• BIST 9079.97
  • Altın 2324.04
  • Dolar 32.3482
  • Euro 34.9598
  • İzmir 17 °C

Telekomünikasyon sektörü iş güvenliğini masaya yatırdı

Telekomünikasyon sektörü iş güvenliğini masaya yatırdı
TELEKOMÜNİKASYON SEKTÖRÜ İŞ GÜVENLİĞİNİ MASAYA YATIRDI

Doğa HSE Group’un sektördeki firmalar arasında iletişimi ve fikir alışverişini güçlendirmeyi amaçladığı “Sektör Buluşmaları” etkinliklerinin ilki telekomünikasyon sektörüyle başladı. İş sağlığı ve güvenliğinin de konuşulduğu toplantıda; Vodafone, Huawei ve Ericsson gibi sektörün lider firmalarının yöneticileri bir araya geldi.

Doğa HSE Group’un düzenlediği, “Sektör Buluşmaları” etkinliği kapsamında bir araya gelen firma yöneticileri; sektörün ihtiyaçları ve yasal eksiklikleri ile sektördeki başarılı uygulamalar ve alınması gereken önlemler hakkında konuşmalar yaptı. Telekomünikasyon sektöründe iş sağlığı ve güvenliğinin önemine de dikkat çekilen toplantıda; Vodafone, Huawei, Ericsson, ETC Telekomünikasyon, OAK Legal, İngiliz Ticaret Odası, Karel Elektronik, İş Bankası, 3M ve Doğa HSE Group yöneticileri yer aldı.

 “İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ BİR KÜLTÜR HALİNE GETİRİP, NORMALLEŞTİRMEMİZ GEREK.”
Doğa HSE Group Genel Müdürü Sertaç Güven, yaptığı konuşmada sektörde işbirliğinin önemine değinerek şunları söyledi: “Telekomünikasyon, kontrolün zor olduğu bir sektör. Oldukça riskli bir çalışma ortamı var. Bu nedenle ilk toplantımızda telekomünikasyon firmalarının yetkilileriyle buluşmak istedik.” Sektörde cezai yaptırımların öne çıktığına da değinen Güven, “Amacımız cezaya gerek kalmadan iş sağlığı ve güvenliğini bir kültür haline getirip, normalleştirmek. Burada bahsettiğimiz insan hayatı. Bunu rakamlara indirmek doğru bir şey değil. Her can değerli ve bunu maksimum oranda korumamız gerekiyor. Bu konuda en başta firma yöneticilerine, ardından da çalışanlara eğitimler vererek bir farkındalık yaratıyoruz” dedi.

“YARDIMCI UYGULAMALAR İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSUNDA ETKİNLİĞİMİZİ ARTIRDI”
Konuşmacılar arasında yer alan ETC Telekomünikasyon İSG ve Destek Hizmetler Yöneticisi Deniz Eren, bu alanda kullandıkları ERP tabanlı bir yazılım olan Smart uygulamasını anlattı. Tüm süreçlerin yönetildiği bu uygulamayla lokasyon, konum, mesai bilgileri, doğal afetlerde yer tespiti, iş emri tespiti, iş ve yolda geçirilen süre gibi bilgilere kolaylıkla erişebildiklerini belirtti.   

Huawei Türkiye Program Yöneticisi Ümit Sağlam, İSG kültürlerini yerleştirmek için yöneticilerin üzerine düşen görevlerden bahsederek, danışman firmaların önemine değindi. 

Vodafone Türkiye İş Sağlığı Güvenliği Çevre ve Refah Müdürü Kaan Nurik ise şirket Network ve İSG yapılanmasından yola çıkarak iş uygulamalarından örnekler verdi.
Kişisel koruyucu donanım (KKD) kullanımının yetersizliği, meslek hastalıklarının artışı ve mevcut yasal mevzuata dikkat çeken Doğa HSE Group OSGB Genel Müdürü Erdinç Günay, üzerine çalıştıklarını bir projeyi de çok yakın zamanda Çalışma Bakanlığı’na sunacaklarını ifade etti.
Toplantıda konuşan OAK Legal Kurucu Ortak Avukat Ozan Akdemir ise,  İSG’nin hukuki ve yasal süreçlerini değerlendirdi. 

DOĞA HSE GROUP ???
Kısa sürede hızla büyüyen Doğa HSE Group, sektörlerin lider firma ve bireylerine; eğitim, danışmanlık, denetim, OSGB (Ortak Sağlık Güvenlik Birimi), KKD (Kişisel Koruyucu Donanım) satışı ve Çevre & LEED (Yeşil Bina) hizmetleri veriyor. 
İş Sağlığı ve Güvenliği alanında dünyanın 50’den fazla ülkesinde uluslararası danışmanlık, denetim ve eğitim hizmetleri veren Londra merkezli British Safety Council’ın (BSC) iş ortağı olan Doğa HSE Group, kuruluşun Türkiye’deki tek temsilcisi. Doğa HSE Group, üyesi olduğu SKD Türkiye (İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği), PERYÖN (Türkiye İnsan Yönetimi Derneği) ve KalDer’in (Türkiye Kalite Derneği) projelerinde de aktif rol alıyor. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0533 557 8894