• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 15 °C

Oğuzhan'dan Stratejik Öncelikler

Oğuzhan'dan Stratejik Öncelikler
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ŞENOL GÖK / Aliağa’nın ilk kadın belediye başkanı olmak için yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, “Umutluyum!” başlıklı seçim bildirgesi ile Aliağa için belirlediği 12 strat

CUMHURİYET HALK PARTİSİ ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN SEÇİM BİLDİRGESİNİ VE ALİAĞA İÇİN BELİRLEDİĞİ STRATEJİK ÖNCELİKLERİNİ AÇIKLADI.

CHP ALİAĞA ADAYI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN KENTİN SORUNLARINA, ALİAĞA ODAKLI STRATEJİK ORTAKLIKLARLA ÇÖZÜM MODELİ…

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’nın ilk kadın belediye başkanı olmak için yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, “Umutluyum!” başlıklı seçim bildirgesi ile Aliağa için belirlediği 12 stratejik önceliği düzenlediği basın toplantısı ile kamuoyuna açıkladı. Uzun bir süredir seçim hazırlıklarını sürdüren Özlem Şan Oğuzhan, basın toplantısının yapıldığı Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa İlçe Başkanlığı’na gelişinde kendisine yoğun ilgi gösteren partililer tarafından alkışlarla karşılandı. İlçe binasında seçim bildirgesinin yanı sıra Aliağa için 12 stratejik önceliğini açıklayan Özlem Şan Oğuzhan ülkenin içinde bulunduğu konum gereği yerel seçimlerin genel seçimler havasında geçeceğini ifade ederek; “Önümüzdeki süreçte ülkemizin aydınlık geleceği açısından yaşamsal öneme sahip çok önemli bir yerel seçim var. Adı, her ne kadar yerel seçim de olsa; içinde yaşadığımız coğrafya, ülkemiz, İzmir ve Aliağa; kısacası bizler, çocuklarımız ve geleceğimiz için yaşamsal öneme sahip 30 Mart 2014 yerel seçimleri, yerel sorunların ve çözüm önerilerinin ele alınıp tartışıldığı bir seçim olmaktan çok, iktidarın ve politikalarının oylandığı genel bir seçime dönüşecek.“ dedi.


Özlem Şan Oğuzhan,"Umutluyum" ile egeplay

“CHP iktidarı için el ele omuz omuza mücadele edeceğiz”

Hep birlikte, el birliği ile mücadele ederek Cumhuriyet Halk Partisi iktidar ateşini Aliağa’dan yakmak istediklerini belirten Özlem Şan Oğuzhan ; “Ülkemizin içinde bulunduğu koşullara bakarsak, 30 Mart’ta yapılacak olan seçimlerde; demokrasi ya da diktatörlük, savaş ya da barış, başka bir anlatımla Gezi’deki yurttaşlarımızın isyanı, feryadı ve direnişi oylanacak. Türkiye ya açmaz bir karanlığa yol alacak ya da hep birlikte özgürlüğe ve demokrasiye, CHP iktidarına yelken açacak. Bu mücadeleyi el ele vererek hep birlikte yapacağız “dedi.  

“Aliağalı olmanın ayrıcalığını yaşayalım”

Dünyadaki ve ülkedeki tüm olumsuzluklara, kavgalara, savaşlara ve ölümlere rağmen umudunu yitirmediğini vurgulayan ve seçim bildirgesinde birlik beraberlik ve kardeşlik vurgusu yapan Özlem Şan Oğuzhan; “Gelin sizlerle birlikte Aliağa’da karşılıklı sevgiye, saygıya, anlayışa ve hoşgörüye dayalı; her türlü düşünce ve görüşü içinde barındıran; birlikte yaşama kapasitesi yüksek, geniş bir aile, iyi bir takım kuralım. Bu aileyi bilgiyle, deneyimle, gençlik, canlılık, dinamizm, kadın duyarlılığı, umut ve çocuk neşesiyle büyütelim, geliştirelim. Katılımcı ve çoğulcu demokrasiyle en yüce değer olan emeği bu topraklarda egemen kılalım. Aliağa’yı dünya kentleri arasına sokalım, Aliağa’daki kentsel yaşam kalitesini arttıralım. Hepimizi Aliağa’da olmaktan, burada doğmaktan, buraya gelmekten, burada yaşamaktan ve çalışmaktan memnun edelim, bu ayrıcalığı hep birlikte yaşayıp gurur duyalım.” dedi.

Parti politikalarımıza uygun, uygulanabilir, kamuoyunun görüşü alınmış öncelikler

Tüm adaylara başarılar dileyen CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Özlem Şan Oğuzhan özgürlükten, demokrasiden ve insan haklarından yana herkes için son derece önemli olan bu mücadeleye, Aliağa’dan katılıp katkı vermek amacıyla aday olduğunu belirterek; “Ülkemizin önemli bir sanayi ve emek kenti olan Aliağa’da emeği tekrar egemen kılmak istiyorum. Hepimizin düşü olan yaşanılabilir bir Aliağa için aday oldum. Stratejik yönetim anlayışı içinde, stratejik bir planlama dahilinde parti politikamıza uygun ve uygulanabilir olmak üzere sizlerle, birçok bilim insanının, profesyonel uzmanın, meslek kuruluşlarının, STK’ların ve hemşerilerimin katkısını alarak hazırladığım seçim bildirgem ile Aliağa için 12 stratejik önceliğimizi belirledik. Elbette ki projelerimiz bundan ibaret olmayacak ve projelerimizi peyderpey kamuoyu ile paylaşacağız.  Yine aynı duyarlıkla Aliağamız için kim fikrini söylemek istiyorsa dinlemek istiyoruz. Bundan sonraki projelerimiz için de STK, oda, dernek, sendikaların kapılarını çalmaya devam ederek Aliağa’nın ortak aklını yaratarak, kentimizi ortak akıl ile yöneteceğiz.” dedi.  

Kentsel yaşam kalitesi yüksek bir Aliağa

Aliağa için belirledikleri öncelikleri 12 başlıkta topladıklarını ifade eden CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan; “Aliağa, demokratik yaşamın; hoşgörü, toplumsal bütünleşme ve dayanışmanın merkezi olacaktır.” dedi. Aliağa’daki nüfus artışının İzmir geneline göre 10 kat fazla olduğunu belirten Oğuzhan: “Nüfusun bu şekilde olağanüstü boyutlarda artması, bilim insanlarına göre Aliağa’nın geleceği açısından üzerinde ciddiyetle durulması gereken önemli bir sorundur. Aliağa’da yaşayan, çalışan insanlar arasındaki birliğin, bütünlüğün sağlanması bizim birinci stratejik önceliğimizdir” dedi. Neoliberal, küreselleşmeci politikaların dayattığı ‘marka kentler’ anlayışı yerine, insanların mutluluğunu ve memnuniyetini amaçlayan  ‘yaşanabilir kentler’ anlayışını hayata geçirmeyi amaçladıklarını belirten Oğuzhan; “Aliağa’da yaşayan ya da çalışanların bu kentte yaşamaktan ya da çalışmaktan mutlu olacakları hizmetleri üreterek Aliağa’daki kentsel yaşam kalitesinin artması için çalışacağız.” dedi.

Aliağa’nın sorunlarına, Aliağa odaklı stratejik ortaklıklarla çözüm modeli

Aliağa’nın sorunlarını, Aliağa odaklı stratejik ortaklıklarla çözeceğiz.” diyen Özlem Şan Oğuzhan; “Kentin sanayi kuruluşları, odaları, sendikaları ve STK’ları ile stratejik ortaklık yoluyla sorunları çözme yoluna gideceğiz. Aliağa, uluslararası düzeyde tanınan bir kültür-sanat kenti olması için çalışacağız. Aliağa’da, yaya haklarını gözeten bir ulaşım ve otopark sistemi geliştirileceğiz. Kentin en önemli sorunlarından biri olan kent içi ulaşım ve otopark sistemi, hazırlanacak Kent İçi Ulaşım Master Planı kapsamında tekrar düzenlenecek. Aliağa Belediyesi’nin esnaf ve tüketici dostu olması sağlanacak. Engelliler, yaşlılar ve şehit aileleri ile gazilerimize sahip çıkılacak. Aliağa, halkın aktif katılımı ve saydamlık ilkeleri çerçevesinde yönetilecek. İnternet ve bilgi teknolojilerinin yaşamın her alanına girmesi özendirilecek.” dedi.

Temiz bir çevre için mücadele

Aliağa’nın en önemli sorunlarından olan çevre sorunlarının çözümüne önem vereceklerini belirten Özlem Şan Oğuzhan: “Aliağa’daki hava, toprak ve deniz suyu kirliliğinin önlenmesi, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının korunması amacıyla bu konuda yetkili kamu kuruluşlarıyla işbirliği sağlanacak, denetimler arttırılacak, sivil toplumla kurulacak işbirliği içinde mücadele edilecektir.” dedi.

Mahalleye dönüştürülen köyler unutulmadı. Futbolda hedef 3. lig 

Mahalleye dönüştürülen köylerdeki organik tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin özendirilmesi ve çiftçilerimizin desteklenmesi amacıyla, kooperatifleşme dahil çeşitli çalışmalar yapılacağını ifade eden CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Özlem Şan Oğuzhan; “Aliağaspor’un 3. lige yükselerek tekrar eski günlerine dönmesi için çalışılacak; alternatif spor dallarının gelişmesi suretiyle genç, yaşlı herkesin düzenli spor yapması, sporun hepimizin günlük yaşantısına girmesi için gerekli yatırımlar yapılacaktır.” dedi.

ozlem-san-oguzhan-02.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894