• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İzmir 16 °C

Shell & Turcas Birleşmesi

Shell & Turcas Birleşmesi
“Tartışmasız Liderlik” temasıyla düzenlenen bayi toplantısında, yeni şirketin marka dönüşüm sürecine ilişkin plan ve stratejileri bayiler ile paylaşılırken bir yandan da Shell & Turcas Petrol A.Ş.’nin Türkiye akaryakıt dağıtımı sektörünü

SHELL & TURCAS PETROL A.Ş’NİN HEDEFİ TÜRKİYE AKARYAKIT VE MADENİ YAĞ PAZARINDA TARTIŞMASIZ LİDERLİK

Türkiye’nin önde gelen iki akaryakıt dağıtım şirketi Shell Türkiye ve Turcas Petrol’ün kurduğu ortak girişim şirketi “Shell & Turcas Petrol A.Ş.”nin ilk bayi toplantısı Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşti.

“Tartışmasız Liderlik” temasıyla düzenlenen bayi toplantısında, yeni şirketin marka dönüşüm sürecine ilişkin plan ve stratejileri bayiler ile paylaşılırken bir yandan da Shell & Turcas Petrol A.Ş.’nin Türkiye akaryakıt dağıtımı sektörünün lideri olma hedefiyle uygulayacağı faaliyet planı anlatıldı. 1 Temmuz 2006 tarihi itibariyle yepyeni ve güçlü bir oyuncu olarak akaryakıt ve madeni yağ pazarına giren “Shell & Turcas Petrol A.Ş."nin Shell markasıyla hizmet vereceği konusunda geçtiğimiz günlerde açıklama yapılmıştı.

Toplantıya, 81 ilden gelen1200 bayii katılırken, bayiler, şirketin hedeflerini Shell & Turcas Petrol A.Ş. İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, Shell & Turcas Petrol A.Ş. Perakende Satışlar Müdürü Ahmet Erdem ile diğer üst düzey yöneticilerden bizzat dinleme fırsatı buldu. Gazeteci-yazar Deniz Gökçe’nin şirket birleşmelerinin ülke ekonomilerine sağladığı katkılar konusunda yaptığı sunum ise bayiler tarafından ilgiyle izlendi.

Gün boyu süren oturumlarla yeni döneme ilişkin bilgi alan bayiler, akşam düzenlenen yemekte kendileri için hazırlanan sürprizlerle hem keyifli zaman geçirdiler hem de günün yorgunluğunu attılar. Bayiler, 1200 kişilik dev Shell & Turcas vurmalı sazlar topluluğu olarak, perküsyon ustası Mısırlı Ahmet tarafından verilen ritme eşlik ettiler. Dünyaca ünlü Türk Dans Topluluğu Anadolu Ateşi’nin kendi yarattıkları ritm eşliğinde sahneye çıkması bayilere hoş bir sürpriz yaşattı. Gece, pop müziğin eşsiz seslerinden Candan Erçetin’in konseri ile noktalandı.

SPANOUDİS: “PAZAR LİDERİ OLACAĞIZ”

Bayi toplantısında bir konuşma yapan “Shell & Turcas Petrol A.Ş.” İcra Kurulu Başkanı George Spanoudis, sözlerine, yeni şirketin entegrasyon sürecinde desteklerini esirgemeyen tüm bayilere teşekkürlerini ileterek başladı. “Shell & Turcas Petrol A.Ş.”nin başarıyla kurulmasında bayilerin büyük katkısı olduğunu dile getiren Spanoudis, “Siz değerli iş ortaklarımıza, birleşme öykümüzde, hep yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyor, gücümüzü oluşturan bu birlikteliğin sonsuza kadar sürmesini diliyorum” dedi.

“Shell & Turcas Petrol A.Ş.”yi önümüzdeki iki yıl içerisinde Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar pazarının bir numarası yapmayı hedeflediklerini söyleyen Spanoudis, sözlerini şöyle sürdürdü: “Daha ilk günden yaklaşık 6 milyar dolarlık bir ciro ile işe başlayan bir şirket olarak Türkiye’nin en büyük 100 şirketi içinde en üst sıralarda yer almayı, iki yıl içerisinde de Türkiye akaryakıt ve madeni yağlar piyasasında tartışmasız bir numara olmayı hedefliyoruz.“

“Shell & Turcas Petrol A.Ş.” ismiyle çok köklü bir geçmişe sahip yeni bir bebek doğduğunu söyleyen Spanoudis, “Bebeğimizle gurur duyuyor ve pazarda birinci olmak için sabırsızlanıyoruz. Bebeğimiz henüz küçük ama arkasında büyük bir kurumsal mirası var. Kurucu ortaklar Shell ve Turcas, Türkiye enerji ve petrokimyasallar sektöründe toplamda 150 yılı aşan çok köklü bir geçmişe sahipler. Amacımız bu güçlü mirastan yararlanarak ve yaratacağımız sinerjiden güç alarak Shell & Turcas Petrol A.Ş.’yi pazarda çok daha ileri bir konuma taşımak.” Spanoudis, tartışmasız liderlik hedefine ise şu şekilde ulaşacaklarını söyledi: “İş Sağlığı, Emniyet ve Çevre standart ve politikalarımıza sıkı sıkıya bağlı kalarak, operasyonel mükemmellik üzerine odaklanarak, müşterilerimize en yüksek kaliteye sahip yenilikçi ürünler sunarak, hissedarlarımıza ve iş ortaklarımıza ise değer katarak gerçekleştireceğiz.”

Konuşmasında Türkiye pazarına ilişkin verilere de değinen Spanoudis, Türkiye’nin yüzde 5’in üzerinde gerçekleştirdiği büyüme hızı, petrol sektöründe sahip olduğu büyüme potansiyeli ve nüfusuyla Shell Grubu’nun dikkatini çektiğini ve Shell & Turcas Petrol A.Ş.’nin kurulmasında bu tablonun etkili olduğunu söyledi.

BAYİLER BİRLEŞMEDEN KAZANÇLI ÇIKACAK

Shell & Turcas Petrol A.Ş. Perakende Satışlar Müdürü Ahmet Erdem ise, toplantıda yaptığı konuşmada “Shell & Turcas Petrol A.Ş.” bünyesinde gerçekleştirilen entegrasyon sürecine ilişkin bilgi verdi.Konuşmasında Türkiye’de akaryakıt sektöründe yaşanan gelişmelere de yer veren Erdem, Türkiye’nin en beğenilen akaryakıt markası Shell’in müşterileri tarafından tercih edilmesinde marka imajı, hizmet kalitesi ile sahip olduğu iyi ve yaygın bayi ağının önemli bir yeri olduğunu belirtti. Erdem konuşmasına şöyle devam etti: “Shell markası Türkiye’de kuruluşundan bugüne kadar Shell’in global ilkeleri doğrultusunda, akaryakıt sektörünün öncülüğünü sürdürmüştür. Her zaman daha iyi hizmet sunmak, yenilikleri müşterilerin yararları doğrultusunda yönlendirmek ve değişimi yakalamak, bu başarımızda en büyük etken olmuştur. Sürekliliğini sağladığımız kaliteli ve sorumlu yaygın bayi ağımız, iş ahlâkı ve ilkelerimiz, bize ayrıcalıklı bir konum kazandırmıştır. Shell’in bu benzersiz ve özel ailesine katılan yeni üyelerimize aramıza hoş geldiniz diyor ve birlikte nice yıllar diliyorum.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894