• BIST 9079.97
  • Altın 2308.161
  • Dolar 32.328
  • Euro 35.0931
  • İzmir 23 °C

Oğuzhan, Meclis Üyeleri Etkinliklerde YOK !

Oğuzhan, Meclis Üyeleri Etkinliklerde YOK !
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa’nın siyasi tansiyonu yerel seçimlere yaklaştıkça artıyor. Yerel seçimlere 10 aydan az bir süre kalmasına rağmen partiler arası siyaset henüz hareketlenmezken, partilerin kendi iç mücadeleleri basına yansıyor. 201

1 YIL ÖNCE TERMİK SANTRAL KONUSUNDA BELEDİYEYE BAYRAK AÇAN İLÇE BAŞKANI OĞUZHAN:

TURGUT BEY PAYLAŞSAYDI BÖYLE OLMAZDI

“DEMİR LEYDİ” ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN 1 YIL SONRA BELEDİYE KAPISINA SİYAH ÇELENK AÇIKLAMASI : "BEN ÜYEME ENGEL OLAMAM"

CHP İlçe başkanı ve Belediye Başkan adayı Oğuzhan’dan açıklama:

MECLİS ÜYELERİ BELEDİYE ETKİNLİKLERİNE DE KATILMIYOR

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa’nın siyasi tansiyonu yerel seçimlere yaklaştıkça artıyor. Yerel seçimlere 10 aydan az bir süre kalmasına rağmen partiler arası siyaset henüz hareketlenmezken, partilerin kendi iç mücadeleleri basına yansıyor. 2014 yerel seçimleri öncesi aday enflasyonu yaşanan CHP’de ise Hakkı Ülkü’nün ardından İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan da adaylığını açıklamıştı. Belediye Başkanı Turgut Oğuz da aday olacağına dair sinyaller verince CHP’de “aday kim olacak” sorusu herkesin merak ettiği bir gündem haline geldi.

Hakkı Ülkü’nün geçtiğimiz haftalarda Yenivizyon’a yaptığı açıklamalar CHP tabanında büyük yankı bulurken, 2 haftadan bu yana gazetemize özel açıklamalarda bulunan Özlem Şan Oğuzhan da erkeklerin egemen olduğu siyasette “Demir Leydi” lakabını hak edecek siyasi çıkışlar yapıyor.

Özlem Şan Oğuzhan’ın ilçe başkanı olmasına rağmen erkenden adaylık açıklamasının partide, İl yönetiminde ve genel merkezde sıkıntı yarattığı iddia ediliyor. Muhalifler, İlçe Başkanı Oğuzhan’ın adaylık yerine önce partiyi toparlaması gerektiğini, adaylığını açıklayarak partiyi bölünme sürecine soktuğunu iddia ediyor.

Özlem Şan Oğuzhan’a yakın çevreler ise, tek kadın aday olarak Oğuzhan’ın başkanlığa en yakın aday olduğunu ve bir bölünmenin olmayacağını savunuyor.

NEDEN DEMİR LEYDİ?

İngiltere’nin 80’li yıllardaki efsane başbakanı Margaret Thatcher dünya siyasetinde “demir leydi” lakabıyla tanınırdı. Siyasetteki kararlılığı ve sertliği, mücadele azmi, duygusallıktan uzak politik yaklaşımı ile Demir leydi uzun yıllar dünya siyasetinin en etkin ismi oldu. Geçtiğimiz ay yaşamını yitiren Margaret Thatcher’den sonra Türk siyasetinde “Demir leydi” olarak anılan ilk isim ise CHP Aliağa belediye başkan adayı Özlem Şan Oğuzhan oldu. Oğuzhan’ın gazetemize verdiği özel röportaja devam ediyoruz

BELEDİYENİN KAPISINA ÇELENK BIRAKMADIM

CHP İlçe Başkanı ve Belediye Başkan adayı Oğuzhan, termik santrale imza atmasının ardından Belediye kapısına siyah çelenk bırakılmasıyla ilgili ilk kez konuştu.

Belediyenin kapısına çelenk bırakmadığını ve o gün orada olmadığını iddia eden Oğuzhan; “Ben belediyenin kapısına çelenk bırakmadım. Yanlış biliyorsunuz.  Ben o gün o eyleme de inmedim.” Dedi.

BEN ÜYEME ENGEL OLAMAM

Oğuzhan, “CHP kadroları o gün oradaydı” şeklindeki sorusuna ise, “Ben inmedim. CHP kadrolarından da çok kişi orda yoktu. CHP üyeleri, CHP yönetim kurulu üyesi vardı derseniz isim verin. Biz yönetici olarak inmedik. Biz o sorumluluğun bilincindeyiz. Kendi belediyemizin önüne de siyah çelenk bırakmadık. Ben ve Yönetim Kurulu arkadaşlarım orada yoktu. Ama CHP üyesidir, çevrecidir, ben üyeme de engel olamam.” Dedi. 

TURGUT BEY PAYLAŞSAYDI BÖYLE OLMAZDI

Termik santral sürecinde Turgut Oğuz’un bilgi paylaşımı yapmadığını savunan “Demir leydi” lakaplı başkan adayı Oğuzhan gazetemizin, “Meğer Kılıçdaroğlu’nun bile haberi varmış” şeklindeki sorumuzu; Keşke, kamuoyuyla ve bizlerle bunu paylaşmış olsaydı. İnanın zaten iş bu haddeye gelmezdi. Biz Turgut Başkan’la beraber sahaya inerdik. Ben o fedakârlığı göstereceğimizi de biliyorum. Halka da neden imza atmak zorunda kalındığını da birlikte anlatırdık.” Diye konuştu

MECLİS ÜYELERİYLE PROBLEMİM YOK

CHP İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, belediye meclis üyeleriyle bir probleminin olmadığını söyledi. Oğuzhan, “Hiçbiriyle bir problemim yok. Ne meclis üyeleriyle, ne başkan yardımcılarıyla kişisel bir problemim yok.” Dedi.

Belediyenin ve meclisin 4 yıllık çalışmalarının başarılı olduğunu kaydeden Oğuzhan, “Belediyenin ve belediye meclisinin yaptığı bir çok başarılı çalışma var. Başarılı buluyorum. Eleştirdiğim noktaları zaten eleştiriyorum.” Dedi.

MECLİS ÜYELERİ BELEDİYE ETKİNLİKLERİNE DE KATILMIYOR!

Oğuzhan, Belediye Meclis üyelerinin parti etkinliklerine neden katılmadığı konusuna açıklık getirdi. Oğuzhan, “Biliyorsunuz Tarık Uslu’yu İzmir’e taşındığı için artık biz de göremiyoruz. Tarık, kaydını da artık Karşıyaka’ya aldırdı. Ama Özer bey ve Nesrin hanım aylık toplantılara, 8 Mart ve Şiir dinletisi etkinliklerimize katılamayacaklarını bize iletiyor. Meclis üyeleri belediye etkinliklerine de çok katılmıyorlar. O yüzden bir art niyet görmüyorum.” Dedi

CHP İlçe Başkanı ve belediye Başkan Adayı özlem Şan Oğuzhan, “meclis üyeleri çok mu yoğun. Vakit mi ayıramıyorlar” sorusuna ise “O arkadaşlarımızın bileceği bir şey. Ben bilmiyorum. Bir şey diyemem. Belediyenin etkinliklerinde de çok sık göremiyoruz.” Diye yanıt verdi.

DEMİRYOLU ŞEHİR DIŞINDAN GEÇMELİ

İZBAN demiryolu hattının Aliağa  geçişinin kent dışından olması gerektiğini söyleyen Oğuzhan, AK Parti ilçe Başkanı Kazım Ulaş’ın aksine görüş öne sürdü. Oğuzhan, “Ben, otoban hattından geçmesinden yanayım. Aliağa atıl kalmaz. Öyle düşünürseniz, hava alanlarının şehir merkezlerine yapılması lazım. Yani insanlar havaalanına giderken belirli bir yere gidiyorlar. Şehrin içinden geçerse, şehrin gelişmesine engel olur. Metro konusunda büyükşehirin Karşıyaka’da yaşadığı sıkıntıların büyük çoğunluğunun sebebi bu değil mi? O yüzden şehrin içinden geçmesi bana göre doğru bir yaklaşım değil. Bana göre dışardan geçmeli. Şehir içinden oraya servisler gidebilmeli.” Dedi.

ALTYAPI İŞLERİ SEÇİMDEN ÖNCE BİTMELİ

İzmir Büyükşehir ve Aliağa Belediyesi tarafından sürdürülen altyapı projelerinin seçimden önce bitmesi gerektiğini söyleyen Oğuzhan,  “Altyapı çok önemli bir olay. Keşke onu seçimden önce yetiştirebilseler. Özellikle su şebekesinin yenilenmesi çok önemli. Bunun da biran önce, seçimden önce bitirilmesi gerektiğini düşünüyorum. Onlar bitirilsin ki yollarda yaşadığımız sıkıntılar düzelsin. Kanalizasyon bitti. Şu anda içme suyu şebekesi hatları değiştiriliyor. Burada işbirliği önemli. Yolların kapatılarak biran önce asfaltlanması, halkın mağdur edilmemesi önemli.” Dedi.

CUMA:  VATANDAŞ SAYAÇLARDAN RAHATSIZ!

MUHARREM İNCE’YE TEPKİ GÖSTERDİ Mİ?

MUHARREM İNCE NEREDE HATA YAPTI?

KEMAL KILIÇDAROĞLU NEDEN CILIZ KARŞILANDI?

 

ALİAĞA İL GENEL MECLİS ÜYEMİZ TARIK USLU'DAN AÇIKLAMA

 Oğuzhan, Meclis Üyeleri Etkinliklerde YOK ! 
 
başlıklı röportajda ismim geçtiği için bu e postayı gönderme gereği hissettim.
 
öncelikle ben il genel meclisi üyeliğine aday olup seçildiğim zaman zaten Karşıyaka'da oturuyordum. Dönemin Belediye başkan adayının ve ilçe başkanın da bundan haberi vardı.
 
Parti üyeliğimi Karşıyaka ilçe başkanlığına aldıran ben değilim. Parti genel merkezi tarafından üye kayıt bilgileri son kongre döneminde yeniden düzenlendi ve adrese dayalı listeler hazırlandı. Dolayısı ile Karşıyaka da ikamet ettiğim için parti kaydım genel merkez tarafından Karşıyaka İlçe Başkanlığı'na alınmıştır. İkametgahın yanlış beyanında hapis cezası vardır bunu da hatırlatmak isterim.
 
Sayın ilçe başkanı verdiği mülakatta benim için "biz de görmüyoruz" şeklinde bir tabir kullanmıştır. beni devamlı görmesi gereken bir durum olduğunu düşünmüyorum. ayrıca partide beni son kongreden beri görmüyor. İl genel meclisi üyeleri bilgilendirme toplantısı yaptı mı bilemiyorum, düzenlenip bildirilse o toplantıya katılmak görevimizdir, sohbet ve muhabbet anlamında görüşmek görevimiz değildir.
 
Tarık USLU Aliağa İl Genel Meclisi Üyesi olarak hala çalışmalarına ve gezilerine devam etmektedir. Görevi dahilindeki tüm eksiklikleri tespit ederek müdahale etmektedir. Nisan ayında Aliağa Köylere Hizmet Götürme Birliği Meclisinde yapılan Birlik encümeni seçiminde muhtarlardan en yüksek oyu alarak seçilmiştir.
 
Atatürk İlkokulu ek derslik binası, Hacıömerli Bozgöl Sulama Göleti, 5 farlı tip ve şekilde yaptırılan Köylerimizdeki ev yapmak isteyen vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılan projeler, Samurlu Köyümüzdeki eski okul binasının (Vali Kazım Paşa İlk Mektebi) koruma kurulu tarafından tescillenmesi, restorasyon projelerinin bütçesinin il özel idare tarafından verilerek hazırlatılması ve restorasyonu için bir kaç güne verilecek bütçenin valinin önünde imzada olması, köy yollarının onarımları, Kapukaya köyü içme suyu isale hattının yenilenmesi, köylerimizde yapılan meydan düzenlemeleri, üretim yollarının düzenlenmesi, uzunhasanlar - karakuzu yolunun yeniden asfaltlanması (gerçi şu anda feci durumda) ........ Bu hizmetler Halkımızla, köylümüzle, muhtarlarımızla beraber yapılmıştır ve sizin arşivlerinizde mevcuttur.
 
Döküm İhtisas organize sanayi bölgesine Güzelhisar ve Çıtak köylerimizle beraber karşı durduk. Güzelhisar ovasındaki döküm sahası ilan edilmeden önce güzelhisar köyümüzle karşı durduk. bunlar da hep sizin arşivlerinizde mevcuttur.
 
bizler her zaman kalbi ALİAĞA diye çarpan insanlarla beraberiz ve aynı şekilde devam edeceğiz. Kısır çekişmelerde bulunmamak,  Aliağamızın tartışıldığı yerlerde bulunup Aliağamızda taş üzerine taş koymak bu memleketin evladı olarak bizim her zaman boynumuzun borcudur.
 
Biz bize ihtiyacı olan herkesin gözünün önünde, telefonun arkasındayız. Geresi teferruattır, gündemi meşgul etmektir.
 
saygılarımla...

   Tarık USLU (İnş.Müh.)
İzmir İl Genel Meclisi Üyesi
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0533 557 8894