• BIST 9645.02
  • Altın 2411.831
  • Dolar 32.5782
  • Euro 34.8036
  • İzmir 27 °C

Salihlili 100 Kadın, Un Elekleri Üzerine Hayallerini İşledi

Salihlili 100 Kadın, Un Elekleri Üzerine Hayallerini İşledi
Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği, iş hayatında başarılı olmuş hemcinslerine

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Kadınlar Birliği, iş hayatında başarılı olmuş hemcinslerine “Dünya Kadınlar Günü” vesilesiyle plaket sundu. “Yaşam Elekleri” atölyesinde bir araya gelen kadınlar, un elekleri üzerine rengarenk iplerle panolar işledi.

Salihli Suresto’da “Yaşam Elekleri” atölyesi düzenleyen Salihli TSO Kadınlar Birliği, 100 kadının katılımıyla güzel bir etkinliğe imza attı. “Yaşam Elekleri” projesinin mimarı Benan Bilek’in yönlendirmesiyle kendi eleklerini hazırlamayı öğrenen Salihlili kadınlar, neşeli ve üretken bir gün geçirdi.  Seferihisar’da zeytin çiftliği bulunan Salihlili Armağan Portakal’ın da katıldığı etkinlikte, iş hayatında başarılı olmuş Salihlili kadınlar plaketle ödüllendirildi.

Salihli TSO’nun Kadınlar Birliği’nin etkinliğine katılarak bir konuşma yapan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, kadınların üretime katılmasının şart olduğunu vurguladı. Hoşgörülü ve aydın bir kent olan Salihli’de yaşamaktan büyük keyif aldıklarını belirten Yüksel, kadınların ortaklaşa yaptıkları faaliyetleri gördükçe büyük mutluluk duyduklarını vurguladı. Yüksel, ünlü şair Nazım Hikmet Ran’ın şiiriyle bitirdiği konuşmasında şunlara vurgu yaptı:
“ Kadınların dayanışmasını ve üretkenliğini ön plana çıkaran Salihli TSO Kadınlar Birliği’nin etkinliklerini sonuna kadar destekliyoruz. Kadınlar Birliği yönetimine ve üyelerine gönülden teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kadınların siyasette ve iş hayatında daha fazla yer almasını istiyoruz. Kadınlarımızla dayanışma içinde pek çok zorluğun üstesinden gelineceğine inanıyoruz.”

100 KİŞİYLE ATÖLYE

Un elekleri üzerine rengarenk ipliklerle işlenen panolardan meydana gelen “yaşam elekleri” atölyesine Salihlili 100 kadın katıldı. Gün boyu bu eleklerin üzerine işleme teknikleri konusunda Benan Bilek’ten teknik detayları öğrenen kadınlar, kendi elekleri üzerine belirledikleri motifleri işledi.

Etkinlik arasında bir de ödül töreni gerçekleştirildi. Salihli TSO Kadınlar Birliği, Salihlili üretken kadınları teşvik etmek amacıyla 4 kadına ödül sundu. Girişimci Kadın Ödülü, Zeyno Giyim’in işletmecisi Zeynep Tezel’e,  Genç Girişimci Kadın Ödülü,  Potin Ayakkabı’nın işletmecisi Hayal Mut’a, Onur Ödülü de Akçay Pastaneleri’nin işletmecisi Ferda Akçay ile Kula’da kır düğün salonu işleten Emine Ünveren’e takdim edildi. 

Kadınlar Birliği ayrıca, yaşam eleklerinin mimarı İzmirli reklamcı ve metin yazarı Benan Bilek ile etkinliğin gerçekleştirildiği SuResto’nun işletmecisi Ayfer Alpaslan’a da teşekkür plaketi sundu. Salihli TSO yönetimi, etkinliğe katılan kadınlara rengarenk sümbüller dağıttı. /EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894