• BIST 9716.35
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 27 °C

Tamer karaman, Engelli Dostu kent Olacağız

Tamer karaman, Engelli Dostu kent Olacağız
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Tamer Karaman Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği Başkan ve Üyelerini Zeytinli parkta bulunan Engelsiz Kafe de ziyaret etti. Başkan Emin Uray ve üyelerle hoş bir sohbet gerçekleştiren, enge

TAMER KARAMAN ALİAĞA ENGELLİLER REHABİLİTASYON DERNEĞİ ÜYELERİNİ ZİYARET ETTİ.

TAMER KARAMAN “ENGELLERİ ÖNCE BEYNİMİZDEN KALDIRMALIYIZ”

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ CHP Aliağa Belediye Başkan Aday Adayı Tamer Karaman Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği Başkan ve Üyelerini Zeytinli parkta bulunan Engelsiz Kafe de ziyaret etti. Başkan Emin Uray ve üyelerle hoş bir sohbet gerçekleştiren, engelli vatandaşlarımızın sorunlarını dinleyen CHP Belediye Başkan Aday Adayı Tamer Karaman çağdaş bir kentin en önemli göstergesinin engelli vatandaşlara gösterdiği özen ve hizmetler olduğunu ifade etti. Aliağa da yaşayan engelli vatandaşların kent hayatından maksimum ölçüde faydalanması gerektiğini dile getiren Tamer Karaman “Bizler öncelikle beyinlerimizde ve yüreklerimizdeki engelleri kaldırmalıyız. Empati yapmalı ve hizmetlerimizi bu empatinin ışığında şekillendirmeliyiz” diye konuştu.

TAMER KARAMAN “ ALİAĞA ENGELLİ DOSTU BİR KENT OLACAK”

Aliağa Belediyesi’nin engelli vatandaşlara tahsis ettiği engelsiz kafe ve park ta dernek üyeleriyle birlikte çay içen ve vatandaşların sorularını cevaplandıran Tamer Karaman özellikle kent içi ulaşımda ve kaldırımlarda engelli vatandaşların yaşadığı sıkıntıların dile getirildiğini ifade etti. “Engelli vatandaşlarımız ile görüşmelerimizde en çok şikâyet edilen konuların başında kent hayatında yaşanılan zorlukların olduğunu biliyorum” diye konuşan Karaman “Her sağlıklı birey gibi engelli vatandaşlarımızda bu hayatın içerisindeler. Onları görmezden gelmek, yok saymak, yaşam standartlarına yönelik projeler üretmemek gibi bir bakış açımız olamaz. Belediyemiz bu anlamda bu tesisi sizlere kazandırarak hem derneğe bir gelir sağlanmasını amaçladı hem de sizlerin ve ailelerinizin bir araya geleceği, güzel zamanlar geçireceği bir mekân hazırladı. Bu proje ilk olmadığı gibi sonda olmayacak. Fiziki iyileştirmelerin yanında rehabilitasyon projelerimiz, engelli vatandaşlarımızın istihdamına yönelik çalışmalarımızda olmalı ve bu projeleri en kısa zamanda hayata geçirmeliyiz. Aliağa olarak bunu başarabiliriz. Bizler bu inanca ve duyarlılığa sahibiz. Her sağlıklı birey de aynı zamanda potansiyel bir engelli vatandaş olduğunu düşünmeli. Hayatın karşımıza neler çıkaracağını bilemeyiz ama en azından bu bakışa ve duyarlılığa sahip olabilmeliyiz” Dedi.

Başkan aday adaylığı sürecinde her gittiği yerde ve gerçekleştirdiği ziyaretlerinde ortak akılı ve beraber yönetimi vurguladığını sözlerine ekleyen Tamer Karaman “ Aliağa da yaşayan engelli vatandaşlarımızı ve onların yaşadığı sıkıntıları da önemsiyorum. Aileleri ile kendileri ile hep irtibatlı olacağız ve projelerimizde onlara mutlaka yer vereceğiz. Bu konuda müsterih olun. Aliağa engelli dostu kent olacak. Ben sizlerin beklentilerini karşılayacağıma söz veriyorum.” Diye konuştu.

DERNEK BAŞKANI EMİN URAY “ ALİAĞA DA 450 ENGELLİ VATANDAŞIMIZ VAR. SAĞLIKLI BİR İNSANI TEKERLEKLİ SANDALYEYE OTURTUP BİR ALİAĞA TURU YAPTIRMAK LAZIM. O ZAMAN SANIRIM BİZİ ANLARLAR”

Aliağa Engeliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı emin Uray da Tamer Karaman’ın ziyaretinden ve içten yaklaşımından dolayı memnun olduklarını dile getirerek “Ailağaya bakıldığı zaman bizler açısından eksikler çok. Sanayi ve ticaret kenti olmamızdan dolayı da engellilerin iş imkanı fazla. Aliağa da engelli potansiyeli çok büyük. 4.500 üzerinde engelli arkadaşımız var. Aliağa ile İZBAN arasındaki mesafe de engelli vatandaşlarımızı  taşıyabilecek bir engelli aracı olsun isterdik. Aslında halk günü düzenleyip  herkesi o tekerlekli sandalyelere oturtup Aliağa turuna çıkarmak lazım, sanırım halkımız bizi o zaman daha iyi anlayacaklar. 573 üyemiz var ama şu anda bir dernek binamız yok. Engelli çocuklarımızın okullarda sıkıntıları var. 18 yıldır derneğimiz faaliyette ve Aliağa için bizler de elimizden geleni yapmaya hazırız. Sorunlarımızın en aza indirgendiği bir Aliağa istiyoruz” dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894