• BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • İzmir 26 °C

Prima ve Orkid’in yüzde 90’ı Türkiye’de üretilecek

Prima ve Orkid’in yüzde 90’ı Türkiye’de üretilecek
P&G TÜRKİYE 30’UNCU YILINDA 250 MİLYON TL YATIRIMLA PRİMA VE ORKİD’İN YERLİ ÜRETİMİNİ ARTIRIYOR

Dünyanın ve Türkiye’nin en büyük temizlik ve kişisel bakım ürünleri şirketlerinden Procter&Gamble (P&G), Türkiye’deki 30’uncu yılında, Gebze Organize Sanayi Bölgesi’ndeki fabrikası için 250 Milyon TL yatırım açıkladı.

Dünya standartlarındaki yatırımlarının resmi açılışını Milli Savunma Bakanı Fikri Işık’ın katılımıyla gerçekleştiren P&G Türkiye, bu yatırımıyla Prima ve Orkid markalarının değer yaratan yenilikçi ürünlerini de Türkiye’de üretmeye başlıyor.

Türkiye’de 30 yıldır bebeklerin sağlıklı ve mutlu gelişimine katkı sağlayarak, hem annelerin hem de bebeklerin hayatlarını iyileştirmeyi amaçlayan Prima, yenilikçi ürünlerini Türk tüketicileri ile buluşturmaya devam ediyor. Prima, Türkiye’de ilk ve tek “3 Emici Kanal Teknolojili Bebek Bezi Prima Aktif Bebek”’i Avrupa’da ilk kez P&G Gebze fabrikasındaki hatlarında üreterek, Eylül 2016’da Türk ve dünya tüketicileri ile buluşturdu. Yüzde yüz yerli üretimle Türk annelere sunulan Prima Aktif Bebek, devrim yaratan “emici kanal teknolojisi” ile bezin tamamını kullanarak ıslaklığı dengeli bir şekilde dağıtıyor ve 12 saate kadar kuruluk sağlıyor. Bugün tamamı yurtdışından ithal edilen ve 5 yıldızlı cilt koruması sunan Prima Premium Care ürünleri ise Nisan ayından itibaren P&G’nin Gebze fabrikasında üretilerek, tüketiciler ile buluşacak.

Dünyada ilk kez Ağustos 2016’da Türkiye’de satışa sunulan ve dünyanın ilk mikro yastıklı yumuşak ve koruyucu yan bariyerlerine sahip pedi olma özelliğini taşıyan Orkid Platinum, Şubat 2017 itibariyle Türkiye’de P&G Gebze üretim tesislerinde üretilmeye başlandı. Halihazırda yurtdışından ithal edilen ve dünyada sadece Türkiye’de satışa sunulan en yeni Orkid Platinum ürünlerinin yerli üretime geçmesiyle, toplam Orkid satış hacminin yüzde 90’ı artık Türkiye’de üretiliyor.

P&G Prima ve Orkid Markalarıyla Kağıt Ürünleri Kategorisinde İhracat Lideri
P&G Türkiye ve Kafkasya Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, “Gebze fabrikamız için gerçekleştirdiğimiz bu yatırımla son 30 yılda Türkiye’ye yaptığımız toplam yatırım miktarını 2 Milyar TL düzeyine ulaştırmamız, Türk tüketicileri için değer yaratma isteğimizin bir yansıması. Değer yaratan inovasyonlarımızla ve Türk ekonomisine katkıda bulunan ürün, hizmet ve toplumsal sorumluluk çalışmalarımızla fark yaratmaya ve dünya standartlarında teknolojileri Türkiye’ye getirmeye devam edeceğiz. P&G Türkiye olarak, üretimimizin %20'sini Kafkasya, Orta Asya, Ortadoğu ve Balkanlardaki 10'dan fazla ülkeye ihraç ediyoruz. Gebze fabrikasında üretilen Prima ve Orkid markalarımızla, son dokuz yıldır kağıt kategorisinde ihracat şampiyonları arasında yer almaktan gurur duyuyoruz.” dedi.

Aliağa  / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem / İzmir / Yeni Vizyon Gazetesi 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894