• BIST 8990.32
  • Altın 2291.731
  • Dolar 32.3264
  • Euro 35.0657
  • İzmir 23 °C

Moda Yarışmasında Final

Moda Yarışmasında Final
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl “SENİN ANNEN BİR İKONDU” teması ile hazırlanan “EİB 4. Moda Tasarım Yarışması

EİB MODA TASARIM YARIŞMASINDA FİNAL COŞKUSU
Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl  “SENİN ANNEN BİR İKONDU” teması ile hazırlanan  “EİB 4. Moda Tasarım Yarışması”  finali 14 Kasım 2008 cuma günü İzmir Swissotel Grand Efes de muhteşem bir gece ile tanıtıldı. Final gecesinde birbirinden başarılı 10 yarışmacı finalistin 2009 İlkbahar Yaz moda akımlarına göre bayan giyimi üzerine hazırladıkları “Senin Annen Bir İkondu” temalı tasarımlar, basın,  iş ve moda dünyasının  davetlileri tarafından büyük alkış aldı. 
Sinema konseptine göre hazırlanan Defile salonuna bir birinden ilginç aktiviteler ile alınan konuklar, Öner Evez tarafından hazırlanan koreografi eşliğindeki defilede; Tülin Şahin, Hande Subaşı, Ece Sükan, Ahu Yagtug, Selda Car,  Sedef Avcı, Özge Ulusoy, Ece Lytvynova, Fatma Yaman, Ülkü Taşkın, Didem Soydan, Yelda Kara, Bilge Kara, Sanem Balcı, Gülsün Durak, Bürde Aslan ve Duygu Akdeniz gibi Türkiye" nin 20 top modeli görev aldı.
Yarışmanın Jüri Başkanlığını yapan Hülya Sertbaş"ın yanı sıra; Sanayici Ali Erez, Moda Tasarımcısı Cengiz Abazoğlu, Moda Tasarımcısı Ertan Kayıtken, Ressam İsmail Acar, Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Kahraman Öztürk, Moda Fotoğrafçısı Lara Sayılgan, WGSN Ortadoğu ve Balkan Ülkeleri Direktörü Müjde Abdiş Güçlü, Moda Fotoğrafçısı Nihat Odabaşı, EİB I. Moda Tasarım Yarışması Birincisi Nuray Atalayman, Moda Tasarımcısı Siren Ertan, Moda Tasarımcısı Zeynep Tunuslu, InStyle Dergisi Stil Editörü Zümrüt Sunay"dan oluşan 14 kişilik birbirinden degerli  jüri en başarılı 3 tasarımcıyı belirlemekte zorlandılar.
“EİB 4. Moda Tasarım Yarışması” nda;
BİRİNCİLİĞİ      :   Deniz Damla Bayraktar
İKİNCİLİĞİ        :   Emre Erdemoğlu
ÜÇÜNCÜLÜĞÜ :   Hilal Yılmaz alırken   
Birinciye ; 10.000.-YTL ve bir yıl boyunca moda, stil ve tasarım endüstrilerinde dünyanın lider, global trend analiz servisi olan ve tüm dünyada tasarım markalarının yakından takip ettiği moda sektörünün yaratıcı bilgi ve ilham kaynagı WGSN üyeliği
İkinciye     ;     6.000.-YTL  ve 
Üçüncüye ;     4.000.-YTL.  Para ödülleri verildi.
Defilenin öncesinde kokteyl prolonge için ayrılan salonda eğlenen  konuklar  Dj.lerin eşliğinde hazırlanan Fashion Partide eğlendikten sonra defile salonuna geçerek 10 finalistin defilesini izleyerek geceye devam ettiler. İlerleyen saatlerde Swiss otelinden gecenin büyüsüne kapılarak ayrıldılar.
İzmir"in en büyük organizasyonları arasına giren bu geleneksel dev organizasyon için İzmirliler Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yarışma Komite ve Jüri Başkanı Hülya Sertbaş"ı, Yarışma Komitesi Üyelerini, EHKİB Başkanı Jak Eskinazi ve koreograf Öner Evez"i tebrik  ve alkış yağmuruna tuttular.
Bu organizasyon ile sektöre yeni tasarımcılar kazandırmanın  mutluluğunu tüm komite üyeleri bir kez daha yaşadılar.
Geleceğin genç moda tasarımcıları olan finalistlerin isimleri ve “Senin Annen Bir İkondu” temasına göre hazırladıkları koleksiyonlarıyla podyuma çıkış sıraları şöyleydi;                                                                                        10 Finalist İsim Listesi
1)Elif Gökdere
2)Duygu Kocabaş
3)Merve Burgazlı
4)Dilek Kuduğ
5)Gözlem Maraşlı
6)Nilgün Hepyalçın
7)Umut Karaman Çelikel
8)Deniz Damla Bayraktar
9)Emre Erdemoğlu
10)Hilal Yılmaz

JAK ESKİNAZİ: ARTIK HER ŞEY TÜKETİCİ TERCİHİNE ODAKLI
Günümüzde kitlesel üretim tarzlarının yerini bireysel üretim tarzına bıraktığını belirten Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Eskinazi, “Artık üretim o kadar fazla ki, küresel arz miktarı, küresel talep miktarını çoktan aştı. Bu yeni durum da, üreticiler arasında büyük bir rekabet yaratıyor. Üreticileri, tüketicilerin isteklerine göre yeniden yapılandırıyor. Modern dünyada artık en önemli şeylerden birisi, bireyin kendisini en iyi şekilde ifade edebilecek ürünler kullanma isteği. Bu istek, her tüketicinin kendisine özgü olarak üretilmiş ve tasarlanmış ürünler kullanmasına yol açıyor. Elbette bu isteğin en çok kendisini gösterdiği sektörlerden birisi moda sektörü. Zira insanlar kendilerini modern dünyada ilk bakışta en çok giysileri ile ortaya koyuyorlar” şeklinde konuştu.
Tekstil ve konfeksiyon sektörünün çok uzun yıllar ihracatta lokomotif sektör olduğuna işaret eden Eskinazi şöyle devam etti: “Türkiye"nin dünya için sadece fason üretim yapan bir merkez olması değil, bir tasarım ve marka merkezi olması gerekiyor. Son yıllarda Sayın Bakanımız Kürşad Tüzmen"in de büyük emekleriyle tasarım-markalaşma konusunda hayata geçirilen yeni projelerimiz var. Örneğin Turquality projesi ülkemizin bu eksikliğini gidermeye yönelik önemli girişimlerdendir.”
Sektöre genç ve yenilikli tasarımcılar kazandırmak için bu yıl dördüncüsünü düzenledikleri EİB Moda Tasarım Yarışması"nın ve benzeri yarışmaların Türkiye"nin moda akımlarını belirleme ve marka olma çabalarına katkı koyacağına inandığını belirten Eskinazi, “Dış Ticaret Müsteşarlığımızın ihracatçı birlikleri genel sekreterliklerinin ulusal düzeyde düzenledikleri moda-marka tasarımı, teknolojik, endüstriyel, görsel, yazılım ve ambalaj tasarımı yarışmalarında dereceye giren tasarımcılar arasından yılda en fazla 15 tasarımcının, uluslar arası düzeyde kabul görmüş yurtdışı eğitim merkezlerinde alacakları eğitime ilişkin giderleri ile yaşam giderleri destek kapsamına almasını da önemli bir destek olarak görüyoruz” diyerek sözlerine son verdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894