• BIST 9093.3
  • Altın 2324.193
  • Dolar 32.3628
  • Euro 34.9825
  • İzmir 22 °C

Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecek

Mücadelemiz Sonuna Kadar Sürecek
Tüpraş’ın 4 rafinerisinde işçi çıkarma kararının ardından İzmir Aliağa’da işçiler kendini fabrikaya kapattı.

Tüpraş’ın 4 rafinerisinde işçi çıkarma kararının ardından İzmir Aliağa’da işçiler kendini fabrikaya kapattı. Petrol İş Sendikası Aliağa Şube Başkanı Hasan Toptan Tüpraş’ta işten çıkarılacakları iddia edilen sendikada örgütlü bulunan 27 kişi için basın açıklaması yaptı.

PAZARLIK SÖZ KONUSU OLAMAZ

Tüpraş Aliağa rafinerisi önünde yapılan basın açıklamasında yıllardır Tüpraş işvereninin gündemden düşürmediği süreçle karşı karşıya kaldıklarını belirten Aliağa Petrol iş şube başkanı Hasan Toptan 27 kişinin pazarlık söz konusu olamayacağını belirterek şunları söyledi: "Tüpraş işvereni 27 çalışan arkadaşımızı işten atmak istiyor! Kimini sosyal medya paylaşımlarından, kimini engelli olduğu için performans alamıyorum bahanesiyle işten çıkarmak istiyor. Tüm bunların yanısıra 27 arkadaşımız üzerinden pazarlık yapmamız bekleniyor. Özellikle üstüne basa basa belirtiyoruz; hiçbir arkadaşımız pazarlık konusu dahi olamaz. Bu asla kabul edilemez. Buradaki sorun yüz kızartıcı olmadığı sürece üyelerimizin her zaman arkasındayız. Sosyal medya paylaşımları hakaret içermediği sürece suç değildir, herkes fikrini söylemek konusunda özgürdür. Engelli kadrosundaki arkadaşlarımız engelleri bilinerek işe alındılar. Şimdi performans alamıyorum, çalıştırmaya cağım diyemezsiniz" dedi.

TÜPRAŞ TARİHİNDE BİR İLK

Tüpraş tarihinde hiç yaşanmamış bir süreçle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden başkan Toptan " Yapmış olduğumuz tüm görüşmeler de çalışan arkadaşlarımızın psikolojisinin kötü yönde etkilendiğini, çok tehlikeli bir iş kolunda bu psikolojiyle çalışmanın yaşanabilecek tüm tehlikeleri dile getirmemize rağmen, Tüpraş işvereni tüm bunlara kayıtsız kalmıştır" dedi.

MÜCADELEMİZ SONUNA KADAR SÜRECEK

Tüpraş'ın reklamlarda belirttiği 'büyük aile' imajının korunmasını beklediklerini vurgulayan başkan Toptan " Geri adım atılmaması durumunda başlattığımız eylemsellik sürecimizin kararlılıkla devam edeceğini buradan bir kez daha dile getiriyoruz.İçinden geçtiğimiz bu zorlu süreçte istenilen sonuca gelinceye kadar, mücadelemiz sonuna kadar sürecek" diyerek sözlerine son verdi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894