• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İzmir 26 °C

Oğuzhan, Engelsiz Aliağa İçin Yola Çıktık

Oğuzhan, Engelsiz Aliağa İçin Yola Çıktık
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan sivil toplum kuruluşu ve meslek odası ziyaretlerini sürdürüyor. Aliağa’nın ortak aklını oluşturmak amacıyla yola çıkan Oğuzhan,

CHP ALİAĞA ADAY ADAYI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN ENGELLERİ KALDIRACAK PROJE; ENGELSİZ NET ALİAĞA

CHP ALİAĞA ADAYA ADAYI OĞUZHAN: ENGELSİZ BİR ALİAĞA MÜMKÜN

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan sivil toplum kuruluşu ve meslek odası ziyaretlerini sürdürüyor. Aliağa’nın ortak aklını oluşturmak amacıyla yola çıkan Oğuzhan, Engelsiz Park-Cafe’de Engelliler Derneği Başkanı Emin Uray, dernek yöneticileri ve üyeleriyle bir araya gelerek engellilerin sorunlarını dinledi ve bu sorunların çözümüne yönelik düşüncelerini paylaştı. 

“SOSYAL DEVLET YOKSA SOSYAL BELEDİYE VAR”

CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, çağdaş bir sosyal devletin vatandaşlarına engelli olsun ya da olmasın eşit yaklaşması ve sorunlarına sahip çıkarak çözmesi gerektiği; ancak devletin son yıllarda engellilik oranını belirleyen yönetmelik hükümlerini değiştirerek engelli sayısını az göstermeye çalıştığını, bu nedenle Türkiye’deki gerçek engelli sayısının kesin olarak bilinemediğini ve engellilerin en son akla gelen kesimler olduğunu belirtti. Oğuzhan ayrıca devletin sosyal devlet olmaktan çıkması nedeniyle kendi üzerine düşeni yapmaktan vazgeçtiği günümüz ortamında engellilerin hayata tutunması amacıyla yerel yönetimlere çok önemli görevlerin düştüğünü ifade etti.  

“ENGELSİZ ALİAĞA İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Özlem Şan Oğuzhan yönetime gelmesi halinden “Engelsiz Bir Aliağa” için önemli projelerinin olduğunu belirtti ve kesinleşen projelerin bir sonraki ziyareti sonrası dernek yönetiminin de görüş, düşünce ve önerilerini aldıktan sonra kamuoyuna açıklanacağını söyledi. Öncelikle ilçe genelindeki engelli sayısını belirleyeceklerini belirten Oğuzhan; “Amacımız tüm engellilerin kent ölçeğindeki hizmetlerden kolaylıkla yararlanabilmesi, tüm engellilerin toplum içine çıkabilmesi, meydanlarda, cadde ve sokaklarda; kısacası aramızda yer alabilmesi için tüm belediye olanaklarını zorlayacağız, engellilere yönelik ön yargı, dışlama ve kısıtlamaların kaldırılması için mücadele edeceğiz” dedi. 

OĞUZHAN’DAN ENGELSİZ NET ALİAĞA PROJESİ

Stratejik önceliklerinden bir tanesinin kentte yaşayan her yurttaşın çağdaş internet ve bilgi teknolojilerinin tüm olanaklarından yararlanılması olduğunu ifade eden CHP Aliağa Aday Adayı Özlem Şan Oğuzhan; “Tüm engellilerimize bilgisayar ve internet sağlayarak onların kendi aralarında ya da diğer kesimlerle sağlıklı ve düzenli bir şekilde iletişim kurması, örgütlenmesi ve dünya ile bütünleşmesi için  ‘Engelsiz Net Aliağa’ projemizi hayata geçirmek istiyoruz. Ayrıca görme engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için kaldırımlara konumlandırılan hissedilebilir sarı renkli çizgiler ve yine birçok kentte yaygınlaşan sesli trafik lambası uygulamasının ilçemizde eksik olduğunu biliyoruz. Göreve geldiğimizde bunları en kısa sürede hayata geçireceğimizin sözünü veriyorum.” dedi.  

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894