• BIST 9524.59
  • Altın 2492.484
  • Dolar 32.5333
  • Euro 34.686
  • İzmir 16 °C

Özlem Şan Oğuzhan'dan Anadolu Turu

Özlem Şan Oğuzhan'dan Anadolu Turu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, bir yandan Aliağa için geliştirdiği projelerini açıklarken diğer yandan da kurum ve kuruluşlarının görüş ve önerilerini almak amacıyla ziyaretlerin

ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN’DAN BİR GÜNDE ANADOLU TURU

-CHP ALİAĞA BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI ÖZLEM ŞAN OĞUZHAN, AFYON, BALIKESİR, ORTA ANADOLU, TOKAT VE SİVAS YÖRESİ HEMŞERİ DERNEKLERİNİ ZİYARET ETTİ.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, bir yandan Aliağa için geliştirdiği projelerini açıklarken diğer yandan da kurum ve kuruluşlarının görüş ve önerilerini almak amacıyla ziyaretlerine devam ediyor. Aliağa’nın Ortak Aklını oluşturmak için sokağın adım adım nabzını tutan, bu amaçla meslek odalarıyla, sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla, yurttaşlarla kısacası toplumun her kesimi ile fikir alışverişinde bulunan Oğuzhan, bu kez hemşeri derneklerini ile bir araya geldi. Afyon, Balıkesir, Orta Anadolu Tokat, Sivas yöresinin hemşeri derneklerinin başkan ve yöneticileri ile bir araya gelen Oğuzhan “Anadolu’nun her köşesinden insana kucak açan, bu nedenle de tam bir Türkiye mozaiği olan Aliağa’yı daha yaşanabilir hale getirmek için hep birlikte çalışacağız” dedi. 

“ÇOK YOĞUN GÖÇ ALIYORUZ”

Aliağa’nın sanayi kenti olması nedeniyle son yıllarda çok yoğun bir şekilde göç aldığını, bu olağanüstü göç nedeniyle Aliağa’nın toplumsal dokusunun bozulabileceğine ve AKP hükümetinin ayrımcı politikaları nedeniyle toplumsal sorunların ortaya çıkabileceğine dikkat çeken CHP Aday Adayı Oğuzhan, “İlçemizin nüfusu Türkiye’nin nüfus artış hızından 8, İzmir’in nüfus artış hızından da 10 kat daha fazladır. Nüfusun bu şekilde olağanüstü boyutlarda artması, Aliağa’nın geleceği açısından sorun oluşturabilir. O nedenle göreve geldiğimiz takdirde Aliağa’da yaşayan, çalışan insanlar arasındaki birliğin, bütünlüğün sağlanması bizim birinci stratejik önceliğimiz olacaktır. Bu konuda hemşeri derneklerine de çok önemli sorumluluklar düşmektedir ve bu amaçla yapacağımız çalışmalarda hemşeri dernekleri stratejik ortağımız olacaktır.” dedi.   

“HEMŞERİ DERNEKLERİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Her derneğin kendi yöresine ait örfü, âdeti, geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak istemesinin çok doğal olduğunu ifade eden CHP Aliağa Aday Adayı Oğuzhan, “Biz biliyoruz ki, her derneğin kendi yöresine ait örf, adet ve geleneği yaşatması Aliağa’nın ortak kültürüne renk katacaktır.  Bizi, bir ve bir arada tutmaya yarayacak önemli bir unsur olacaktır. Göreve geldiğimiz takdirde hemşeri dernekleriyle sosyal, kültürel, sanatsal birçok konuda işbirliği yapmak istiyoruz. Örneğin ‘Yerel Renkler, Yerel Tatlar’ adı altında bir festival düzenlemek istiyoruz. İstiyoruz ki her yörenin geleneksel tatları, oyunları, türküleri tüm Aliağalılar tarafından bilinsin, öğrenilsin, birlikte yenilsin, birlikte oynansın, birlikte söylensin. Ayrıca gönül ister ki, bu dernekler sadece o yörenin örf, adet ve geleneği yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak için faaliyette bulunulsun. Ancak hepimizin bildiği gibi bu dernekler kendi yörelerine ait toplumsal ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirseler de; yardımlaşma ve dayanışmayı ön planda tutarak devletin yetişemediği, yetemediği birçok konuda çözümler üreterek aslında önemli ve çok zor bir görevi yerine getiriyorlar.  O nedenle ülkemiz insanına özgü dayanışma, yardımlaşma ruhunu yaşatan hemşeri derneklerini çok önemsiyoruz.” dedi.

“NASIL BİR ALİAĞA İSTİYORSUNUZ?”

Derneklerin görüş ve önerilerini de alan Cumhuriyet Halk Partisi Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Özlem Şan Oğuzhan, “Hepimiz bir yerlerden geldik. Kimimiz Balkanlar’dan, kimimiz Anadolu’nun doğusundan, güneyinden, kuzeyinden ya da batısından. Bir şekilde buralara geldik, yerleştik ve çalıştık. Bu topraklara kök salarak Aliağalı olduk. Buralar bizim yeni yurdumuz, vatanımız oldu. Geldiğimiz köyleri, illeri ve kültürümüzü unutmadan bu toprakları ve hep birlikte oluşturduğumuz bu güzel kenti sevdik, onunla gurur duyduk. Kim önce gelmiş, kim sonra gelmiş, nereden gelmiş bunlara bakmadan birbirimize sahip çıktık, yaşadığımız ve çalıştığımız bu kentin yeni hemşerileri olduk. Bizi ayırmak isteyenlere, birbirimize düşürmeye çalışanlara karşı durduk. Şimdi Anadolu’nun her köşesinden insanı barındıran tam bir Türkiye mozaiği olan Aliağa’yı daha yaşanabilir hale getirmek için hep birlikte çalışacağız” dedi.--

Özlem Şan Oğuzhan CHP Aliağa Belediye Başkan A. Adayı
Tel: 0 533 654 05 12
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894