlı günde birbirlerinin yanlarında olsunlar istedik. Bu kahvaltıyı bize veren kardeşlerimize teşekkür ederiz. Allah lokmalarını kabul etsin” sözleriyle başladığı konuşmasının sonunda, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Muhittin Yıldız adına hazırlanan plaketi Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin’e sundu.

Başkan Tahir Şahin, bir plaket de PSAKD Genel Başkan Yardımcısı Kemal Yıldız’ın elinden aldı. PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan adına plaket sunan Kemal Yıldız konuşmasında; “İzmir’de çok değer verdiğimiz, çok saygın bir şahsiyet olan ve Alevi kurumlarının vicdanı olan, Alevilerin sesi olan değerli Başkanım Tahir Şahin’e plaket vermek için bugünü bekliyorduk. Alevilerin vicdanını rahatlatmak adına, üzerimizdeki yükümüzü atmak adına Başkanıma kurumumuz adına böyle bir plaket vermek için buradayız. Başkanımızın Alevi dünyasına ve tüm etnik kimliklere mesafesi yakındır biliyoruz. Özellikle Alevi dünyasına son derece duyarlı davranan İzmir’deki Belediye Başkanlarımız içinde tek Belediye Başkanımızdır. Herkese eşit mesafededir. Gittiğimizde hiçbir zaman bizim elimizi boş göndermemiştir. Alevilerin vicdanında yer edinmiş bir Belediye Başkanımızdır. Huzurlarınızda kendisine teşekkür ediyor, plaketimizi arz ediyoruz” dedi.

BAŞKAN ŞAHİN; “HİZMETLERİMİZ DEVAM EDECEK…”

Aldığı iki plaketi de büyük bir onurla saklayacağını ifade eden Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, “Bizim için burada plaket almak çok güzel bir onur. Bu plaketler onurla ve gururla saklanacaktır. Ancak biz plaket almak için hizmet etmiyoruz. Sadece inandığımız doğru ne ise, Alevi-Sunni demeden, hiçbir şekilde insan ayrımı yapmadan bu hizmetleri bugüne kadar yaptıysak, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin konuşmasına şöyle devam etti; “Hiçbir şekilde dil, din, ırk, mezhep yada Türk, Kürt, Boşnak, Laz, Çerkez ayrımı yapmadan yaşamını sürdürmeye gayret eden bir kardeşiniz olarak bu mikrofondan sizlere seslenmek büyük keyif. İnsanoğlu doğarken ailesini seçme şansı yok. Ben Sunni bir vatandaşım, buradaki canlar Alevi ailelerin çocukları olarak doğmuş. Türkiye’de emparyalist güçler bu güzel ülkemizi karıştırmak için hiçbir sorun bulamazsa, Alevi-Sunni yada Türk-Kürt ayırımı nasıl olur diye ona bakarlar. 1999 yılından bugüne Belediye Başkanlığı yaptığım bu güzel ilçede, Alevi vatandaşlarımızı çok daha yakından tanıma fırsatı buldum. Sizlerden ne öğrendim diye düşünecek olursam, hiçbir şey öğrenmediysem birliği, beraberliği, çağdaşlığı, ırk ayırımı yapmamayı öğrendim. Menemen Belediye Başkanlığı yaparken eğitime de, Camiye de, Cem Evlerimize de destek verdik. Menemen’de ilk olarak küçük bir yerde Pir Sultan Abdal Kültür Derneğini kurmuştuk. O anlayış zamanla gelişti ve Menemen Belediyesi bütçesiyle ilçe merkezinde, ardından Kent 2’de modern Cem Evleri inşa ettik. Asarlık’taki Cem Evi inşaatının da yaklaşık %50’sini üstlendik. Ben, Menemen’de 77 Camii varsa, 3-5-7 tane de Cem Evi olsun anlayışındayım. Herkesin inancını istediği gibi, istediği yerde yaşayabileceği bir Türkiye arzu ediyoruz. Hepimizin amacı bir. Hepimizin amacı vatan ve bayraktan başka bir şey değildir.”

Plaket töreni ile sona eren kahvaltının sonunda, Başkan Tahir Şahin hemşehrilerini kırmayıp, bol bol hatıra fotoğrafı çekildi. /EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894