• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İzmir 24 °C

Modern Dünyanın Otomobili

Modern Dünyanın Otomobili
İsveçli otomotiv üreticisi Volvo’nun bir ilke imza atarak tamamen kadınlar tarafından kadınların beklentileri düşünülerek tasarlanan konsept otomobili Your Concept Car (YCC) gerçekleştirdiği dünya turu kapsamında 2-3 Mayıs tarihlerinde İstanbul̵

VOLVO’DAN “KADIN GÖZÜYLE MODERN DÜNYANIN OTOMOBİLİ”

İsveçli otomotiv üreticisi Volvo’nun bir ilke imza atarak tamamen kadınlar tarafından kadınların beklentileri düşünülerek tasarlanan konsept otomobili Your Concept Car (YCC) gerçekleştirdiği dünya turu kapsamında 2-3 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da sergileniyor. İlk tanıtımı 2004 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda yapılan, ardından 9 kişilik proje ekibinden iki kadın ile dünyayı dolaşmak üzere yola koyulan Your Concept Car (YCC) Rahmi Koç Müzesi’nde İstanbul’daki otomobil severlerle buluşuyor.

Haziran 2002’de Volvo Cars bünyesinde görev alan kadınlar tarafından başlatılan Your Concept Car (YCC) Projesi, tepeden tırnağa sadece kadın uzmanların kararları doğrultusunda hazırlandı ve yönetildi. Yaklaşık 3.3 milyon dolara mal olan Your Concept Car (YCC), geleceğin otomobil tasarımında gelinecek durumu göstermesi açısından türünün tek örneği olarak öne çıkıyor. Kadınların otomobil kullanırken yaşadıklara sorunlara çözüm getiren bu konsept otomobil, bugüne kadar aralarında Cenevre, New York, Hamburg, Milan, Stockholm, Gothenburg, Paris, Oslo, Brüksel, Lüksemburg, Amsterdam, Sidney, Londra, Moskova, Madrid, Taipei, Şangay, Los Angeles’ın da bulunduğu toplam 30 ülkede otomobil tutkunlarıyla buluştu.

Your Concept Car’ın (YCC) Türkiye ziyareti vesilesiyle 02 Mayıs Salı günü Rahmi Koç Müzesi’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Volvo Car Türkiye Genel Müdürü Göran Larsson, konsept otomobilin Proje Müdürü Eva-Lisa Andersson ile Teknik Proje Müdürü Elna Holmberg’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda Larsson yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Volvo 2002 yılında bir düş kurdu. Bu Volvo’daki kadınların düşüydü Tamamen kadınların yaratacağı bir konsept otomobil yaratmak isteniyordu. O düşün ürünü olan Your Concept Car’ın (YCC) bugün İstanbul’da sizlerin huzuruna çıktığını görmekten büyük mutluluk duyuyoruz.

Otomobil endüstrisi erkeklerin hakim olduğu bir dünya. Her ne kadar gelişmiş ülkelerde otomobil kullanıcılarının yarıya yakınını kadınlar oluştursa ve firmalar kadınların ihtiyaçlarına yönelik çözümler üretme konusunda çalışmalar yapsalar da, tasarım aşamasından tutun da, üretimin neredeyse her seviyesinde erkekleri görüyoruz. Volvo’da ise farklı bir durum söz konusu. Kadın bakış açısının önem kazandığı Volvo’da bu çerçevede kadın tüketicilerin erkeklere göre farklılaşan beklentileri de çok değerli.

Bugün burada sergilediğimiz Your Concept Car da, tepeden tırnağa sadece kadın uzmanların düşünceleri ve kararları doğrultusunda, kadın sürücülerin beklentilerini karşılamak üzere geliştirilen bir konsept araç. Ana fikrini kadın bakış açısının oluşturduğu Your Concept Car (YCC) erkek hegemonyasının ağır bastığı otomotiv dünyasına farklı bir soluk getiriyor.”

Otomobilin içine rahatça girilmesini sağlamak için kapıları yukarıya doğru açılabilen, motor bakım zamanı geldiğinde servis merkezinin sürücüyü uyardığı, kadınların özel eşyalarının, alışveriş poşetlerinin rahatça sığabilmesi için özel olarak tasarlanan Your Concept Car (YCC), bunun gibi kadın sürücülerin beklentilerini karşılayan daha nice özelliklere sahip.

Kadınların önem verdiği kıyafet-aksesuar uyumu Your Concept Car (YCC) ile otomotiv dünyasına da taşınıyor. Your Concept Car (YCC) sahibi olan bir kadın kırmızı elbisesine uygun kırmızı bir paspası seçebiliyor. Sadece paspas değil koltuk kılıfları da kıyafete uygun seçilebiliyor. Hepsinden de önemlisi aracın koltukları sökülerek evdekilerle birlikte çamaşır makinesine atılabilerek yıkanabiliyor.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Volvo Kamyon Ve Temsa'dan, Stratejik Iş Birliği05 Eylül 2016 Pazartesi 16:25
  • Aston Martın Db11’e Dünya Basınından Tam Not02 Eylül 2016 Cuma 19:35
  • Bajaj Discover 150F Türkiye’de!27 Nisan 2015 Pazartesi 10:12
  • Yeni Skoda Superb24 Şubat 2015 Salı 17:02
  • Mercedes-Benz’in yepyeni modeli16 Ocak 2015 Cuma 13:40
  • Nıssan’dan yılın son fırsatı...01 Aralık 2014 Pazartesi 09:55
  • Nissan,1.2 X-Tronic ile Daha Güçlü23 Kasım 2014 Pazar 16:48
  • Nissan Cenevre Motor Show’da07 Mart 2014 Cuma 15:08
  • En çok gözlük yakışan kişisi01 Mart 2014 Cumartesi 18:14
  • 2014 Yılının 5 Yıldızlı Crossoverı28 Şubat 2014 Cuma 12:28
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894