• BIST 9524.59
  • Altın 2497.108
  • Dolar 32.5917
  • Euro 34.737
  • İzmir 17 °C

Mevlüt Uygun Yazdı

Mevlüt Uygun Yazdı
İnsanlar yaşlanıyor ama yüreği nereye götürüyor insanı bilemezsin. Bilemezsin ruhunun kaç yaşındaki bir çocuk ya da kaç yüzyıllık bir dinozor olduğunu. Şu dünyada keşfedilemeyecek tek şey insanın yüreğindekiler olsa gerek.

Aynaya Bakabilmek

İnsanlar yaşlanıyor ama yüreği nereye götürüyor insanı bilemezsin. Bilemezsin ruhunun kaç yaşındaki bir çocuk ya da kaç yüzyıllık bir dinozor olduğunu. Şu dünyada keşfedilemeyecek tek şey insanın yüreğindekiler olsa gerek. Yürekte saklı kalanlar öylesine dokunulmaz, erişilmez olur ki kendinle bile paylaşamadığın anlar olur. Yüreğinin sana fısıldadığı şeyleri kabullenemezsin. Dayanamazsın yüreğinin yaşlanan bedenine isyan edişine. O hep çocuk kalmak çılgınca şeyler yapmak ister oysa yaşadıkların, hayat seni dinozorlaştırmıştır çoktan. Vazgeçilmezlerin seni terk etmiş, terk ettiklerinin ahları yüreğinde yer etmiş ve zamanından önce yaşlanmıştır artık ruhun. Sevinip gülümsediklerine, üzülüp ağlamaktasındır. Çünkü şimdi birer hatıradır o anlar ve hatıralar gözyaşları ile hatırlanırlar. Buruk sevinçlerimizdir artık geçmiş bizim için, günler geçmiş zaman koşarcasına ilerlenmiş ve yaşlılık kapımızı çalmıştır. Davetiyesiz bir misafir ev sahibi gibi kurulmuştur hayatınızın başköşesine.

            Hayat da hepimizin, en büyük korkusudur yaşlanmak. Korkularımızı hasıraltı edip yüzleşmekten çekiniriz. Sanırız ki zamana direnip galip geliriz, oysa yürüdüğümüz yollar, ağrıyan başımız ve ağaran saçlarımız, bize dede diyen çocuklar gerçekle yüzleştirir bizleri. Yaşları kemale erenler bilirler anlattıklarımı. Peki, biz gençler başımız ağrımadan, saçımız ağarmadan bu gerçekle yüzleşmeyi denedik mi? Bir demet karanfille ziyaret ettik mi hiç huzur evi sakini gelecek halimizi. Bize çok uzak görünen, attığımız her adımla ilerlediğimiz son durak belki de bu gerçek. Koşar adım giderken soluklanıp bir ziyaret etsek adında huzur olan içinde sevgi dolu olan ya da ziyaretlerimizle sevgi doldura bileceğimiz o evleri. Bu gençliğe uzak bir söylem belki bahsettiğim şeyler ama rastlantı eseri bile olsa soluya bilinse bu gerçek. Daha bir anlamlı olur yaşanan her an karşılıksız sevgiyi paylaşmak, sevgiye muhtaç sevgi dolu gözlere sevgiyle bakmak. Mutlu, acı tecrübeleri masal gibi bile olsa dinlemek size imrenerek bakan o gözlerde hayatınızın en anlamlı romanını okuyabilmek, emin olabilirsiniz ki hiç konuşmadan bitirdiğiniz, en zevkli sohbet olacak. En önemlisi şu söyleri duyarak arkanıza baka baka oradan ayrılmak.”çok sağ olasın evlat ALLAH seni terk edilmekle ve yalnızlıkla sınamasın. Yaşlanan bedeninde genç bir yürek taşı her daim. O günlerinde seni senin gibi gençler bulsun bizi mutlu ettiğin gibi mutlu etsin seni, bütün dileklerin gerçek olsun. Bizi unutma ve bir daha gel olur mu evlat” Bu samimi duaları duyup geçerken uğramak değil, bir demet karanfille dua almaya gitmemek mümkün mü? Mümkün mü hayat yorgunu o gözlerde siyah beyaz bir film izlememek…..       

           

AYNADAKİ SEN

Cesaretin var mı aynaya bakıp

Vicdanınla hesaplaşmaya

Cesaretin var mı umursamadığın hayatın

Son demini yaşamaya

Cesaretin var mı terk edenlerin acıları

Terk ettiklerinin ahları ile yaşabilmeye

Cesaretin var mı dostum

Korkularınla yüzleşip

Yaşlanıyorum diyebilmeye

                        Mevlüt UYGUN

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894