• BIST 8979.75
  • Altın 2278.534
  • Dolar 32.3091
  • Euro 35.0426
  • İzmir 19 °C

Şampiyonlar Belli Oldu

Şampiyonlar Belli Oldu
Dünyanın en çok tercih edilen burbonu Jim Beam, “Gerçek Spor, Gerçek Burbon” sloganıyla extreme spor branşlarına verdiği desteği, dünyada son yılların en popüler extreme sporu olan Kiteboard’u 6. yılında da

JİM BEAM KİTEBOARD WORLD CUP 2007’NİN TÜRKİYE AYAĞINDA ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

Dünyanın en çok tercih edilen burbonu Jim Beam, “Gerçek Spor, Gerçek Burbon” sloganıyla extreme spor branşlarına verdiği desteği, dünyada son yılların en popüler extreme sporu olan Kiteboard’u 6. yılında da destekleyerek devam ettiriyor. Burc Beach, Gümüşdere’de düzenlenen ve rüzgarın yetersizliği yüzünden ancak 25 Temmuz Çarşamba günü başlayan Jim Beam Kiteboard World Cup 2007’da birbirinden iddialı sporcular şampiyonluk için yarıştı.

Hang Time, Course Racing ve Freestyle kategorilerinde gerçekleştirilen yarışlar neticesinde Türk sporculardan Arzu Taylan çok iyi performans göstererek iki kategoride de üçüncülüğü yakaladı ve Türkiye’ye madalya kazandırdı. Arzu Taylan geçtiğimiz günlerde Çeşme’de gerçekleşen Türkiye Kiteboard şampiyonasının iki kategorisinde de birinci olmuştu.

Windsurf’ü andıran, ancak yelken yerine “kite” adı verilen ve uçurtma ile paraşüt arası bir ekipmanla rüzgar kontrolüne dayalı bir board sporu olan “Kiteboard”, dünyada en yeni su sporu olarak ilgi görüyor. Kiteboard için en uygun sahillerden biri olan Kilyos Gümüşdere’de düzenlenen Jim Beam Kiteboard World Cup’a aralarında Güney Afrika, İspanya, Portekiz, Rusya, İsrail, Hollanda, Fransa, İngiltere, Yeni Zelanda ve Brezilya gibi ülkelerin bulunduğu farklı kıtalardan sporcular katıldı. Final yarışları sonunda kadın ve erkek kategorilerinde dereceye giren sporcular 30.000 ABD doları tutarındaki toplam para ödülünü paylaştılar.

Heyecanın dorukta olduğu hafta boyunca her gün müzik, güneş, deniz, spor ve Jim Beam’den sürpriz aktivitelerle izleyicilere unutulmaz anlar yaşatan Jim Beam Kiteboard World Cup, 28 Temmuz gecesi düzenlenen ve Power FM DJ & Percussion Team ve canlı grupların yer aldığı Jim Beam Real Party ile yazın en önemli kumsal partilerinden birine de imza attı.

Görsel açıdan son yılların en çekici ve dinamik spor dallarından biri olarak kabul edilen ve 2003 yılından beri Jim Beam sponsorluğunda gerçekleştirilen, binlerce kişinin izlediği Kiteboard, içinde Fox, ESPN, Eurosport, Extreme Channel gibi dünyaca ünlü televizyon kanallarının yer aldığı 122 ülkedeki özel gösterimleri ile İstanbul ve ülkemiz için de önemli bir tanıtım olanağı sağlıyor.

İlki 1999 yılında Fransa’da iki seri yarış olarak gerçekleştirilen KITEBOARD PRO WORLD TOUR organizasyonu, daha sonraki yıllarda 5 farklı yarıştan oluşan bir seri organizasyon olarak uygulanmaya başladı. Bu yıl ilk ayağı İtalya Como Gölü’nde, ikinci ayağı da Türkiye’de gerçekleşen Kiteboard Pro World Tour’un diğer ayakları Fas, Portekiz, Brezilya, İspanya, Fransa ve Güney Afrika ayaklarıyla devam ederek New Caledonia’da sona erecek.

Türkiye’de spor odaklı pazarlama iletişiminin lideri Playmaker tarafından organize edilen Jim Beam Kiteboard World Cup ülkemizdeki alternatif sporların gelişimine sağladığı önemli katkı ile de 2007 yaz sezonunun en renkli uluslararası spor organizasyonu oldu.

Jim Beam Kiteboard World Cup 2007 Sonuçları

Free Style (Serbest Stil) Erkekler

1. Sebastien Garat Fransa

2. Tom Hebert New Caledonia

3. Florian Daubos Fransa

Free Style Bayanlar

1. Ainhoa Garcia İspanya

2. Helene Barriere Fransa

3. Noelia Nunez İspanya

Course Racing (Hız) Erkekler

1. Mickael Fernandez Fransa

2. Antoine Auriol Fransa

3. Florian Daubos Fransa

 

Course Racing Bayanlar

1. Helene Barriere Fransa

2. Noelia Nunez İspanya

3. Arzu Taylan Türkiye

Hang Time ( Havada kalma) Erkekler

1. Sebastien Garat Fransa

2. Tom Hebert New Caledonia

3. Thomas Cocquelet Fransa

Hang Time Bayanlar

1. Ainhoa Garcia İspanya

2. Noelia Nunez İspanya

3. Arzu Taylan Türkiye

VİDEO HABERLER İÇİN TIKLAYINIZ

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894